Kilo Başa Bela

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 2. sayfa [ 26 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2
Yazar Mesaj

Çevrimdışı Serrasalmusrhombeus

Yasaklı Üye

İletiTarih: 07.08.2007 19:38   İleti başlığı:    

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Sadık bu ne aslanım;piranha mı besliyorsun yoksa Kırkpınar'a pehlivan mı yetiştiriyorsun :) Mal sahibine çekermiş Mirsat'ın dediği gibi,sen böyle antrikotlarla falan besliyorsan ben gönüllü piranha olarak sizin eve yerleşirim :)
Şaka bir yana senin piranha yetiştirme konusunda tecrübelerinin bizler her zaman farkındayız,Türk Piranha hobisinde senin kişisel çaba ve etkilerin gerçekten büyüktür,bu eğlenceli fotoğrafları bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler :)
Orhan DAĞCI
Erhan (29) /Orhan DAĞCI (35)

Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı nameless

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.08.2007 21:44   İleti başlığı:    

İyi beslenme bu oluyor sanırım. Bu arada seninkinin bir kardeşi de Amerika da var. Onun için çok fazla yürek yediğinden dolayı ciğerlerinde aşırı yağ depolanmış olacağı konusunda yorumlar var.

Resim
Barış UZMAY

P. Piraya (1)

Resim

Çevrimdışı stigmata

Yasaklı Üye

İletiTarih: 08.08.2007 06:44   İleti başlığı:    

Serrasalmusrhombeus yazdı:
Sadık bu ne aslanım;piranha mı besliyorsun yoksa Kırkpınar'a pehlivan mı yetiştiriyorsun :) Mal sahibine çekermiş Mirsat'ın dediği gibi,sen böyle antrikotlarla falan besliyorsan ben gönüllü piranha olarak sizin eve yerleşirim :)
Şaka bir yana senin piranha yetiştirme konusunda tecrübelerinin bizler her zaman farkındayız,Türk Piranha hobisinde senin kişisel çaba ve etkilerin gerçekten büyüktür,bu eğlenceli fotoğrafları bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler :)
Orhan DAĞCI

Ah be canım abim,sana değil 200 / 300gr, tonlarca antrikot feda olsun. Nezaman gelirsen gel abim, başım gözüm üstüne. Biz piranhaların yoluna baş koyduk hal böyle olunca insan masraftan kaçınmıyor. Onlar için elimden geleni yapıyorum... Eğer ki yetiştirebilirsem bu seneki Kırkpınar piranha dövüşlerine sokucam bizim yigidoyu... :grin: :grin:
Sadık YILMAZER ( 29 )

Çevrimdışı stigmata

Yasaklı Üye

İletiTarih: 08.08.2007 07:03   İleti başlığı:    

nameless yazdı:
İyi beslenme bu oluyor sanırım. Bu arada seninkinin bir kardeşi de Amerika da var. Onun için çok fazla yürek yediğinden dolayı ciğerlerinde aşırı yağ depolanmış olacağı konusunda yorumlar var.

Resim

Barış abi bu bizimkinin süt kardeşi. :grin: Ben yüreği çok nadir yediriyorum ama yaz geldiğinde en çok yedikleri kurbağa,kertenkele ve alabalık yavrusu oluyor. Çok iyi büyütüyor ve canlı besin olduğu için balık huylarınıda unutmuyor... Normalde benim balıklar bu şekilde coşmazlar ama nasıl olduysa eti kimseye kaptırmadan kendisi yedi. Görüntü çok hoşuma gitti ve bende paylaşmak istedim abi. Bütün arkadaşlarıma ve abilerime yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yalnız bu Mirsat abimin Mal sahibine çeker muhabbeti arkadaşlar tarafından tuhaf karşılanabilir gibime geliyor. Beni görmeyen arkadaşlar çok şişmanım zannedecek... :grin: Sadece balık etliyim, hangi balık diye sorarsanız eğer BALİNA... :grin: :grin:
Sadık YILMAZER ( 29 )

..:EpHiMeThEuS:..

TPF Üyesi

TPF Üyesi

İletiTarih: 08.08.2007 09:30   İleti başlığı:    

Sadık aklıma geldi de! Biz yemeye bulamıyoruz antrikot; balık da bulunca indiragandi...

Bunda garipsenecek bir durum yok! Getir bana da antrikot ben de yapayım göbek! :grin:
Sayfa başı

Çevrimdışı U.Dalkılıç

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

İletiTarih: 08.08.2007 09:55   İleti başlığı:    

Vaybe 2 porsiyon döner yemiş,yavru durumu yokmu Sadık kuruduk bari sende tık olsun.
Resim
Utku DALKILIÇ 30
(535) 326 9 888

kardelen.cicekcilik@hotmail.com
www.utkudalkilic.com
Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır.

Çevrimdışı stigmata

Yasaklı Üye

İletiTarih: 08.08.2007 13:17   İleti başlığı:    

U.Dalkılıç yazdı:
Vaybe 2 porsiyon döner yemiş,yavru durumu yokmu Sadık kuruduk bari sende tık olsun.

Bu sene boşa besledim balıkları, geçen seneki yumurtlama olayı 5 erkek 5 dişi 10 balıklık bir sürüde olmuştu ve akvaryum ölçüleri uzn x gen x yük = 1.30 x 40 x 70 di. Şimdi 9 balığım var 5 dişi 4 erkek ve akvaryum 1.30 x 50 x 60 ama hala bir hareket yok. Bence bunun tek bir sebebi var ( kendi kanaatimce ) bu hayvanlardan yavru almak için ortamın çok ama çok sakin olması gerekiyor. Çünkü yaptığım gözlemlerde erkeklerin kazdığı yuvaya dişi yanaşıyor fakat rahatsız oldukları anda dişi hemen ayrılıyor. Bence sessiz bir ortam şart. Geçen seneki yavruları evde almıştım, akşamdan akşama giriyordum odama ve balıkları rahatsız eden hiç bir şey yoktu. Ama şu anda balıklarım yezanemde ve gelen giden çok olduğu için ve sitede aşırı derecede tezgah sesi olduğu için huzursuz oluyorlar. Bence hala geç değil diye düşünüyorum, kısmetse ev şu anda badana oluyor ve bir aya kalmaz balıkları eski akvaryumları olan 525 lt lik tanka geri alacağım. İnşallah daha iyi olucak... :?
Sadık YILMAZER ( 29 )

..:EpHiMeThEuS:..

TPF Üyesi

TPF Üyesi

İletiTarih: 08.08.2007 13:45   İleti başlığı:    

Bu konuda senle hemfikirim abi! Ben de evin yapımı bitince, piranha tanklarını bodruma alıcam.
Sayfa başı

Çevrimdışı stigmata

Yasaklı Üye

İletiTarih: 08.08.2007 13:55   İleti başlığı:    

ephimetheus yazdı:
Piranha tanklarını bodruma alıcam.

Ve bence eğer ki bu hayvanlar uygun şartlar sağlanırsa ve rahatsız edilmeden sağlam şekilde beslenilirse üreme mevsimlerininde dışında bir ihtimal yavru alınabilir gibime geliyor. Kısmet artık... :?
Sadık YILMAZER ( 29 )

Çevrimdışı Serrasalmusrhombeus

Yasaklı Üye

İletiTarih: 08.08.2007 15:32   İleti başlığı:    

Doğru söylüyorsunuz,sakin ortam ana faktör.Gerçi üretimhanelerde çakıla hatta düz cama bile dökmüşleri de gördüm ama özellikle sevdikleri şey Java Moss.Bunlardan topladıkları parçalar ve birazda küçük kütük/dal parçalarıyla yuva hazırlamayı seviyorlar,akıntı neredeyse yok denecek kadar az sularında.Hormon zoruyla dediğim gibi hayvan düz cama bile döker sonuçta ama bence doğala uygun şartlar hazırlandığında hormona hiç gerek kalmadan da yumurta alınacağı kanaatindeyim :)
Orhan DAĞCI
Erhan (29) /Orhan DAĞCI (35)

Resim

Çevrimdışı U.Dalkılıç

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

İletiTarih: 08.08.2007 18:42   İleti başlığı:    

Benim o zaman tek şansım var oda hormon,sakin huzurlu bir ortam bende istiyorum ama imkansız. )))III
Resim
Utku DALKILIÇ 30
(535) 326 9 888

kardelen.cicekcilik@hotmail.com
www.utkudalkilic.com
Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır.
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 2. sayfa [ 26 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz