Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Acil Yardım
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
s a arkadaslar buyuk bir sorunum var 5 adet natterim vardi 1 yasini bitirdiler her zamanki gibi periyodik temozligimi yaptim dip cekimi falan uzatmiyim 2 gun gecmeden 3 tanesi ani bi sekilde oldu su an 2 tane kaldi fakat onlarda olecek galiba gozleri sanki kor olmus benbeyaz kafa kisimlari morarmis agiz ve cene kisimlari kurumus gibi bunlarda olmesin kutfen yardimlarinizi bekiyorum ne yapacagimi bilmiyorum
|
|
|
Oguzhan Katal Yas 28 ilde france goussainville paris 120 50 40 (8 adet natt) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Oğuzhan % kaç su değişimi yaptın? Suyu çeşmedenmi bastın tanka? Suda herhangi bir koku varmı? Tankın suyunda ani ısı değişimi oldumu?
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
PoisoN yazdı:
Oğuzhan % kaç su değişimi yaptın? Suyu çeşmedenmi bastın tanka? Suda herhangi bir koku varmı? Tankın suyunda ani ısı değişimi oldumu?
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi yuzde 30 civariydi su degisimi yaptim direk cesmeden doldurdum suyu buranin suyu biraz kirecli ama su duzenleyici ilac attim su an isi 24 derece |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Abi su isisinin 27 olmasi gerek diye biliyorum. Bir ihtimal cesme suyunda birseyler olabilir. Eger fotograf koyabilme imkanin varsa abilerim daha yardimci olacaklardir. Bir de eger olen baligin icine bakabilme imkanin varsa eger bak derim cunku ic organlari kararmissa hastaliktan olmuslerdir diye biliyorum. Gecmis olsun tekrardan.
|
|
|
Alpay Akçalı 16 Bursa 70*30*40 Serrasalmus Manueli |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
MrMarlboroBlack yazdı:
Abi su isisinin 27 olmasi gerek diye biliyorum. Bir ihtimal cesme suyunda birseyler olabilir. Eger fotograf koyabilme imkanin varsa abilerim daha yardimci olacaklardir. Bir de eger olen baligin icine bakabilme imkanin varsa eger bak derim cunku ic organlari kararmissa hastaliktan olmuslerdir diye biliyorum. Gecmis olsun tekrardan.
herzaman cesme suyu kullaniyorum yaklasil 14 aylik balikarimdi valla ic organlarina bakmadim direk attil cope video cekip gondericem birazdan |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Tamam abi insallah daha fazla kayip vermeden cozersin sorunu. Ben de cesme suyu kullaniyorum zaten ama bazen cesme sularinin aritimi icin fazladan klor koyulur o da sana denk gelmis olabilir eger hastaliktan olmediyse zehirlenmistir diye ic organlara bak dedim
|
|
|
Alpay Akçalı 16 Bursa 70*30*40 Serrasalmus Manueli |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
MrMarlboroBlack yazdı:
Tamam abi insallah daha fazla kayip vermeden cozersin sorunu. Ben de cesme suyu kullaniyorum zaten ama bazen cesme sularinin aritimi icin fazladan klor koyulur o da sana denk gelmis olabilir eger hastaliktan olmediyse zehirlenmistir diye ic organlara bak dedim
videoyu birazdan gondercem |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
video yolliyamadim ancak foto yollayabildim
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
neden kimse biseyler yazmiyor kimsenin basina gelmedimi bole bi olay
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Isıyı 30 a çıkar akvaryuma kaya tuzu at. Gözleri hemen öyle olmaz keşke daha önceden müdahale etme şansımız olsaydı. Bu tarz şeyler sudaki sorunlardan olur. Suları en az 3 gün dinlendirmek gerekir çünkü suyun clor olayı değişebilir ve buda ciddi sorunlar olur % 30 dip çekip Dinlendirilmiş su koy varsa su düzenleyici at birazda kaya tuzu. Çok geçş olsun. Kayıpların için üzgünüm
![]() |
|
|
ONUR AYAZ istanbul 20 natt. 130*60*60 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
BELVA yazdı:
Isıyı 30 a çıkar akvaryuma kaya tuzu at. Gözleri hemen öyle olmaz keşke daha önceden müdahale etme şansımız olsaydı. Bu tarz şeyler sudaki sorunlardan olur. Suları en az 3 gün dinlendirmek gerekir çünkü suyun clor olayı değişebilir ve buda ciddi sorunlar olur % 30 dip çekip Dinlendirilmiş su koy varsa su düzenleyici at birazda kaya tuzu. Çok geçş olsun. Kayıpların için üzgünüm
![]() tesekkur ederim kardes |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Direk çeşme suyu kullanımında klor ve buna benzer maddelerin balıkların mukozasına zarar verdiği için her türlü parazit ve hastalığa açık hale geliyorlar dinlenmiş su kullanın kesinlikle. Şuan en iyi yapılacak şey suyun oturmasını beklemek ve bu arada klor kaynaklı ölen bakteri kolonisi çoğaltmak için bakteri kültürü ilavesi, su düzenleyicisi sera aqutan gibi bunlar mukozayı güçlendirir. İlaç olarak da sera costapur öneririm göz fırlaması beyaz benek ve parazitler için iyi bir ilaçtır. Eczaneden de bimeks B vitamini ile biraz balıklara takviye yapılabilir ılık suda eritilerek. Balıkların fotoğrafı olsa ilaçların dozajı hakkın da bilgi verebiliriz hastalığın ilerleme evresine göre. Geçmiş olsun.
|
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Aytac Demirkol yazdı:
Direk çeşme suyu kullanımında klor ve buna benzer maddelerin balıkların mukozasına zarar verdiği için her türlü parazit ve hastalığa açık hale geliyorlar dinlenmiş su kullanın kesinlikle. Şuan en iyi yapılacak şey suyun oturmasını beklemek ve bu arada klor kaynaklı ölen bakteri kolonisi çoğaltmak için bakteri kültürü ilavesi, su düzenleyicisi sera aqutan gibi bunlar mukozayı güçlendirir. İlaç olarak da sera costapur öneririm göz fırlaması beyaz benek ve parazitler için iyi bir ilaçtır. Eczaneden de bimeks B vitamini ile biraz balıklara takviye yapılabilir ılık suda eritilerek. Balıkların fotoğrafı olsa ilaçların dozajı hakkın da bilgi verebiliriz hastalığın ilerleme evresine göre. Geçmiş olsun.
video gondermistim |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz