Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 3. sayfa [ 47 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.03.2014 18:19   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

aykut_oruc yazdı:
Şu filtre temizliğine benimde girişmem gerekiyor. :sad:

Maşallah Aytaç. Hobiciliğini beğeniyorum. :onay:

Sağ ol Aykut abi efe den dolayı dip çekimi hariç fazla ilgilenmedim,filtrelerin debisi iyice düşmüştü hanım da efe ile dışarı da olunca sıvadım kolları. Birazdan da patlayan florasanları değiştireceğim inşallah :grin: . Hazır pazar saat de müsayit sende bir gir çık filtrelere. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 04.03.2014 15:04   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Aytaç, gerçekten bu hobiyi layığı ile yapan, bu iş nasıl yapılır deseler örnek verilebilecek hobici kardeşlerimizden birisin. Bu arada bütün canavarlara da maşallah, hepsinin keyfi yerinde ve sağlıklılar :nazar: :onay:
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 04.03.2014 15:13   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Mehmet SOVUK yazdı:
Aytaç, gerçekten bu hobiyi layığı ile yapan, bu iş nasıl yapılır deseler örnek verilebilecek hobici kardeşlerimizden birisin. Bu arada bütün canavarlara da maşallah, hepsinin keyfi yerinde ve sağlıklılar :nazar: :onay:

Teşekkür ederim Mehmet abi sağ olasın elimizden geldiği kadar yapıyorum iş de. Bir süredir efe malum biliyorsunuz hepiniz fazla paylaşım yapamadım kerata büyüdü artık yükü azalmaya başladı taşınma işinden sonra büyük bir tank kuracağım inşallah. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 04.03.2014 15:16   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Aytac Demirkol yazdı:
Mehmet SOVUK yazdı:

Teşekkür ederim Mehmet abi sağ olasın elimizden geldiği kadar yapıyorum iş de. Bir süredir efe malum biliyorsunuz hepiniz fazla paylaşım yapamadım kerata büyüdü artık yükü azalmaya başladı taşınma işinden sonra büyük bir tank kuracağım inşallah. :onay:

İnşallah. Allah gönlüne göre versin kardeşim. Bende de taşınma gibi planlar var fakat şu an halen plan aşamasında. Bir netlik kazanırsa benim de büyük bir tank yapma hayalim var. Seninkini merakla bekliyorum.
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 04.03.2014 15:35   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Mehmet SOVUK yazdı:
Aytac Demirkol yazdı:
Mehmet SOVUK yazdı:

İnşallah. Allah gönlüne göre versin kardeşim. Bende de taşınma gibi planlar var fakat şu an halen plan aşamasında. Bir netlik kazanırsa benim de büyük bir tank yapma hayalim var. Seninkini merakla bekliyorum.

Taşınmalarda en büyük sıkıntı tanklar oluyor iş de yeni taşınacağım evde önce yeni tankı hazırlayıp su oturana kadar eşyaların taşınması en son da balık nakli en iyi oluyor ama balıklardan sonra eski tankın suyunu boşalt (hadi su kolay diyelim banyoya uzun hortum ile gidere ver gitsin) sonra kumu boşalt en zoru kum bakalım bahara doğru taşlar yerine oturmuş olur kuruluma geçeriz yeniden. Sana da kolay gelsin abi o zaman taşınma işinde ufak tankın kolay diğerleri biraz meşakkatli olur tabi.
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı TnReFe

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.03.2014 13:46   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Aytaç temizlik seni epey yormuş olmalı ;)
Rhoma bayıldım maşallahı var. :onay:
Taner SAĞIROĞLU
Resim
https://www.youtube.com/user/tnrefe
...The King oF Amazon...
Serrasalmus Rhombeus Black
Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder.

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.03.2014 15:05   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

TnReFe yazdı:
Aytaç temizlik seni epey yormuş olmalı ;)
Rhoma bayıldım maşallahı var. :onay:

Sağ ol Taner abi malumun filtreler sadece sepet olsa hortumlara harbi çek torfları değiştir eskiyen malzemeleri yenile filtre conta kontrolü bir kaç saat sürüyor tabi. Rhom da serpildi bu aralar biraz şimdilik keyifleri yerinde. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.04.2014 21:39   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Tank temizliği ve bakımı kadar gerekli olan ilaç, bakım ekipmanların ve saklama dolaplarının da arada bir derlenip düzenlenmesi lazım. Ekipmanların,bakım ürünlerinin ve ilaçların da bir kaç özetini geçelim.

Dalgıç flüoresan : Tak çalıştır halde hazırdır kendi fişinin üzerinde ateşleyicisi mevcuttur. İster suda ister su dışında rahatlıkla çalışır. Su dışında ısınma sorunu yoktur. Bitki için uygun değildir. Yosun oluşturmaz. Işık gücü düşüktür ve loş bir ortam yaratır.
Resim

Diğer flüoresan çeşitleri (aşağıdan yukarıya)
1- Bitkili tanklar için gün ışığı,yüksek miktarda ışık isteyen türler için yüksel lümen kelvin değerlerine sahip flüoresan. Güneş ışığına eşit tam spektrumla alg gelişimini kısıtlar (JBL SOLAR NATUR 9000K t8 30w)
2- Tatlı su akvaryumlarında ve bitkili akvaryumlarda kullanılabilir. Mavi-kırmızı tonlarını yoğun içerik yayması dolayısı ile bitkilerin sağlıklı büyümesine yardımcı olur balıkların renklerini iyi gösterir.Yeterli düzeyde gün ışığı olmayan yerlerde bitkilerin büyümesine yardımcı olur fotosentezi artırır.Sağlıklı bitki gelişimi için soğuk beyaz veya gün ışığı bir ek lambayla desteklenmesinde yarar vardır. (Sylvania Grolux 8500K t8 30w)
3- Gün ışığı 2 numaradaki flüoresan a destek vermesi için soğuk beyaz ya da gün ışığı kuralı için.
4- Loş bir ortam yaratmak ve balıkları bazı zamanlar dinlendirmek için elektrik bandı ile sarılmış yine bir grolüx.
Resim

Bakım ve sağlık ürünleri: Bu kısımda yeni tank kurulumu için ve haftalık su değişimlerinde kullandığımız su hazırlayıcı en sağda aquavital (sera aqutan ile eş değer) onun hemen sağındaki özellikle yeni kurulumlar da bakteri popilasyonunu arttırmak için bakteri kültürü. Sırada sera aqutan blackwater normal aqutan dan farkı humus içeriği ile musluk suyunu koyulaştırır ve doğal bir bataklık havasını oluşturur. Sera baktopur parazitler için ideal bir solisyondur özellikle acrifix çözeltisi içeriğinde mevcut olduğundan yeni gelen balıklar için banyo veya su değişimlerinden sonra tatbiki faydalıdır. Dipfix acrifix çözeltisi sera baktopur dan farkı direk acrifix çözeltisinin kendisidir ve daha yoğundur. Doz kullanımları hafif olmalıdır seraya göre daha yoğun ve benim gözlemim daha ağır bir ilaç olması. Son ilacımız microfish çoğu mantar türleri ve bakteriler için en ideal ilaçlardan biridir. Suyun dengesini normal prospektüsüne göre uygulandığı zaman bozar ancak balık da çok aşırı bir hastalık yok ise hafif dozlar ile tankın suyu bozulmadan tedavi yapılabilir.
Resim

En solda ph ı sabitle tozu bu toz kullanım şekline göre tanka tatbik edilir ve sonrasında hazır test kitleri ile renk cetveline göre ph ölçümleri yapılır. Kh da suyun karbonat sertliği ona fazla girmiyorum. ;)
Resim
Resim

En sağda tablet ilaçlarımız. Planaria (beyaz kurtlar), kancalı kurtlar, solungaç parazitleri tedavisinde kullandığımız andazol ve flagyl tablet. Diğer bir tablet de B vitamini eksikliğinde kullandığımız B vitamin tabletler.

Dolabın alt rafında da yedek ısıtıcı, pilli hava motorlarımız, kaya tuzları, yedek hava matoru vs ekipmanlar. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.04.2014 21:52   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Maşallah Aytaç baya detaya inmişsin,ben bukadar mazemeyi hiç dolabımda görmedim ilaçlar konusunda,paylaşım için teşekkürler.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı BELVA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.04.2014 22:40   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Vay beeeee :shock: Abi sen ne yaptın ya :D

Bilgiler gayet yararlı , ayrıntılı ve güzel olmuş. Ekipmanlarına hayran kaldım Gerçekten çok emek verdiğin belli abi. Ama kendini ele verdin abicim :D demek B vitamini heeee :)
Ben hiç B vitamini filan kullanmadım. Bu B vitamini formlarında ve renklerinde etki yapar mı ?
ONUR AYAZ
istanbul
20 natt.
130*60*60

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.04.2014 23:01   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

PoisoN yazdı:
Maşallah Aytaç baya detaya inmişsin,ben bukadar mazemeyi hiç dolabımda görmedim ilaçlar konusunda,paylaşım için teşekkürler.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Dolap çok karışmıştı müdür bir toparladım o arada bir kaç şey yazıyım dedim. ;)
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.04.2014 23:03   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

BELVA yazdı:
Vay beeeee :shock: Abi sen ne yaptın ya :D

Bilgiler gayet yararlı , ayrıntılı ve güzel olmuş. Ekipmanlarına hayran kaldım Gerçekten çok emek verdiğin belli abi. Ama kendini ele verdin abicim :D demek B vitamini heeee :)
Ben hiç B vitamini filan kullanmadım. Bu B vitamini formlarında ve renklerinde etki yapar mı ?

Eskiden canlı doğuranlar da kullanmıştım renk ve formlarında aman aman bir renk yelpazesi yapmadı ancak bizim keratalara canlı yemden sonra bazen tatbik etmek de fayda var. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.04.2014 00:01   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Dış filtre ekipmanlarında ki 3 büyükler.
Resim
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı İHTİYAR PİRANHACI

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.04.2014 21:18   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

Aytaç'ın malzemeleri profesyonelliğini gösteriyor. Balıklarını ve hobiyi seven paradan kaçmaz ve en iyi markayı kullanır her zaman. :teksan:
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar)
An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old)

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.04.2014 22:45   İleti başlığı: Re: Akşam Temizliği ve Bir Kaç Kere   

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Aytaç'ın malzemeleri profesyonelliğini gösteriyor. Balıklarını ve hobiyi seven paradan kaçmaz ve en iyi markayı kullanır her zaman. :teksan:

Bu bir sevda haline dönüşünce en iyisini hak ediyor balıklar karşılığını da veriyorlar keyifli keyifli tank da dolaştıkça.
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 3. sayfa [ 47 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz