Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Doğal Su Mercimeği Kullanımı
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 20.04.2007 15:25 İleti: 815 Konum: Ankara |
|
|
Arkadaşlar hafta sonu memleketdeydim ve ufak bi su birikintisi üzerinde su mercimeği gördüm (su mercimeği olduğunu düşünüyorum) ve 1 poşet getirdim.
Henüz tanka atmadım. Yalnız tuttuğumda içinde bir sürü böcek vardı, şimdi temiz kullanmamı tavsiye edrmisiniz? Resim yarın ekleyeceğim. |
|
|
Nuri ARSLAN - 26 - Keçiören Tank: 100x30x40 3Anübiyas,2Amazon,Christmasmoss,Jawamoss,Ballmoss,Javafern,+Riccia 15kg İnce sarı kuartz 10x3cm Natt
Biz büyüdük mü bitti? dalgalar mı geçmişe gitti? |
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Bence tankına ekleme, çünkü;
1) Tank doğaya göre daha sıcak olduğu için eriyebilirler ya da 2) Doğadan tankına zararlı bakteri v.b taşıyabilirler. |
|
| Sayfa başı | |
|
|
|
Resim;
![]() |
|
|
Nuri ARSLAN - 26 - Keçiören Tank: 100x30x40 3Anübiyas,2Amazon,Christmasmoss,Jawamoss,Ballmoss,Javafern,+Riccia 15kg İnce sarı kuartz 10x3cm Natt
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Eklemiş bile.
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Tank'a eklemeden önce permosol banyosu yaptırsaydın keşke.
|
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 26.11.2006 00:30 İleti: 2090 |
|
|
O bakteriler piranhalara zarar verecek kadar güçlü olduğunu sanmıyorum. Biolojik filtrasyonun sağlamsa anında eriyip giderler. Hayırlı olsun
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Efe başka bitkilerde getirmiştir arkadaşlar, bu mercimeğin olduğu yerde kesin çok güzel bitkiler vardır ama yerini söylemez şimdi
|
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 06.05.2005 14:09 İleti: 2108 Yaş: 56 Konum: ..::Muğla::.. |
|
|
Bir bardak mercimek için tankı riske etmeye deymez.
|
|
| ...::: Kerem CUMALI :::... | |
| Sayfa başı |
|
|
|
|
|
red bellied yazdı:
O bakteriler piranhalara zarar verecek kadar güçlü olduğunu sanmıyorum. Biolojik filtrasyonun sağlamsa anında eriyip giderler. Hayırlı olsun
Eser biyolojik filtrasyon sadece Azot döngüsünü kontrol altında tutar. Zararlı bakterilere neredeyse hiç etkisi yoktur. |
|
| Sayfa başı | |
|
|
|
Bayram abininde dediği gibi bir avuç mercimeğin içinde en az 100 tane böcek vardı. Önce güneşe serdim biraz böcekler ayrılsın diye, faydasıda oldu. Dayanamadım biraz ekledim. Ama doğal ortamında çok güzel duruyodu küçük bi su birikintisi ve üzeri halı gibi mecimek kaplı. Tankda da öyle olsun istedim.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
|
|
ephimetheus yazdı:
red bellied yazdı:
Eser biyolojik filtrasyon sadece Azot döngüsünü kontrol altında tutar. Zararlı bakterilere neredeyse hiç etkisi yoktur. Peki dış filtrelerin içindeki yararlı bakteriler ölmesin diye bas bas bağırıyorsunuz filtrenin malzemesini akvaryum suyu ile yıkayın diye? |
|
| Sayfa başı |
|
|
|
|
|
Bas bas bağırmasak da arkadaşlarımıza bunu hatırlatma fayda görüyoruz! Azot döngüsünü kontrol edenler zaten faydalı bakteriler dediğimiz "Nitrat Pürifiye Edici Bakteriler"dir ki çoğu anaerobiktir.
Ne demek istediğini de anlayabilmiş değilim açıkçası! |
|
| Sayfa başı | |
|
|
|
Bu bakteriler bir tek nitratı arındırmıyorlar bu forumdan öğrendiklerime göre. Belirli bir zaman oturduktan sonra dıştan gelen bakterilerin bu döngüyü bozmasının zor olduğunu okumuştum. Haksız mıyım? Yani arada kaynar giderler. Benim demek istediğim buydu.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
|
|
|
red bellied yazdı:
Bu bakteriler bir tek nitratı arındırmıyorlar bu forumdan öğrendiklerime göre. Belirli bir zaman oturduktan sonra dıştan gelen bakterilerin bu döngüyü bozmasının zor olduğunu okumuştum. Haksız mıyım? Yani arada kaynar giderler. Benim demek istediğim buydu.
Eser link verebilir misin? Hemen düzeltelim! Böyle birşey yok çünkü! |
|
| Sayfa başı | |
|
|
|
Tamam bakıyorum.
|
|
| Sayfa başı |
|