Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Tarantulalarımın Artistlik Pozları
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 13.06.2009 04:38 İleti: 14 Yaş: 46 Konum: İstanbul/Amsterdam |
|
|
Forumu bir senedir ara ziyaret etmekteyim. Piranhalar son derece ilgimi çeken canlılar. Hali hazırda sahip olabilmiş değilim. Lakin en kısa sürede edinmeyi arzu etmekteyim.
Bunun yanı sıra zaten evimde çeşitli canlı türleriyle beraber yaşamaktayım. Bunların arasında tarantulalarıma büyük bir tutkuyla bağlıyımdır efendim İznizin olursa renk olması adına "bir kaç" resim paylaşmak isterim. Buyrun... (Konuyu yanlış yere açmamışımdır diye umut ediyorum) 0.1.0 Avicularia versicolorum ilk göz ağrımdır, yeri bambaşkadır... ![]() ![]() Bir diğer 0.1.0 "Avicularia versicolor"um çok "atriz"dir kendileri. ![]() ![]() 0.1.0 İridopelma hirsutum(Recif) ![]() ![]() ![]() [/quote]0.0.1 Poecilotheria regalis(En beğendiğim tarantula popilasyonudur) ![]() ![]() 0.0.1 Citharischius crawshayi ![]() 0.1.0 Grammostola pulchripes ![]() 1.0.0 Cyclosternum fasciatum ![]() ![]() 0.0.1 Grammostola rosea ![]() |
|
| Kadir Murat Sözübir | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Saglam yaratiklar ne yiyor bunlar fare falan mi ?
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 13.06.2009 04:38 İleti: 14 Yaş: 46 Konum: İstanbul/Amsterdam |
|
|
PiranHa_TerBiyeCisi yazdı:
Saglam yaratiklar ne yiyor bunlar fare falan mi ?
Fare vb canlıları yem yapma konusunda çok radikalimdir. Hem protein bakimindan yetersiz ve gereksizdir, hem de tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir eylemdir bu(Tarantulanın ısırılması, yara alması, vs gibi). Canlı yem (Böcek) külürlerim var. Arjantin hamam böceği (balaptica dubia), çekirge, un kurdu, Mario ve fasulye "böcüğü". Tabi dışarda bulduğum haşereleri de, çeşit ve değişik protein olması bakımından çekinmeden veriyorum. Tarantulaların da küçükten büyüye yüzlerce cins ve türleri var. Kimi 23, 24 cm ye ulaşırken, kimi de sadece 8, 10 cm kadar oluyor. Bu resimlerde de sadece bir tarantula(2. olan Avicularia vercicolor) adult (yetişkin). Ayrıca eski bir fotoğrafı ve normalde de küçük bir türdür zaten (14 cm kadar). Ben hemen hemen bütün tarantulalarımı sling(yavru) olarak edindim. Zor gelişen hayvanlardır. Ama çok uzun yaşıyorlar. Sabır işi bu biraz da. Lakin çok tarantulam var 30 kadar. Bu aralar çoğu kabuk atmak üzere olduğundan yeni resimler çekemedim. Bir aya kadar takdire şayan fotolar çekip, dudakalrınızı uçuklatacağım Allahın izni ile |
|
| Kadir Murat Sözübir | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 25.08.2008 15:33 İleti: 4918 Yaş: 36 Konum: İst/Güngören |
|
|
Benim görmeye bile dayanamadığım canlıları besliyorsunuz tebrik ederim.
|
|
|
..::Tolga Erener::.. İstanbul/Güngören Yaş:21
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 14.10.2006 07:40 İleti: 9827 Yaş: 48 Konum: İzmir |
|
|
Kadir tebrik ederim bu canlılara hakkını teslim ederek bakıyorsun. Şu en büyükleri el kadar olanlar beni cezbetsede bir türlü eve getirmek nasip olmadı.
|
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Bende bi ara alcaktim 1 tane ama baktim hep ayni yerde duruyor hic kipirdamiyor vazgectim.Yoksa banami oyle denk geldi aktif mi bunlar ?En buyugun adi ne ve bakimindan bahsedebilirmisin belki bende alirim 1 tane kocaman tarantula.Gerci ben bogrtu bocekle ugrasmam direk fare kus salarim icine.
Bu arada 30 tane tarantula fazla gelmiyor mu ? Bakimi zor olmaz mi ? |
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 15.04.2007 00:49 İleti: 4802 Yaş: 44 Konum: TRABZON |
|
|
Yeryüzünde en çok korkup tiskindiğim hayvan örümcektir. Kaedir bey 30 tür besliyosanız elinizde olmayan türü yok gibi.
|
|
|
İskender ÇAT 200*60*70 = 1 Adet Serrasalmus Rhombeus Bazıları Asla Evcilleşmez... |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.07.2005 11:01 İleti: 8005 Yaş: 52 Konum: Pendik İstanbuL |
|
|
Bir ara bende de Avicularia versicolor vardı. 2 sene oldu herhalde .Satmıştım bir arkadaşa güzel hayvandı seviyordum bir daha nasip olmadı ama. Güle güle besleyin. Arada bir tarantulam.com a girer bakarım ne var ne yok diye . Güzel bir çeşidiniz var.
|
|
|
MirsaT BehçeT Pendik İstanbuL Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Tarantula işide sabır işi . Üstelik 30 civarında beslemekte ayrıca bir tutku olsa gerek.
Bundan sonrada bu yaratıklarla ilgili resim ve bilgileri bizlerle paylaşmanı bekliyoruz. |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 25.05.2010 19:53 İleti: 1082 Yaş: 44 Konum: Ankara |
|
|
2 gün boş bıraksan heryeri ağ kaplar
|
|
|
Sinan AYDIN Yaş:29 Ankara Ara verdi. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Kadir abi, sizin evde her türlü örümcek belgeseli çekilir. Bedava verseler alabilceğimi sanmıyorum. Kutlarım seni.
|
|
|
Oskay PALA - 16 | İzmir 100x50x50 8-1=7xnat. sivri_snake_@hotmail.com Simsiyah kaderimin, bembeyaz umudusun.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 19.11.2007 19:53 İleti: 3856 Yaş: 48 Konum: İstanbul/Avcılar |
|
|
Kadir bey çok güzel bir koleksiyona sahipsiniz gerçekten.Bu türleri İstanbul'dan temin edebileceğimiz yerler nerede acaba bilgi verirmisiniz,yada kendi koleksiyonunuzdan satmak istediğiniz varmı.Eğer satmayı düşünüyorsanız ben talibim.
|
|
Taner SAĞIROĞLU![]() https://www.youtube.com/user/tnrefe ...The King oF Amazon... Serrasalmus Rhombeus Black Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Bence bir sonraki Spider man karekteri sen olmalısın.
Çok güzel bir koleksiyonun var,sabır işi biraz ama severek yaptınmı zorluk çekileceğini sanmıyorum. |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Webmaster
Kayıt: 07.09.2007 10:43 İleti: 5606 Yaş: 42 Konum: Bayraklı / İzmir |
|
|
Çok güzel görünüyorlar. Tebrik ederim.
|
|
| Selman KARA | |
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 06.05.2005 16:04 İleti: 5817 Yaş: 42 Konum: İstanbul |
|
|
Maşallah Kadir hepsi birbirinden güzel,birde seni tebrik ederim.Harbiden bu hobiye gönül vermişsin.
İçimde hep uhtedir bu canlılar,beslemeyi çok istemişimdir ama hiç nasip olmadı.İşallah birgün bende edinicem. Benim sormak istediğim birşey var,cevaplarsan sevinirim. Sorum ise bu canlıların (zehir yönünden ) bir tehlikesi varmı? Bu canlılardan edindiğin ıssırılma gibi tecrübeler oldumu? Genelde uysal olanlarda haşinleşebiliyormu? |
|
.......................Uğur Erdil.....................
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz