Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 23 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı bhdr06

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 28.05.2012 07:03   İleti başlığı: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Herkeze günaydın öncelikle.. Günlerdir araştırmalar yapıyorum ve "STRES" ile ilgili herşeyi ögrendim neredeyse ve TEK bir sorum var ; Stres i yenmek için akvaryumdaki bütün dekorları kısa bir süreligine (1-2 hafta gibi.. ) çıkarmak bir sorun yaratırmı çogu kişi bunu yapıyor anladıgım kadarıyla..

NOT: Balıklarım 7-8 cm

Şimdiden teşekkürler..
"Bahadır PEKTAŞ"--ANKARA--
"100*40*55""P.Nattereri x 7 ""

Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.05.2012 07:08   İleti başlığı: Re: "STRES" Hakkında "ÖNEMLİ" ve" TEK" Bir Soru ?   

Tankınızın içinde ki dekorları çıkarma sebeplerinizden biride balıklarınızın arkalarına geçip saklanmamalarıdır. Bir de tankınız darsa ya da balıklarınıza ufak geliyorsa gezme alanı açmak içindir. Bencede şimdilik çıkarmanızda yarar var. Tankınızın genel bir görüntüsünü eklerseniz daha sağlıklı olacaktır.

Sizede günaydın.
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------

Çevrimdışı bhdr06

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 28.05.2012 07:24   İleti başlığı: Re: "STRES" Hakkında "ÖNEMLİ" ve" TEK" Bir Soru ?   

İmza kısmına akvaryum resmimi ekledim.. yorumun için saol..

Resim

Çevrimdışı Cem DOĞAÇ

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 28.05.2012 07:59   İleti başlığı: Re: "STRES" Hakkında "ÖNEMLİ" ve" TEK" Bir Soru ?   

Saklanılacak yer kalmaması alışmayı elbette kolaylaştırır.
Cem DOĞAÇ / Sakarya

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.05.2012 08:02   İleti başlığı: Re: "STRES" Hakkında "ÖNEMLİ" ve" TEK" Bir Soru ?   

Ortam gayet iyi görünüyor. Açıkcası şu an için içinde mevcut olan kök kalabilir. Gayet hoş olmuş. Ama balıklarınız sürekli saklanma eğilimi gösteriyorsa çıkarabilirsiniz.
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.05.2012 09:58   İleti başlığı: Re: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Stresin önüne geçmenin en önemli çözümü uygun su değerleri ve akvaryumun ebatları. Saklanmamalarını istiyorsan tabiki dekorları çıkar bunun yanı sıra ışık faktörüde önemli düzenli aralıklarla tanka ışık vermeni tavsiye ederim ışığa alışan balıklar daha cesaretli olurlar bu strese girmelerinide zor hale getirir. :onay:
Resim

Çevrimdışı MirsaT_BehçeT

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.05.2012 10:07   İleti başlığı: Re: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Az hareket ve insan gören balıklar ne yaparsanız yapın hareketlere karşı tepki verirler. HAreketli mekanlarda duran balıklar daha sıkıntısız olur . Bir de besleme ile alakalı bir durumdur. Yemlemeyi direk tanka atarak yapıyorsanız bu bile stresin devamını sağlar el ile beslemeyi veya eti suya değdirip bir dakika sonra parçalar halinde yutulabilecek seviyede kapışarak yedirirseniz daha sağlam balıklarınız olacaktır.
MirsaT BehçeT

Pendik İstanbuL

Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı

Çevrimdışı WİLD

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.05.2012 10:48   İleti başlığı: Re: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Sürü balığına AKINTI şart arkadaşlar..
Fatih WİLD

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.05.2012 22:20   İleti başlığı: Re: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Piranhalardaki en büyük sorun çabuk strese girmeleri, yalnız balıklar büyüdükçe stres süreleri kısalıyor yani ani hareketlere veya titreşimlere verdikleri tepki sonucu strese girdiklerinde tekrar eski hallerine dönme süreleri büyüdükçe kısalıyor. Şuan ki şartlarda daha az stres için tankı imkan dahilinde evde veya bulunduğu ortamda insanların gelip geçtiği bir yerde bulundurmak, aydınlatmanın açılış saatini gündüz yapmak ve açılış ve kapanış saatlerini sabitlemek, yüzeyden yemlemeye alıştırmak(verdiğiniz yemleri misina ucuna bağlayıp yüzeye yakın bir yerde kalacak şekilde sabitlemek), onların yanında bolca vakit geçirmek vb sayılabilir.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı Gece_Şahini

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.05.2012 23:21   İleti başlığı: Re: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Gerçekten insanların gelip geçtiği yerde balıklar daha korkusuz ve daha saldırgan oluyorlar. Dört gün önce balıkları akvaryumcuya bakması ıcın bırakmısdım 560 litre tankta balıkları tanıyamadım acayip bir gelişme var. Hatta bu gün elimden Karides yedi keratalar neşeleride yerinde gibiydi.
Eyüp ŞAHİN
İstanbul\Tuzla
Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü
1 Adet F0 Pygocentrus Cariba
7 Adet Pygocentrus Nattereri
Resim

Çevrimdışı bhdr06

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 29.05.2012 02:34   İleti başlığı: Re: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Tam sorumun cevabını alamadım ama yinede çok yararlı bilgiler edindim.. Herkeze teşekkürler..

Resim

Çevrimdışı Gece_Şahini

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.05.2012 16:38   İleti başlığı: Re: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Biz teşekkür ederiz.Balıgın strese fazla girmemesi için. Öncelikle tankın büyük olması ve suyun, ne fazla sıcak nede fazla soğuk olmaması gerekir.Bu balıklar doğal ortamlarında ısıtıcı olmadıgı için (kendndi fikrimce) su derecesinin 24 - 26 derece olmasında bir sakınca yoktur .
Eyüp ŞAHİN
İstanbul\Tuzla
Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü
1 Adet F0 Pygocentrus Cariba
7 Adet Pygocentrus Nattereri
Resim

Çevrimdışı hades

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.05.2012 23:34   İleti başlığı: Re: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Piranha stres yapan ve genelde korkan bir canlıdır bunu sonsuza kadar yok edemezsiniz.Ama bol akıntı ve yüzeyde kalan kuru yem ile beslerseniz ilerde tetra gibi suyun üzerinde yem kapıcaklardır.
Emrah Kürekli

Çevrimdışı s.goydemir

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.05.2012 13:27   İleti başlığı: Re: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Selam. Bahadır arkadaşım bende bu konuda kafayı yiyecektim en son burdan baya bir yardımcı oldu abiler , arkadaşlar şimdi şöyle yapıyorum : Işık sürekli yanıyor yanlız baya bir loş 3 günde bir cok az ışığın seviyesini artırıyorum fark edilmicek kadar (bunun için aparat var) kendime zaman belirledim örn:yemlemeden 5-10 dk sonra dış filtreyi calıştırıyorum 1 2 saat sonra kapatıyorum. Gün içersinde 30 dk iç filtreyi açıyorum 3 4 kere Senin tankınla aynı dizayn benimkide şimdi eskiye göre neler oldu ona gelelim tavuk etine tepkileri fena günde 3-4 kere besleme yapıyorum kusma hiç yok çok şükür 2 günde bir canlı yem veriyorum( canlı yem vericeğim zaman o gün yemek vermiyorum) eskiden canlı yeme tepki verene kadar saatler geçerdi şimdi ise kısa sürede sonuç alıyorum istersende sende böyle dene yemek tarifi gibi oldu :D Yanlışım varsa tecrübeli abiler arkadaşlar uyarsın beni. Boyutları 8-5 cm balıkların bellirli boyutlara gelince tabiki alışmış olucaklar tahminime göre. Kolay gelsin sana.
Serhat GÖYDEMİR
150*60*50
Pygocentrus Nattereri / Ad.12

Çevrimdışı s.goydemir

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.05.2012 13:29   İleti başlığı: Re: Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru   

Bir de eğitim ve alıştırma evresi bitince paylaşım yapıcam sürekli.
Serhat GÖYDEMİR
150*60*50
Pygocentrus Nattereri / Ad.12
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 23 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz