Sistem saati: 01.05.2026 18:40
Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Merhaba

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 34 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı fight

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 01.07.2013 22:53   İleti başlığı: Merhaba   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Ben kırmızı karınlı siyah benekli pirana arıyorum sitede yabancıyım bana satan birinin linkini atarmısınız istanbulda oturuyorum bu istediğim tür tam olarak nedir natterimi hangi türü acaba
birde akvaryuma anubias alıcam bir kaç kök saz alıcam belki parvula da koyarım tabana sizce nasıl olur bir sorum daha aşk merdiveni dışarıda büyüyen aşk merdiveni saksıdaki olanı akvaryumda gördüm acaba bende akvaryuma koysam suyu bozarlarmı piranada olurmu şimdiden teşekkür ediyorum
Aybars dinç
16
Ögrenci :D
120*50*50

En son PoisoN tarafından, 02.07.2013 08:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Yazım Hatası.Başlık değiştirildi.
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.07.2013 08:20   İleti başlığı: Re: Merhaba   

Aramıza hoşgeldiniz. Lütfen forum kuralları'nı okuyunuz.

Profil bölümünden imzanıza ad, soyad, yaş ve yaşadığınız şehir bilgilerinizi girmelisiniz. Ayrıntı için tıklayınız

Mesajlarınızda Türkçe dil bilgisi kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat etmenizi rica ederiz.

Aradığınız ilanı burda bulabilirsiniz.
viewforum.php?f=65
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı fight

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.07.2013 11:05   İleti başlığı: Re: Merhaba   

teşekkür ediyorum hoş bulduk düzelttim
Aybars dinç
16
120*50*50

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 02.07.2013 12:14   İleti başlığı: Re: Merhaba   

:melek: :hg: :melek:
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)

Çevrimdışı fight

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.07.2013 13:07   İleti başlığı: Re: Merhaba   

Hoşbulduk teşekkürler ya benim aklıma bir şey takılıyor ama bulamadım hem benekli olup hem altı kırmızı olan tür hangisi natterimi ?
Aybars dinç
16
120*50*50

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.07.2013 13:23   İleti başlığı: Re: Merhaba   

fight yazdı:
Hoşbulduk teşekkürler ya benim aklıma bir şey takılıyor ama bulamadım hem benekli olup hem altı kırmızı olan tür hangisi natterimi ?

Yavruyken benekleri olur büyüdükçe benekler kaybolmaya başlar. Çene yüzgeç arasında kırmızılık olur. Bu balık türü nattereri'dir. Fakat birçok türde daha benzer özellikler bulunur. Sizin nattereri ile başlamanız daha uygundur. Cariba, piraya ve tek yaşayan türler olan serrasalmuslar biraz daha maliyetli ve deneyim isteyen türlerdir. Canlı alım satım bölümünde şehrinize yakın olan üretici arkadaşlardan temin edebilirsiniz. Hatta arayıp detaylı bilgide alabilirsiniz. Hepsi seve seve yardımcı olacaktır. Ayrıca aradığınız bilgilerin neredeyse tamamı forumda mevcuttur. Arama yaparak merak ettiğiniz herşeyi öğrenebilirsiniz.
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL
120x55x60h Serrasalmus Black Diamond Rhombeus

Çevrimdışı İsmail Yaşar

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 02.07.2013 13:49   İleti başlığı: Re: Merhaba   

Öncelikle :hg: dediğin tür natteri oluyor,piranha alım satım bölümünden forum üreticilerine ulaşırsan rahat edersin sonra alırsın kırmızı karınlı siyah benekli natterinden :grin:
İSMAİL YAŞAR-Konya
KTO Karatay Unıversıty Mecatronik Engineer

Çevrimdışı fight

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.07.2013 13:55   İleti başlığı: Re: Merhaba   

Teşekkür ederim herkeze ben istanbuldayım naadolu yakasında burda üretici olarak Avrupa yakasındaki utku abi var ona birsürü mesaj attım akvaryum.comdan burdan dönüş yapmadı ne zaman girer acaba onda varmı aradığım türden fiyat konusunu biliyormusunuz ne kadar asatıyor boyutu felan birde ben küçük istiyorum yavru
Aybars dinç
16
120*50*50

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.07.2013 14:10   İleti başlığı: Re: Merhaba   

fight yazdı:
Teşekkür ederim herkeze ben istanbuldayım naadolu yakasında burda üretici olarak Avrupa yakasındaki utku abi var ona birsürü mesaj attım akvaryum.comdan burdan dönüş yapmadı ne zaman girer acaba onda varmı aradığım türden fiyat konusunu biliyormusunuz ne kadar asatıyor boyutu felan birde ben küçük istiyorum yavru

Aradığınız tür Utku Bey'de mevcut hatta fazlasıyla. Kendisi yerli üreticidir. Forumdan birçok insanı piranha sahibi yapmıştır. Müsait olduğunda dönüş yapacaktır.
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL

Çevrimdışı fight

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.07.2013 14:31   İleti başlığı: Re: Merhaba   

kanfi yazdı:
fight yazdı:

Aradığınız tür Utku Bey'de mevcut hatta fazlasıyla. Kendisi yerli üreticidir. Forumdan birçok insanı piranha sahibi yapmıştır. Müsait olduğunda dönüş yapacaktır.
TEŞEKKÜRLER benim yapmak istediğim görüntü şudur sizce nasıl akvaryum filtre akıntısını boydan vericem ve akıntıya doğru saz koyucam arka plana ful 3 parça mangrow kökünü oturtup herbirinden anubias tutturucam ve arkaya simsiyah fon yapıştırdım zaten suyun dibine yeni dünya ağacının kurumuş yapraklarını süs olarak kaynatıp koyucam dibe inşallah batırabilirim su üstüne bir kaç yüzecek kurumuş yaprak ve su üstü için canlı örtan bitkiden almayı düşünüyorum 18 watt grolüx ile aydınlatma yapıcam loş güzel bir ortam olucak tahminimce birde suyu sarımtıraklaştırıcam yapraklar sayesinde mangrow kökü sayesinde inşallah başarılı olurum
aklıma takılan şudur acaba 2 tane astronot alsam 5 tane nateri ile aynı ortamda dururlarmı ?
Aybars dinç
16
120*50*50

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.07.2013 15:27   İleti başlığı: Re: Merhaba   

:hg:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.07.2013 15:29   İleti başlığı: Re: Merhaba   

fight yazdı:
kanfi yazdı:
fight yazdı:

TEŞEKKÜRLER benim yapmak istediğim görüntü şudur sizce nasıl akvaryum filtre akıntısını boydan vericem ve akıntıya doğru saz koyucam arka plana ful 3 parça mangrow kökünü oturtup herbirinden anubias tutturucam ve arkaya simsiyah fon yapıştırdım zaten suyun dibine yeni dünya ağacının kurumuş yapraklarını süs olarak kaynatıp koyucam dibe inşallah batırabilirim su üstüne bir kaç yüzecek kurumuş yaprak ve su üstü için canlı örtan bitkiden almayı düşünüyorum 18 watt grolüx ile aydınlatma yapıcam loş güzel bir ortam olucak tahminimce birde suyu sarımtıraklaştırıcam yapraklar sayesinde mangrow kökü sayesinde inşallah başarılı olurum
aklıma takılan şudur acaba 2 tane astronot alsam 5 tane nateri ile aynı ortamda dururlarmı ?

Bir süre dururlar ama büyüdüklerinde işler değişir. Akvaryum boyutunuzuda imzanıza eklerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL

Çevrimdışı fight

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.07.2013 16:14   İleti başlığı: Re: Merhaba   

aytaç bey hoşbulduk
sayın kanfi yardımınız için teşekkürler galiba 5 tane natteri yapıcam sadece
Aybars dinç
16
120*50*50

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.07.2013 16:30   İleti başlığı: Re: Merhaba   

fight yazdı:
aytaç bey hoşbulduk
sayın kanfi yardımınız için teşekkürler galiba 5 tane natteri yapıcam sadece

Ne kadar büyük hacim ve fazla balık o kadar iyi bir sürünüz olur. 5 adetle başlayacağınız sürüden çok fazla verim alamazsınız. Kaldıki eleme yaşama durumunuz söz konusu. Kesin eleme olacak diye bir kaide yok ama genelde bu şekilde olur. 1 yada 2 balığınızı kaybetmeniz durumunda geriye kalan balıklarınız cesur ve agresif olmayacaktır. Size önerim en az 200-250lt civarında bir akvaryumda 10-15 arası balıkla başlamanız olacaktır. Mevcut akvaryumunuzuda dekorla bitkiyle doldurduğunuzda alan iyice daralacaktır. 1 kere yapın bu işi bütün limitleri şansları zorlayın daha sonra çok rahat edeceksiniz ve keyif alacaksınız.
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL

Çevrimdışı fight

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.07.2013 16:51   İleti başlığı: Re: Merhaba   

peki yaklaşık 4 ay sonra büyütsem akvaryumu sorun olurmu o zamana kadar kalırlarmı içerde ? yaklaşık 150 küsür litrede yani dolunca 140 litre olur çiçek kütük vs o zaman kadar kalırmı rahatça kaç tane alim o zaman şimdilik öğrenci haliyle inanın bu kadar oluyor şu anlık sizce kaç balık alim bu litreye şimdilik 6-7 tane olurmu
Aybars dinç
16
120*50*50
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 34 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz