Sistem saati: 08.05.2026 04:30
Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Balık Harici Canlı Yem Verilmesi Hakkında
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Ben sadece balık verdim şu ana kadar.
Birkaç kere japon, bir kere Tül Melek, birkaç kere de Pengasus verdim. Ara ara da vermeye devam edeceğim. Bunun balıkların genel yapılarını ve yırtıcı karakterlerini kaybetmemeleri adına önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da kimseye hesap verme gibi bir durumum olmadığını düşünüyorum. Balıkçıdan balıkları alırken muhabbet sırasında ne besliyosun dedi. Piranha dedim. Bunları yoksa canlı yem mi yapacaksın dedi. Çekinmedem evet dedim. Dediğim gibi bu benim bileceğim iş, kimseyi karıştırtmam. |
|
|
Erhan Barman
25, Ankara 80*35*45 5 x Pygocentrus Nattereri (Yusuf, Tello, Holosko, Ernst, Cisse)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 21.02.2009 18:22 İleti: 206 Yaş: 35 Konum: İstanbul |
|
|
Her piranhasever bu hobiye başlamadan önce canlı yem verirken izlediği anı hayal ederek kendini ateşleyebilir, ki beni bu hobiye itende buydu. Ancak hobiye basladıktan kısa bir süre sonra benden daha istekli olan kuzenim her bize geldiginde 2 japon balıgıyla gelirdi. 2. gelişinden sonra bir daha japon atmiyacagım dedi, ve gitti. 3. gelişinde pengasus getirdi onu da parçaladıklarını görünce bir daha balık atmiyacagım, biraz daha büyüsünler hamster atarız dedi.
Biliyorum ki yarın hamster alıp geldiginde onun yaralı hallerini görünce çok pişman olacaktır ve bu genelde böyle olur, denemek için birşeyler atılır ve sonra pişman olunur. Benim vicdanım köpek,kuş,civciv vs. bu sekilde sevimli hayvanları atmaya elvermiyor ama yılan,solucan,sülük gibi hayvanlarıda affedeceğimi sanmıyorum, gerci yılan, solucan gibi hayvanlarada önem veren insanlar vardır böyle bir ayrım yapmak ta yanlıs olabilir. Fakat piranha besliyorsak biraz bunlarada hakkımız vardır . Bu tamamen kişiye kalmıs bir düşüncedir ve saygı duymak gerekir. |
|
|
Süleyman Akgüneş
İstanbul Ögrenci iü(ecz.) dy:1990 12 p.nattereri
|
|
| Sayfa başı |
|
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir
Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz