Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Tankın içindeki ilginç nesneler?
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Tankta çok küçük ve ince beyaz kıla benzeyen şeyler var,hatta ben kıl sanmıştım ilk başta gördüğümde o derece beyaz küçük kıla benziyorlar.Bunlar nedir bilgisi olan varmı?
|
|
|
Cihan AYDOĞAN-30-Denizli 100-50-60 4 adet 15 cm nattereri VAKIFBANK/DENİZLİ |
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 28.05.2014 18:04 İleti: 389 Yaş: 37 Konum: Balıkesir |
|
|
Yüksek ihtimal nematod olabilir bahar kurdu diede geçer hatta artan hava sıcaklıklarında piranha akvaryumlarında gorunen ve gorunmeyen yem atıklarından kaynaklı neredeyse olmazsa olmazıdır. Ben sera nematol ilacı ile birlikte bol kaya tuzu kullanarak su degisimlerini artırarak‚ akvaryuma bol sayıda bu kurtları tüketmesi icin makrakanta kuhli tetrazon cuce vatoz ekleyerek çözmüstüm. Sende bu söyledigim cözümleri tek tek deneyerek veya hepsini aynı anda uygulayarak cözüme ulasacagnı sanıyorum..
|
|
|
Çağlar GÜNEŞ Balıkesir / Karesi Alkış tutunca gökten yıldız ile hilâl Üze Tengri diyor, kan için size helâl...! |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
PYGOF yazdı:
Yüksek ihtimal nematod olabilir bahar kurdu diede geçer hatta artan hava sıcaklıklarında piranha akvaryumlarında gorunen ve gorunmeyen yem atıklarından kaynaklı neredeyse olmazsa olmazıdır. Ben sera nematol ilacı ile birlikte bol kaya tuzu kullanarak su degisimlerini artırarak‚ akvaryuma bol sayıda bu kurtları tüketmesi icin makrakanta kuhli tetrazon cuce vatoz ekleyerek çözmüstüm. Sende bu söyledigim cözümleri tek tek deneyerek veya hepsini aynı anda uygulayarak cözüme ulasacagnı sanıyorum..
Cevabın için teşekkürler.Peki hiç dokunmasam bir sorun oluştururmu balıklar için? |
|
|
Cihan AYDOĞAN-30-Denizli 100-50-60 4 adet 15 cm nattereri VAKIFBANK/DENİZLİ |
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 28.05.2014 18:04 İleti: 389 Yaş: 37 Konum: Balıkesir |
|
|
chnnn yazdı:
PYGOF yazdı:
Cevabın için teşekkürler.Peki hiç dokunmasam bir sorun oluştururmu balıklar için? Kesin olusturmaz diyemem ama sahsi gorusum olusturmaz. Bu mevsimde asağı yukarı her akvaryumda olusur bunlar özellikle protein ağrliklı beslenen baliklarin akvaryumunda. Nematodlarinda turlerine gore zararlilari ve zararsizlari var. Zarari olsun yada olmasin Cihan sen önlemini al önlemini almazsan akvaryumdan bu yaratkları def edemeyeceksin sonuc olarakta kurtlu bi akvaryum keyfini kacıracak |
|
|
Çağlar GÜNEŞ Balıkesir / Karesi Alkış tutunca gökten yıldız ile hilâl Üze Tengri diyor, kan için size helâl...! |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 39 Konum: Bodrum |
|
|
Muhtemelen planarya. Balıklara hiçbir zararı yoktur fakat kurtulmak istersen dip çekimlerini aksatmayıp sık ve düzensiz yemleme yapmazsan kısa sürede kaybolacaklardır.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
F.Basaran yazdı:
Muhtemelen planarya. Balıklara hiçbir zararı yoktur fakat kurtulmak istersen dip çekimlerini aksatmayıp sık ve düzensiz yemleme yapmazsan kısa sürede kaybolacaklardır.
|
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
F.Basaran yazdı:
Aynen katılıyorum arkadaşıma. |
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
F.Basaran yazdı:
|
|
|
120x50x60 Natteri Baby Piranha 100x50x50 RRA albino full red 100x50x50 L144 Blue Eyes Longfing 100X40X50 Ghost Mavi Kan Angel Fish Çifti 150x60x70 Frontoza Moba 150×50×50 Astronot Oscar 5 Ad 40x30x30 Halfmon & Dragon Betta (üretim) 1 Ad 60x40x30 mavi inci,sakura,kiraz karides Ali Yılmaz Yas 22 ANKARA |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz