İddia Ediyoruz Yardım Ederseniz Sevinirim ;)

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 11 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı Hakansahins

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.03.2016 22:21   İleti başlığı: İddia Ediyoruz Yardım Ederseniz Sevinirim ;)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Biri ile tanıştık arkadaş deniz kumu ile natteri tankı kurmuş ancak ben deniz kumunda natteriler sağlıksız olacağını düşünüyorum konu ile ilgili cevaplarınızı bekliyoruz(açık oturum).
Hakan Şahin
İstanbul/Ümraniye
100*40*50
13 x Pygocentrus Natteri
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Tanganika Akvaryum

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.03.2016 23:08   İleti başlığı: Re: İDDİA EDİYORUZ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)   

Benim dükkanımdaki tüm akvaryumlarda Dazs aragonite var.Deniz akvaryumlarında yada tanganika yada malawi akvaryumlarında kullanılan kumdur.Hiçbir sorun yaşamıyorum.Su değerleri de gayet güzel.
Tanganika Akvaryum
Beylikdüzü/İSTANBUL
0212 854 18 68
0532 510 46 23
Cafer AKERTEK
Makina Mühendisi

Çevrimdışı Hakansahins

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.03.2016 23:28   İleti başlığı: Re: İDDİA EDİYORUZ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)   

Cafer bey teşekkür ederim bilgileriniz için.Bu bilgiyi de aklıma kazıdım:)
Hakan Şahin
İstanbul/Ümraniye
100*40*50
13 x Pygocentrus Natteri

Çevrimdışı Frttrk

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.03.2016 00:16   İleti başlığı: Re: İDDİA EDİYORUZ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)   

Cafer beye +1 :)
Serrasalmus Rhombeus Rio İriri
Serrasalmus Rhombeus Black Daimond
Serrasalmus Spilopleura
Pygocentrus Cariba

By Ferit

Çevrimdışı Hüseyin KAYA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.03.2016 00:24   İleti başlığı: Re: İDDİA EDİYORUZ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)   

Sağlıksız olacağını düşünmüyorum kum seçerken görsel ne kadar yansıtır diye seçim yapıyorlar genelde de hagen kullanılıyor sebebi balıklar bu renk kumda kendi rengini daha iyi veriyor kum konusuna fazla takılma :)
Hüseyin KAYA
İstanbul / Bağcılar
100*40*50
7 Natteri

Çevrimdışı CaN_BaKıR

TPF Üyesi

TPF Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.03.2016 03:12   İleti başlığı: Re: İDDİA EDİYORUZ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)   

Deniz kumu da kullanılır, dere kumu da, çakıl taşı da... Fark etmez. Çoğu kişi görselliğe göre kum seçiyor...
Tek fark eden pH, GH gibi değerler olur.. Bazı kumlar salınım yapar (deniz kumu gibi) bu değerlerin yükselmesine sebep olur... Bu da üretim yapacaksanız önemli. Hatta büyütme yapıyorsanız işinize dahi gelir, büyüme aşamasında daha fazla minerale sahip olacağı için yüksek pH yavru balıklar için çoğu zaman daha iyidir...
Resim

En son Aytaç DEMİRKOL tarafından, 03.03.2016 08:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 değişiklik yapıldı.
Türkçe İmla Kuralları.

Çevrimdışı gurkankurtay_

TPF Üyesi

TPF Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.03.2016 03:59   İleti başlığı: Re: İDDİA EDİYORUZ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)   

CaN_BaKıR yazdı:
Deniz kumu da kullanılır, dere kumu da, çakıl taşı da... Farketmez. Çoğu kişi görseliğe göre kum seçiyor...
Tek fark eden pH, GH gibi değerler olur.. Bazı kumlar salınım yapar (deniz kumu gibi) bu değerlerin yükselmesine sebep olur... Bu da üretim yapacaksanız önemli. Hatta büyütme yapıyorsanız işinize dahi gelir, büyüme aşamasında daha fazla minerale sahip olacağı için yüksek pH yavru balıklar için çoğu zaman daha iyidir...

:tezahurat: Gürkan bu yorumu beğendi.
Gürkan KURTAY
İzmir/Gaziemir

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.03.2016 08:41   İleti başlığı: Re: İDDİA EDİYORUZ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)   

CaN_BaKıR yazdı:
Deniz kumu da kullanılır, dere kumu da, çakıl taşı da... Fark etmez. Çoğu kişi görselliğe göre kum seçiyor...

Yüksek ph aynen bebelere iyidir kemik yapısına çok iyi gelir. Düşük ph lı sularda büyüme bile azalıyor bir dönem başıma geldi kademeli olarak yükseltmek çok zor. Konu da ki bir diğer şey ise direk denizden akvaryuma alınır ise kum kusma yapması kaçınılmaz ancak piyasadan alınıp yıkandıktan sonra tanka eklenmesinde ise fazla bir salınıp yapmayıp yeni suyun özelliklerine göre yeni bir yapı alacaktır. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı Hakansahins

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.03.2016 11:32   İleti başlığı: Re: İDDİA EDİYORUZ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)   

Tavsiyeleriniz için teşekkür ettim.Benim natteriler bebek ancak İnternet de uygun bir kum bulamadım maalesef:/
Hakan Şahin
İstanbul/Ümraniye
100*40*50
13 x Pygocentrus Natteri

Çevrimdışı Frttrk

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.03.2016 11:40   İleti başlığı: Re: İDDİA EDİYORUZ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)   

CaN_BaKıR yazdı:

Ferit, bunu beğendi :onay: :)
Serrasalmus Spilopleura
Pygocentrus Cariba

By Ferit

Çevrimdışı Frttrk

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.03.2016 11:41   İleti başlığı: Re: İDDİA EDİYORUZ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM:)   

Hakansahins yazdı:
Tavsiyeleriniz için teşekkür ettim.Benim natteriler bebek ancak internette uygun bir kum bulamadım malesef:/

Gittigidiyor'a bir göz at her fiyat her çeşit kum var. Yeter ki ne almak istediğine karar var :onay:
Serrasalmus Spilopleura
Pygocentrus Cariba

By Ferit
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 11 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz