Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Işığı Yumuşatma Taktikleri
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Herkesin bildiği gibi piranhalar fazla ışıktan hoşlanmayan balıklardır ve doğadada bu böyledir.Piranhalar yaşam alanlarında genelde gölge olan karanlık yerleri tercih ederler bizde onlara akvaryumlarımızda doğal ortamı sağlamak için kendilerini rahat hissetmeleri için bu ışık sorununu bazı taktiklerle gidermeye çalışırız bunlardan bazıları şunlardır.
1.Su üstü bitkileriyle ışığı direk olarak değilde su yüzeyini kaplayan bitkilerden süzülerek tanka girmesini sağlarız. 2.Kütük,mango kökü,ve çeşitli bitki türleriyle piranhalara saklanacak gölge dekorlar yaparız(bu taktik daha çok yavru piranhalar için geçerlidir) 3.Akvaryumların buhar camını ışığı süzmesi için koli bandı ile kaplarız bu taktik çok basit ve çok işe yarayan bi taktikdir ayrıca suyun renginide değiştirir amazona yakın bir renk elde etmiş oluruz.Şayet ben bu taktiği kullanıyorum ve balıklar hayatların dan oldukça mutlu gözüküyor. 4.Düşük watlarda gece lambaları kullana biliriz. 5.Işık kullanmayız sadece odanın ışığıyla bu sorundan kurtulmuş oluruz. Arkadaşlar ben aklıma gelenleri yazdım sizde benim atladığım taktikler varsa bu başlık altına yazarsanız çok faydalı bir başlık olacaktır. |
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kurucu Üye
|
|
Bilgiler için sağol Resul..
Bu arada ışık ne kadar güçlü olur ve balıklar alıştırılır ise piranhalar o kadar cesur olurlar. Ufak ışıklarla başlayıp, en güçlülere gitmek en doğru yoldur. 195 cm'lik yansıtıcılı yeni flo. kabım geldi. Şimdi daha fazla ışık vereceğim ve daha cesur olmalarını sağlayacağım. Detaylı bilgi için yeni başlıkları bu bölüme ekleyeceğim.. |
|
|
....MeTe HaN.... Www.PiranhalaR.coM |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Işığı kısmak için özel düğmeler var, ama florasanlarda olabilirmi bilmiyorum. Evde salondaki spatlar için kullanıyorum istenilen derecede kısılabiliniyor.
|
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Flolarda ışık kısmak mümkün değil. Sabit bir frekansta yanarlar çünkü.
Işığı kırmak için bir diğer yol da değişik floları kademeli olarak kullanmaktır. |
|
| Sayfa başı | |
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Ben ışığı şu şekilde kısıtlıyorum,ne kadar doğrudur bilemem ama;
Florasanı folyo kağıdıyla sardım ve delikler açarak güneş gibi yansımasını sağlıyorum.Bunu bir sualtıyla ilgili okuyan bir arkadaştan bilgi edindim. |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 11.04.2007 21:25 İleti: 392 Konum: Kadıköy/İstanbul |
|
|
Bence bu mantıklı Serkan hem balıklarda kolayca saklanabilir ışıktan çünkü folyolu yerler hafif karanlık olucaktır delik açılan yerlerden içeri ışık girecektir bence bu fikir harika.
|
|
| Ersin Özler | |
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
or_byy yazdı:
Florasanı folyo kağıdıyla sardım ve delikler açarak güneş gibi yansımasını sağlıyorum.Bunu bir sualtıyla ilgili okuyan bir arkadaştan bilgi edindim. Çok iyi Serkan.. |
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 26.11.2006 00:30 İleti: 2090 |
|
|
Florasanın kabının dış camına bölge bölge ısıdan etkilenmeyecek kağıtlar yapıştırarak da gölgelendirme yapabilirsiniz.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Teşekkür ederim,
Demekki yaptığım doğru bir uygulamaymış.Sormayı düşünüyordum aslında sizlere,bu başlığı görmem iyi olmuş. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 13.02.2007 13:59 İleti: 1141 Konum: istanbul/Kadıköy |
|
|
Bende ışık ve cesaret konusunun birbiri ile orantılı olduğunu düşünüyorum.
Mesela tüm ışıkları kapayıp 10-15 dk sonra tankın önünden bile geçsem korkuyorlar ama yarım saat kadar ışıklar açık kaldıktan sonra korkuları azalıyor. Acemi bir piranhacı olarak, cesaretlenmeleri için ışığı azaltmamanın gerektiğini düşünüyorum. |
|
|
Bilgi paylaştıkça artar.... 100x50x50h - 20 Nattereri / 18 - 22 cm 97x37x35h - 3 Nattereri (2 erkek 1 dişi) 50 LT - Nat yavruları (Sayısı henüz tespit edilemedi) Şubat 2010 doğumlu erkek Rottweiler S.Serhat Erönal 1981 |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
or_byy yazdı:
Florasanı folyo kağıdıyla sardım ve delikler açarak güneş gibi yansımasını sağlıyorum.Bunu bir sualtıyla ilgili okuyan bir arkadaştan bilgi edindim. |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Çeker eklerim Bayram abi.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Üyesi
Kayıt: 19.08.2006 21:09 İleti: 2609 Yaş: 38 Konum: İzmir |
|
|
Akvaryumun üstünde buharı önlemek için cam kullanıyorsanız bunları da siyah jelatinle sararak karartma uygulayabilirsiniz.
|
|
|
Gürkan KURTAY İzmir/Gaziemir |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Evet Gürkan oda güzel bir uygulama yada florasanı siyah sprey le boyamak.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Serkan yöntem mantıklı. Ancak folyo veya benzeri bir malzeme ile sarılan floların ısı yayamaması nedeni ile ömürlerinin yarı yarıya kısalmaları ve eskimeleri sözkonusu olabilir.
Eskiyen floların kahverengi yosuna neden olduğu da bilinen bir durum! |
|
| Sayfa başı | |
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz