Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Melek Balığını Neden Yemezler
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Malumunuz 10 adet 3 cm civarı yavru natım var. Canlı yem olarak attığım lepistes, pangasus ve japonları anında götürmelerine rağmen melek attığım zaman tanka hiç oralı bile olmuyorlar. Pazar günü yavru olmalarına rağmen 1 gün aç bıraktım. Ufak bir melek'de yanlarındaydı tüm gün. 2 gün geçti ve melek artık kendini piranha sanıyor
Biliyorum tankdan çıkar diyeceksiniz ama çok sinirliyim. Böyle giderse 2-3 ay sonra size melek- natt karma akvaryum resimleri yollarım. |
|
|
Çağrı KOÇYİĞİT
33 ANKARA
-10 adet Pygocentrus Nattereri ( 12-14 cm ) 270 lt tank. -2 adet Oskar ( 20 cm) 150 lt tank. -70 lt canlı yem tankı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Bence hiç kafana takma benim akvaryumda 5 aydır zebra chiclid vardı dün itibarıyle sadece kafası kaldı.Zebra sabah evden çıkarken sapasağlamdı hatta piranhalarla dalaşıyordu,akşam eve geldiğimde ise yarısı yenmişti.Eninde sonunda yiyorlar yani canını sıkmana gerek yok.
|
|
METİN ÇAVUŞOĞLU (uşak)![]() ![]() (7 adet 20 cm(5.5 yaşında) p. nattereri) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.07.2005 11:01 İleti: 8005 Yaş: 52 Konum: Pendik İstanbuL |
|
|
Benim bebelerin ilk canlı yemleri meleklerdi. Çok da severler aslında . Şöyle bir durum var canlı yemleri gurup olarak atmayın , özellikle bebelerde çekince oluşturuyor. Tek olan her türlü yemi mutlaka yerler. Melek sevdikleri yemler içindedir.
|
|
|
MirsaT BehçeT Pendik İstanbuL Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
mirsat yazdı:
Benim bebelerin ilk canlı yemleri meleklerdi. Çok da severler aslında . Şöyle bir durum var canlı yemleri gurup olarak atmayın , özellikle bebelerde çekince oluşturuyor. Tek olan her türlü yemi mutlaka yerler. Melek sevdikleri yemler içindedir.
Mirsat bey melek zaten küçük vede tek olarak geziyor tankda. Nattlar onunla hiç ilgilenmiyorlar bile. Kendilerinden daha büyük gümüş veya pangasusları anında götürdü bunlar. Anlamış değilim gerçekten. |
|
|
Çağrı KOÇYİĞİT
33 ANKARA
-10 adet Pygocentrus Nattereri ( 12-14 cm ) 270 lt tank. -2 adet Oskar ( 20 cm) 150 lt tank. -70 lt canlı yem tankı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Çağrı Bey; yememelerine ihtimal vermek çok zor size tavsiyem biraz daha beklemeniz. Birde sorum olacaktı ilk melek atışınız mı yavrulara?
|
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
L£AD£R yazdı:
Çağrı Bey; yememelerine ihtimal vermek çok zor size tavsiyem biraz daha beklemeniz. Birde sorum olacaktı ilk melek atışınız mı yavrulara?
Aynı melek 1 haftadır yanlarına girip girip çıktı 3-4 sefer. Ama en fazla yarım saat bırakmıştım. Dokunmadıklarını görünce çıkartıyordum. Artık bunaldım ve çıkarmıyorum meleği tankdan. 2-3 gündür yanlarında. beraber takılıyorlar Acaba hayvana alışmış ve aileden saymış olabilirlermi? Bir arkadaş yazmıştı forumda. Lepisteslerle beraber büyüyen nattlar yeni lepistes atıldığında anında götürüyorlarmış ama beraber büyüdükleri lepisteslere dokunmuyorlarmış. O tarz bir olay yaşıyor olabilirlermi? ( Pek duygusal hayvanlarmış bunlarda yaw |
|
|
Çağrı KOÇYİĞİT
33 ANKARA
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Çağrı Abi benim caribalar geldiğinde ilk canlı yem olarak melek attım. Birgün dokunmadılar, hatta yaklaşmadılar bile. Sonra birbirlerine dalarlar diye korkup karides attım, karidesten 1 saat sonra meleği çerez niyetine götürdüler.
Melekte var bir enteresanlık ama ben çözemedim. Benim serralarım da sevmezdi meleği. |
|
| Sayfa başı | |
|
Kayıtlı Üye
|
|
ephimetheus yazdı:
Melekte var bir enteresanlık ama ben çözemedim. Benim serralarım da sevmezdi meleği. Caner aslında bildiğim kadarı ile doğal ortamda sık tükettikleri bir balık. |
|
|
Çağrı KOÇYİĞİT
33 ANKARA
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Çağrı Bey biz yemedikleri balıkları bekletmeden tanktan alıyoruz.
Şimdi balıklarınız yavru oldukları için alışmaları söz konusu olabilir. Ayrıca bu yememe olayı ebediyen sürecek diye bir ihtimal yok. Yani bugün yemezler yarın yerler. Şimdiden kolay gelsin size.. |
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Onlar altum Çağrı Abi, bizimkiler gibi kırma melek değil ki...
Şimdi dere alası nere, tesis alası nere? |
|
| Sayfa başı | |
|
Yasaklı Üye Kayıt: 13.11.2006 23:13 İleti: 2458 |
|
|
Çağrı abi,Melek balığını yemezler diye birşey yok.Aç kaldıktan sonra her cinsten balığı yer bunlar.Benimkiler 3 ila 3.5 cm iken ben 5 cm lik Meleklerden çok verdim ve atar atmaz yiyorlardı.Acele etmeyin,eninde sonunda mutlaka yiyecekler.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Çağrı abi yemiyorsalar al tanktan. Aç bırak at tanka tekrar. Ya da tankta bırakırsan hiç ummadığın bir an da bakmışsın götürmüşler meleği.
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 29.01.2007 17:53 İleti: 1176 Yaş: 36 Konum: İstanbul |
|
|
Aslında doğal hayatlarında çok sık tüketiyorlar.Sadece şimdilik öyle denk gelmiştir, bir süre sonra atsan işini bitirirler büyük ihtimal.
|
|
| Kaan Ulusoy | |
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Tehlikenin farkına olmadığı için kaçmıyor bu sebeple yem olmakdan kurtuluyor bence.
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
10 tane wild melek olsa yiyemezler ama 1 tanesini nasil yemediler ilginc.Bence bir gun ac birakin sonra verin abi.Yine yemezlerse karides alin kucuk parca suya salin ardindan melegi.
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz