Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Nitrat Azaltma Yöntemleri
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 15.01.2008 21:13 İleti: 1908 Yaş: 33 Konum: İstanbul |
|
|
L£AD£R yazdı:
onur1234 yazdı:
Bencede nitratı yoketmenin en güzel yolu suyu tamamen değiştirmektir , kökten çözüm.
Çok yanlış Suyu tamamen değiştirmek çok tehlikelidir,kısmen dip çekimi uygundur. Resul abi , tankımda çok pis koku yapacak kadar nitrat vardı , su çok kirlenmişti az kalsın nitrat patlaması gerçekleşecekti %100 su değişimi yapmıştım ne nitrat kalmıştı nede pis su ve kurtulmuştum.Fakat benim yaptığım işin tehlikeli olduğunu bende biliyorum ama koyduğum sular bekletilmiş sulardı ve su değişimlerinden sonra hiç bir problem yaşamamıştım ama yaşayanlarıda biliyorum. |
|
|
OKAN
YILMAZ Yaş : 17 2 Nattereri 13-14Cm. 9 Nattereri 17-20 Cm.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Okan'cım öncelikle geçmiş olsun. Yeni isminde hayırlı olsun. Bak demişsin ki nitratı yoketmenin en güzel yolu suyu tamamen değiştirmektir. Bunu işi hiç bilmeyen bir arkadaşımız okusa yanlış yönlenir ve kendide dener, senin gibi sonuç alamayabilir. İstersen deneyimlerimizi paylaşırken yapılanın sakıncalı olduğunuda vurgulayalım.
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 15.01.2008 21:13 İleti: 1908 Yaş: 33 Konum: İstanbul |
|
|
aykut_oruc yazdı:
Okan'cım öncelikle geçmiş olsun. Yeni isminde hayırlı olsun. Bak demişsin ki nitratı yoketmenin en güzel yolu suyu tamamen değiştirmektir. Bunu işi hiç bilmeyen bir arkadaşımız okusa yanlış yönlenir ve kendide dener, senin gibi sonuç alamayabilir. İstersen deneyimlerimizi paylaşırken yapılanın sakıncalı olduğunuda vurgulayalım.
Haklısın Aykut abi , tehlikeli olduğunu ilk masajımda vurgulamamıştım , yaptığım iş tabiki tehlikeli. |
|
|
OKAN
YILMAZ Yaş : 17 2 Nattereri 13-14Cm. 9 Nattereri 17-20 Cm.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 28.06.2008 18:06 İleti: 930 Yaş: 45 Konum: Muğla/Fethiye |
|
|
Dip çekimini sık sık yapmak ve yem tutmamak.
|
|
|
Can Nergiz MUĞLA/Fethiye 125*50*60 (375 lt) (Karışık ciklet akvaryumu) 150*70*60 (630 lt) (Tür seçilmedi) 50*50*55 (135 lt) (1 Adet Natteri)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 13.11.2006 23:13 İleti: 2458 |
|
|
fr4nk yazdı:
Dip çekimini sık sık yapmak ve yem tutmamak.
+1 Sık olarak(haftada en az 2)dip çekimini yaparsak ve dipte yem tutmazsak nitrat'ı tam olarak tanktan uzaklaştıramasak bile,önemli ölçüde düşük tutabiliriz. |
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Maltepe Petde nitrat emen uzun ömürlü reçineler satıldığını duydum. Kullanan arkadaşlar varsa ve tecrübelerini buradan bizlere aktarırlarsa çok faydalı olur.
|
|
| Sayfa başı | |
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 05.02.2007 12:16 İleti: 1389 Yaş: 45 Konum: İstanbul. |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. yazdı:
Maltepe Petde nitrat emen uzun ömürlü reçineler satıldığını duydum. Kullanan arkadaşlar varsa ve tecrübelerini buradan bizlere aktarırlarsa çok faydalı olur.
Reçin kullanıyorum Caner sadece f.0'ların tankında sana danışmıştım hatta su değerlerinide haftalık not alıyordum unuttum sizlere aktarmayı onları bulim ben |
|
|
Fırat Erler Yaş: 28 Serrasalmus Compressus Serrasalmus Elongatus 4 Adet Nattereri Damızlık [url=http://imageshack.us][img]http://img339.imageshack.us/img339/1161/123xk0.jpg[/img][/url] |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Akadaslar bu uv filtre nitrati yok ediyor mu ?suyu bayaga bi berrak yapiyormus ve yosunlari yok ediyormus tam piranha akvaryumu icin bir filtre bence.Gerci iyi bakteileride yok ediyormus tam anlamadim.
Simdi bu uv filtre akvayum icin iyi mi kotu mu ? |
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 15.04.2007 00:49 İleti: 4802 Yaş: 44 Konum: TRABZON |
|
|
Kayhan bildiğim kadarı ile nitrata bi etkisi yok. Dediğin gibi suyu berraklaştırıyor ve yosun oluşumunu önlüyor. Suda serbest halde yüzen bakterilerin zararlı olduğunu biliyorum onları yok ediyor. Yararlı bakteriler ise filtre içinde kolonileştiği için bi sorun yok diye biliyorum. Bide uv yi akvaryum suyunu günde 3 kez devirdaim edecek kadar çalıştırmak işi görüyor. Ben kullanıyorum bi zararını görmedim. Suyum cam gibi yosun derdi yok tavsiye ederim.
|
|
|
İskender ÇAT 200*60*70 = 1 Adet Serrasalmus Rhombeus Bazıları Asla Evcilleşmez... |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Sagolasin Iskender abi banada lazim boyle bisey suyum berak ama dahada berrak olmasini istiyorum.Bu uv filtresini dis filtreye takabilirmiyiz ? Birde kac saat calistirmaliyiz her gun calissa bisey olur mu ?
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 15.04.2007 00:49 İleti: 4802 Yaş: 44 Konum: TRABZON |
|
|
Takabilirsin kayhan ama filtrenin debisini düşürebilir. Bide bunda önemli olan uvnin içinden geçen suyun düşük debide geçmesi gerekir. Küçük bi kafa motoru ile bu işi çözebilirsin. Örnegin akvaryumun 200 lt olsun. Taktığın kafa motoru 500 lt olsa günde 2 saat çalıştırsan fazlasıyla yeterli olacaktır.
|
|
|
İskender ÇAT 200*60*70 = 1 Adet Serrasalmus Rhombeus Bazıları Asla Evcilleşmez... |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
isko yazdı:
Takabilirsin kayhan ama filtrenin debisini düşürebilir. Bide bunda önemli olan uvnin içinden geçen suyun düşük debide geçmesi gerekir. Küçük bi kafa motoru ile bu işi çözebilirsin. Örnegin akvaryumun 200 lt olsun. Taktığın kafa motoru 500 lt olsa günde 2 saat çalıştırsan fazlasıyla yeterli olacaktır.
Sagol Iskender abi. |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Tecrübeli bilgileriniz için teşekkür ederim.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 11.09.2009 23:33 İleti: 524 Yaş: 32 Konum: İstanbul |
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Düzenli dip çekimi kesin çözümdür bence isteğe göre su mercimeğide kullanılabilir bence.Tabiki dip çekimi ile beraber.
Ben sirkeyi limonu denedim sırf merak ettiğim için artısını veya eksisini görmedim.Alkolde levrek ve cupra yanında olabilir ama tankın için olmaz bence. Aynen abi katılıyorum |
|
![]() 100x40x50 Pygocentrus Nattereri x14 OkaN YıLDıRıM / iSTaNBuL Yaş:18 ![]() BeN MeVLaNa DeĞiLiM aDaM oL öyLe GeL !
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
PH ı düşürmenin ve akabinde nitratıda düşürmenin en iyi yollarından biriside Dış filitrenize ""Turba-Torf"" koymaktır. Suya çok hafif kahverengi renk versede mükemmel bir PH düşürücü özelligi var..
|
|
|
"Bahadır PEKTAŞ"--ANKARA-- "100*40*55""P.Nattereri x 7 ""
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz