Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Tükürme Problemi
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 25.11.2009 04:23 İleti: 972 Yaş: 32 Konum: Balçova İZMİR |
|
|
Merhabalar..
Yavrular iki haftadır bende, ilk hafta hiç bir problem yokken ikinci hafta dip çekimi yaptıktan sonra verdiğim yemleri tükürerek yemeye başladılar. Biri gelip yemden bir parça aldıktan sonra tükürüp duruyorlardı, ağızdan ağıza dolaşan yemi herhangi biri mideye indiriyordu. Son üç gündür daha da arttı, önceden parça dibe inmeden yenmiş oluyordu, bu aralar kopardıkları çoğu parça akvaryum dibine iniyor ve yarım saat-bir saat içinde kopardıkları parçaları yiyorlar. İştahsız değiller, yeme tepkileri çok güzel fakat yemden parça alan tükürüyor, tükürdüğünü ağzına alan balık tekrar tükürüyor ve bu böyle gidiyor. Bazıları parçalara hamle yapıp ağzına bile almıyor. Yemleme sürekli yüzeyden, günde üç veya dört kere akvaryumda kalmayacak şekilde yiyebildikleri kadar yapılıyor. Şuan menülerinde; Karides, somon, hamsi(kılçıksız bolca yıkanmış), hikari cichlid bio gold ve dana yüreği var. Dana yüreğinde daha da çok oluyor. Balıklar sağlıklı görünüyor, işte video. Video bağlantısı |
|
![]() 120*60*50(h) 16 x P.Nattereri |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Ayni problem benim baliklardada var sanirim tok olduklarinda yapiyorlar
|
|
|
Türker Tunaboylu / Çorlu 130*50*60 21 ad yavru nat (5 cm) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
rapokes yazdı:
Ayni problem benim baliklardada var sanirim tok olduklarinda yapiyorlar
Tok olduklarını pek sanmıyorum. Tepkileri ve zaten yem dibe düştükten bir saat sonra falan yenmiş oluyor. Takip ediyorum yine aynı şekilde dipten yemi biri kaldırıyor, yine ağızdan ağıza ve biri yiyor içlerinden. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Böyle olduğunda bir gün yem vermeyin o gün aç bırakırsan sinirimini kolaylaştırırsın ve attığın yemin parçası bile kalmadan tüketilir. Hatta canlı yem tercih ettiğinde bu şekilde yapmanda fayda var.
|
|
|
Serrasalmus Rhombeus Rio İriri Serrasalmus Rhombeus Black Daimond Serrasalmus Spilopleura Pygocentrus Cariba By Ferit |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Frttrk yazdı:
Böyle olduğunda bir gün yem vermeyin o gün aç bırakırsan sinirimini kolaylaştırırsın ve attığın yemin parçası bile kalmadan tüketilir. Hatta canlı yem tercih ettiğinde bu şekilde yapmanda fayda var.
Abi Perşembe gecesi saat bir de yemleyip Cuma gecesi saat bire kadar bir şey vermiyorum zaten balıklara. Yani 1 gün aç kalıyorlar, cuma gece birde karides veriyorum. Yani şöyle balıklar Cuma attığım karidesi de aynı şekilde yediler yarısını ısırıp tükürdüler bir-iki saat içinde dipten yediler. Cumartesi günüde adam akıllı bir şey yemediler, bu gün Pazar ve öğlenden sonra verdiğim somona da aynı tepkiyi gösterdiler.. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Öncelikle bu bir sorun değil, tok olduklarında ve parça büyük olduğunda böyle davranabiliyorlar.
|
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Arada öyle yapabiliyorlar özellikle son lokmayı hepsi ağzına alıp tükürüyor yada gidip dokunup geri çekiliyorlar sanırım sürüdeki hiyerarşiye göre bir durum çünkü daha sonra başka birisi gelip yiyiyor muhtemel olarak yem yiyemeyen oluyor.
|
|
|
Serrasalmus Rhombeus Rio İriri Serrasalmus Rhombeus Black Daimond Serrasalmus Spilopleura Pygocentrus Cariba By Ferit |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Frttrk yazdı:
Arada öyle yapabiliyorlar özellikle son lokmayı hepsi ağzına alıp tükürüyor yada gidip dokunup geri çekiliyorlar sanırım sürüdeki hiyerarşiye göre bir durum çünkü daha sonra başka birisi gelip yiyiyor muhtemel olarak yem yiyemeyen oluyor.
Evet yem yemeyen olmuyor, fakat son lokma değil tüm lokmalar hemen hemen bu şekilde. Yem yemeyen olmuyor ama neden kopardıktan 1 saat sonra yiyorlar? |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Mr.Piranha yazdı:
Öncelikle bu bir sorun değil, tok olduklarında ve parça büyük olduğunda böyle davranabiliyorlar.
Murat abi, tok olduklarını sanmıyorum ayrıca her lokma böyle hemen hemen ufağıda büyüğüde. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Bir çok neden sıralanabilir o halde, sağlıklılarsa dert değil
|
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 25.01.2014 19:57 İleti: 359 Yaş: 29 Konum: İstanbul |
|
|
bende ılk baslarda cok oluyordu balıkları aç bıraktım bı gun kadar ertesı gun sorunsuz devam ettı arada bendede oluyor dert değil ama planarya denen illet ortaya cıkıyor suda cok beklediği zaman başka olumsuz yonu yok
|
|
|
Hüseyin KAYA İstanbul / Bağcılar 100*40*50 7 Natteri |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Bazen yemekle oynadıkları oluyor. Genel sağlıklarında ve iştahlarında problem yoksa herşey normaldir. Bakımlara ihmal etmeden devam.
![]() |
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Mr.Piranha yazdı:
Bir çok neden sıralanabilir o halde, sağlıklılarsa dert değil
Akıntıyı yükselttim balıklar normale döndü Murat abi. Sanırım dediğiniz gibi sindirim de sıkıntı olmuş |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
jamiryo1 yazdı:
bende ılk baslarda cok oluyordu balıkları aç bıraktım bı gun kadar ertesı gun sorunsuz devam ettı arada bendede oluyor dert değil ama planarya denen illet ortaya cıkıyor suda cok beklediği zaman başka olumsuz yonu yok
Zaten balıkları haftada bir gün aç bırakıyorum, yemlemeden sonra sirkülasyon motorunuda çalıştırıyorum. Yemler dipte kalmıyor yiyorlar ama geç yiyorlardı, akıntı gücünü arttırıp yönünü değiştirdim aralıksız 24 saat çalıştırdım şuan sorun yok. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Serkan AKKAŞ yazdı:
Bazen yemekle oynadıkları oluyor. Genel sağlıklarında ve iştahlarında problem yoksa herşey normaldir. Bakımlara ihmal etmeden devam.
![]() Evet Serkan abi, hikari verdiğimde biraz büyük medium boy çok oynuyorlar yemle. Sanırım ufak bir sindirim sıkıntısı oldu ama şuan bir sıkıntı kalmadı. |
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz