Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Bizim neden yok ?
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Piranhacı
|
|
Neden bizimde böyle bir olanağımız yok ? Ülke olarak üretim yapabildiğimiz tek tür natteri olarak mı kalacak ?
http://www.aquascapeonline.com/prodList ... ategory=22 |
|
|
Serrasalmus Rhombeus Rio İriri Serrasalmus Rhombeus Black Daimond Serrasalmus Spilopleura Pygocentrus Cariba By Ferit |
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 28.05.2014 18:04 İleti: 389 Yaş: 37 Konum: Balıkesir |
|
|
Ferit o linkteki site online balık satış sitesi. Onlarda ithal ederek satışa sunuyorlar ; yani nattereri dışındaki türleri urettiklerinden degil.
|
|
|
Çağlar GÜNEŞ Balıkesir / Karesi Alkış tutunca gökten yıldız ile hilâl Üze Tengri diyor, kan için size helâl...! |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Sitenin farkındayım bizimde olabilir aynı şekilde bir sitemiz. Hatta biz beslediğimiz türleri üretebilsek fiyatlar daha uygun olacak ve belkide bu türlere olan ilgi dahada artacak. Çoğu insan fiyatları yüksek olduğu için bu türlerden korkuyor yaşatabilirmiyim, yaşatamazmıyım ? Sonuç olarak bunlar canlı herhangi garantileri yok. Sonrada ucuz ve farklı türlere yöneliyorlar. Bana sorulcak olursa bir canlıyı yavru alıp büyütmek isterim, Sevgi ve bağlılık daha çok artar diye düşünüyorum.
|
|
|
Serrasalmus Rhombeus Rio İriri Serrasalmus Rhombeus Black Daimond Serrasalmus Spilopleura Pygocentrus Cariba By Ferit |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
İstersen 4-5 rhom alıp deneme yapabilirsin.
![]() |
|
|
Gürkan KURTAY / İzmir-Gaziemir 125*60*60 7 x Pygocentrus Cariba |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Serra'ların akvaryumlarda üretilmeleri dahi dünyada örnekleri çok az ve bu yüzden direk olarak anavatanlarından ithal ediliyorlar
Bunun dışında şu anda dünyada üretimde ne üretiliyorsa yurdumuzda da aynısı üretiliyor yani Natt ve artık üretim ya da beslenecek her tür yurdumuza geldi ya da üretildi ötesi yok ![]() |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Gürkan KURTAY yazdı:
![]() ![]() |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Aslında her canlı illaki üretilebilir, sonuçta bi şekilde ürüyorlar, ama ne yapmak gerektiği hakkında bilgi yok sanırım. Büyük havuzlarda falan denense neden olmasın. Benim fikrim bu yönde.
|
|
|
Mustafa Yılmaz / Konya 9x P.Nattereri 1x Astronotus ocellatus (Oscar)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Gürkan KURTAY yazdı:
![]() ![]() Piranhalar konusunda çok iyi seviyedeyim diyemem ama şuanda elimde iki tür var, natt ve cariba eğer başarırsam ne mutlu bana. Tabi bu konuda ben bile kendime inanamazken toplum buna nedenli inanır bilemem :D serra üretmeyi bırakın piraya ve caribada daha cinsiyet belirleyemiyoruz. Üretim seviyesine gelemeyiz bile |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Frttrk yazdı:
İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Gürkan KURTAY yazdı:
![]() ![]() Piranhalar konusunda çok iyi seviyedeyim diyemem ama şuanda elimde iki tür var, natt ve cariba eğer başarırsam ne mutlu bana. Tabi bu konuda ben bile kendime inanamazken toplum buna nedenli inanır bilemem :D serra üretmeyi bırakın piraya ve caribada daha cinsiyet belirleyemiyoruz. Üretim seviyesine gelemeyiz bile Bunu dünyada başaran yok Ferit. Onların ellerindeki imkanlar bizde olsa belki üzerinde bazı deneme yanılmalar yapılabilinir, adamlarda balık ucuz farklı fanteziler yapabilirler ama , şu durumda hiç kimse 500 -1000 tl arası para vererek aldığı 2 sera türünü en fazla arada bölme olmadan aynı tankta yarım saat tutabilir. Not: Yeri geliyor 150x60x60 tankta 2 pirayayı birbirlerinden ayırıyorum. |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Bazı türlerin ticari değeri olmadığından üretimi olmuyor..Belki bazı türleri üreten hobiciler vardır.
Neticede piranha sektörü dar bir alan herkes için. |
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz