Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Rhombeus VS Yılanbaş
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 08.09.2009 16:20 İleti: 490 Yaş: 48 Konum: Istanbul |
|
|
2 saat sonrasinda artik daha fazla eziyet cekmesinler diye kafalarina cekicle mudahale etmistim. Bu taktigi alabaliklara uyguladiklarini gormustum
|
|
|
Faruk Ömer Kanbak İstanbul , Yaş 36 PIRANHA COLLECTOR |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 27.12.2009 22:03 İleti: 793 Yaş: 33 Konum: istanbul/s.çiftliği |
|
|
okanbak yazdı:
2 saat sonrasinda artik daha fazla eziyet cekmesinler diye kafalarina cekicle mudahale etmistim. Bu taktigi alabaliklara uyguladiklarini gormustum
Okan abi biz alabalıkların boynunu kırıyoduk ama sen ne yaptın ya çekiç geçirmişsin |
|
|
İbrahiM AtaÇ istanbul Serrasalmus Compressus(shooker) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Boyu 1.5 metreye kadar uzayabilen bir balıktan söz ediyoruz.Bu 120 kiloluk bir ağırsiklet boksörüyle 50 kiloluk bir tüysiklet boksörün kavga etmesine benzer.Ama aynı boyutlarda olurlarsa rhom'un galip geleceğini düşünüyorum.
|
|
| İstanbul Semih Yıldız- 25 | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 14.03.2007 20:14 İleti: 2933 Yaş: 35 Konum: SARIYER |
|
|
Daha önce besledim ve 3 gün önce bir çift daha edindim daha çok ufaklar ama önceki balıktan biliyorum ki 18 cm bir yılanbaş rhom u al aşağı edemez.Çünkü en olarak ince ve agzı romu ısıracak kadar geniş değildir.25 cm i geçmişti çok rahat 10 15 cm balık verince ikiye bölebiliyordu fakat abartı değil;elim kadar göğüs parçasını yiyince sindiremeyip öldü.Anlacayacağınız yılanbaşın çok büyük olması gerek 40 50 cm kadar olup genişliğide artarsa o zaman rhom u ikiye böler diye düşünüyorum.Yani kafadan yada kuyruktan kapıp ne kadarını ağzına alırsa o kadar kopartır
|
|
|
Burak SÜSLEYİCİ Pygocentrus Nattereri Üretim ☎ 0532 704 52 84 PiranhaTürkiye ® Facebook & İnstagram : @piranhaturkiye
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 14.07.2009 17:04 İleti: 1654 Yaş: 46 Konum: Erzurum |
|
|
Erzurumda baktım ama bulamadım bu türü.Fiyat olarakta dediğiniz üzere birşey değil.Beslemeyi düşünüyorum agalar bulursam.Umduğum gibi agresif olmazlarsa sonlarıda belli, benim natların yanına cumbullup
|
|
|
Muhammet Ümit 1981_Erzurum |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 24.09.2009 14:30 İleti: 1756 Yaş: 44 Konum: Sakarya |
|
|
okanbak yazdı:
6 ay öncesine kadar yılan baş çiftim vardı. Sitede satılığada çıkartmıştım 40 cm civarı, ve bu boya 7-8 ayda ulaşmışlardı.
30 cm jaguar çiftiyle yaşıyorlardı ve jaguarlar onlara göre çok daha baskınlardı. Öncelikle 20 cm yılanbaş, yavru sayılır ve o ölçüdeki bir rhomu bence tehdit edemez. 40 cmlik haldeyken caribaların yanına attım, caribalar alttan göğüslerine ve yüzgeçlerine saldırdılar. Parça da almışlardı. Çok hırpalanmasınlar diye de daha sonra akvaryumdan çıkarttım. Elimde caribalarla beraber yarım saatlik bir videosu var. Yılanbaşlar bence 50-60 cm den sonra tehlikeli olabilirlerki, 1 metreya kadarda büyüyobiliyorlar. Çok hızlılar , vakum etkisiyle yemlerini kendilerine çekerken, bir yanda kendileri ok gibi fırlayabiliyorlar. Dişleri piranhadan daha beter. Yetişkin bir rhomla, yetişkin bir yılanbaşın karşılaşması bence muamma. Muhtemelen ilk ısırığı alan kazanır. Benim yılanbaşlara ne mi oldu? Alıcı çıkmadı. Serralara yer açmak için akvaryumu boşaltmam gerekiyordu. Su dışında ölüme terk ettim ve daha sonra caribalara protein oldular. Net olarak şunu söyleyebilirim, pygo sürüsü karşısında hiç şansları yok. Gögüslerini ve yüzgeçlerini koruyamıyorlar. Niye canlıyken caribalara yem etmediniz derseniz, yine de risk almak istememiştim. Faruk abi bırak yılanbaşı koca anakondanın bile pygo sürüsü karşısında şansı olmuyor. |
|
| Cem DOĞAÇ / Sakarya | |
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 29.04.2009 14:56 İleti: 370 Yaş: 49 Konum: afyon-ankara |
|
|
Sanırım sorunun cevabı için biraz fikir oluşur kafalarda.Genus Serrasalmus sayfasında Dr Çapa Burro'nun,BABACANLAR başlıklı resimlerine bi göz atın
|
|
|
Çetin ATMACA Natteri x 2 115/45/55 |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Yilanbas 1-2 senede rahatlikla kol kadar olur.Ama rhombeus cok zor gelisiyor 3-4 yasinda olanlar 20 cm anca oluyor ayrica cene yapilari pek genis degil.Yilanbasin cene yapisi buyuk kendi boyunda balik yutuyor sallama gucu daha fazla ve vakum yaparak avini yakaliyor.Rhombeus kocaman baliklarin yuzgeclerini yerken yilanbas o kocaman baliklari yutuyor.Bence yilanbas rhomu parcalar.
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 30.09.2007 10:18 İleti: 70 Yaş: 47 Konum: Çukurova/ADANA |
|
|
Cem abi öyle bir konuya girdinki çık çıkabilirsen işin içinden. 3 ay önce aldığım 2 adet yılanbaş çok kısa sürede yaklaşık 20 cm kadar oldular. Çok hızlı gelişiyorlar. Hiçbirşeyden korkuları ve çekingenlikleri yok. Dişleri bizim natlardan neredeyse 2 kat daha keskin ve sivri, hız olarak mukayese etmenize imkan yok rahat 3-4 kat daha hızlı. Elinizi akvaryuma soktuğunuz an kesinlikle yakalar denemeye gerek yok. 6 adet nat ile aynı akvaryuma koyduğumda yılanbaşlar öyle bir saldırdı ki sadece 4 nat kurtarabildim. Elimde rhom olmadığından deneyemedim yolunuz Adana ya düşerse mutlaka görüşelim. Kısacası RAMBO yu nasıl bilirseniz bunlarda öyle bişe. Yaşamaya ve öldürmeye programlanmış canlılar. Arkadaşlar içinizde bir şüphe kalmasın denemeye gerek yok rhom,nat farketmez aynı boyda iki balıktan herzaman yılanbaş kazanır havada, karada ,suda hiç farketmez.
|
|
|
Selçuk KARA Yaş : 32 Arh + Çukurova/ADANA 125x55x65= 30 nat (6 cm) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
selcuk766 yazdı:
Cem abi öyle bir konuya girdinki çık çıkabilirsen işin içinden. 3 ay önce aldığım 2 adet yılanbaş çok kısa sürede yaklaşık 20 cm kadar oldular. Çok hızlı gelişiyorlar. Hiçbirşeyden korkuları ve çekingenlikleri yok. Dişleri bizim natlardan neredeyse 2 kat daha keskin ve sivri, hız olarak mukayese etmenize imkan yok rahat 3-4 kat daha hızlı. Elinizi akvaryuma soktuğunuz an kesinlikle yakalar denemeye gerek yok. 6 adet nat ile aynı akvaryuma koyduğumda yılanbaşlar öyle bir saldırdı ki sadece 4 nat kurtarabildim. Elimde rom olmadığından deneyemedim yolunuz Adana ya düşerse mutlaka görüşelim. Kısacası RAMBO yu nasıl bilirseniz bunlarda öyle bişe. Yaşamaya ve öldürmeye programlanmış canlılar. Arkadaşlar içinizde bir şüphe kalmasın denemeye gerek yok rom,nat farketmez aynı boyda iki balıktan herzaman yılanbaş kazanır havada, karada ,suda hiç farketmez.
Selçuk alınma ama senin natlarda iş yokmuş,iddayada girerim benim natların arasında bırak yaşamayı ilk atıldığı ikinci dakikadan sonra yaşamı son bulacaktır.Tamam agresif olabilir dişleri sivride olabilir ama yılanbaşın dişlerini natla kıyasladığımız zaman arada çok büyük bir fark var keskinlik. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Yılanbaş büyük yada nattlar yavruydu .4 tane natt ı herangi balık filmlerde yer anca
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
İki nattıda aynı şartlarda yiyebilir ancak.
|
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Yılanbaş büyük yada nattlar yavruydu .4 tane natt ı herangi balık filmlerde yer anca
U.Dalkılıç yazdı:
İki nattıda aynı şartlarda yiyebilir ancak.
+ 1 |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Biri 10 yilda 30-40 cm oluyor digeri 2 yilda kol kadar oluyor.=)Diyelimki 40 cm rhom 60 cm lik bi yilanbasla kapisiyor, yilanbas alir.Neden ?bi kere agzi daha cok genis ve daha cok disleri var pek keskin olmasada parcalamakta son derece iyiler.Kendi boyunda baliklari yutabilir vucudunu ok gibi kullanip firlayabilir ve vucudunu yine sallayarak avini parcalar.
Benim Rocky e bi ara yilanbas atmistim hatta videosuda var baligi parcaladi ama yavruydu ve direk tanka girince sasirdi balik.Ama ayni tanka koyup bi kac ay besleyip sonra aradaki bolmeyi kaldirsak yilanbas o tankta yasamaya devam eder.=) |
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 30.09.2007 10:18 İleti: 70 Yaş: 47 Konum: Çukurova/ADANA |
|
|
Utku diyecek bişe yok kardeş. Yılanbaşlar biraz daha piyasaya yayılsın bu konulara tekrar döneriz. Piranhalara hayatta toz kondurmam vahşilikte üstlerine yok bunu herzaman savunurdum taki geçen haftaya kadar. Natlar darbe alınca bende de ister istemez bir soğukluk oldu.
|
|
|
Selçuk KARA Yaş : 32 Arh + Çukurova/ADANA 125x55x65= 30 nat (6 cm) |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz