Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Bursada Yardımcı Olacak Var Mı ?
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 25.08.2010 20:59 İleti: 111 Yaş: 39 Konum: :..BURSA..: |
|
|
Merhaba, Daha önce piranha ya da başka bir balık bakmadım Bursada bana Pirana bulmamda ve tank tasarlamamda bilgi verebilecek yardımcı olabilecek arkadaslar var msn ades ya da telefon bırakabılırler mı ? Teşekkürler Şimdiden..
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Aramıza hoşgeldiniz. Lütfen forum kuralları'nı okuyunuz.
Profil bölümünden imzanızı oluşturmalısınız (ad, soyad, yaş veya doğum tarihi). Ayrıntı için tıklayınız Her konuda yardımcı oluruz Türkiyenin her yerine balık gönderimi yapan üyelerimiz var onlarla iletişime geçebilirsin.Tank kurulumu malzeme teğmini gibi konuları sorabilirsin bunlar kolay işler. Teşekkürler. |
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Tamamdır hallettim. Bursadan yardımcı ola arkadaş var mı acaba ?
|
|
![]() Alihan KUNDAKÇILAR Bursaspor 150x50xH60 20 x P.Nattereri
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Şampiyon Bursa yazdığınız yere ad soyad yazarsanız tamamdır bu iş..
|
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Pardon hemen yazalım
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Forum içinde üretici arkadaşlarımızdan kolaylıkla yavru edinebilirsin. Gereken bütün diğer bilgilerde forumda mevcut. Bunun dışında özel mesajlada sorular sorabilirsin. kolay gelsin başarılar diliyorum.
|
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Çok teşekkür ettim ayrıca ilanlardan atman 3338 dış filtreyide aldım. Bayramdan sonra biraz başınızı ağrıtıcam sorularımla
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
allhan yazdı:
Çok teşekkür ettim ayrıca ilanlardan atman 3338 dış filtreyide aldım. Bayramdan sonra biraz başınızı ağrıtıcam sorularımla
|
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
O zaman şöyle başlayalım 150*50*50 boyutlarında tankım var aydınlatma için ne almam gerek ?
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
allhan yazdı:
O zaman şöyle başlayalım 150*50*50 boyutlarında tankım var aydınlatma için ne almam gerek ?
Alihan istersen bu konuyu yeni piranhacılar başlığı altında tekrar aç. Aydınlatma konusunda yardımcı olunabilmesi için tankını bitkili mi yapacaksın az bitkilimi ya da bitkisiz mi . Bitkili yapacaksan ne tür bitkiler düşünüyorsun. Bunlara vereceğin cevaplar ile aydınlatma için gereksinmelerin ortaya çıkacaktır. |
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
İşte şöyle bir durum söz konusu benim bu konularla hiç bilgim yok askerden önce heveslenmiştim asker sonrasına nasip oldu. Açıkçası boş vaktim oldukça forumu okumaya takip etmeye çalışıyorum. Öneri bekliyorum sizin gibi tecrübesi olan abilerimden =)
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
allhan yazdı:
İşte şöyle bir durum söz konusu benim bu konularla hiç bilgim yok askerden önce heveslenmiştim asker sonrasına nasip oldu. Açıkçası boş vaktim oldukça forumu okumaya takip etmeye çalışıyorum. Öneri bekliyorum sizin gibi tecrübesi olan abilerimden =)
O zaman öncelikle muhtemelen kuracağınız tank nattereri tankı olacak. Dediğiniz ölçülerde bir tank için 15-20 adet 3-4 cm yavru ile başlamanız uygun olur. Nattereri tankı olduğu için bu benim fikrim kesinlikle bitkili bir tank düşünmeyin. Bitki meselesi şahsen beni bezdirdi. Ben diktim onlar söktü ben diktim onlar söktü.Her dikişim için tanka müdahale etmem gerekti ve bu onları strese soktu ve ürkek yaptı. Aydınlatma olarak 2 adet 36 wattlık florasan yeterli olacaktır. Florasan olarak sylvania grolüx ve daylightı tavsiye ederim. Kum olarak genelde siyah kum özellikle de hagen siyah kum kullanılıyor ama alternatif olarak. Silis ve kuartz kumlar da kullanılabilir.Lav kırığı veya aquaclayi şahsen tavsiye etmiyorum çünkü diğerlerine nazaran iri taneli oldukları için içerisinde yem ve dışkı artıklarının fazla olması olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bitkili yapmayacaksanız kumun ince taneli olmasını bu sebeple tavsiye ediyorum. Dekor olarak da mango(mangrow), mopani ve red moor kökü kullanabilirsiniz. Diğer konular da siz sordukça cevaplanacaktır. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 25.05.2010 19:53 İleti: 1082 Yaş: 44 Konum: Ankara |
|
|
allhan yazdı:
Bak ben kendim denedim emin ol flo dan iyi ışıtıyor. Led alıp taktım. 2 mt led + adaptör 37 tl verdim. Tanıdıkdan aldım ben. Hadi sende 3 mt al ledi. 50-60 tl ver. Çok memnun kalacaksın. Okan abinin dediği 36+36=72 watt. Benim söylediğim 12 volt ile çalışıyor. Bitki düşünüyorsan tankta orasını bilemem bak. Dediğim led yetersiz kalabilir şayet bitki düşünmüyorsan flolarla uğraşmaya hiç gerek yok. Benim tankım 130*50*60(h) 2mt led canavar gibi aydınlatıyor. Gerçi ben yinede 50 cm beyaz 50 cm kırmızı alıcam ama bu bile yetiyor normalde. |
|
|
Sinan AYDIN Yaş:29 Ankara Ara verdi. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
subarusti yazdı:
allhan yazdı:
Bak ben kendim denedim emin ol flo dan iyi ışıtıyor. Led alıp taktım. 2 mt led + adaptör 37 tl verdim. Tanıdıkdan aldım ben. Hadi sende 3 mt al ledi. 50-60 tl ver. Çok memnun kalacaksın. Okan abinin dediği 36+36=72 watt. Benim söylediğim 12 volt ile çalışıyor. Bitki düşünüyorsan tankta orasını bilemem bak. Dediğim led yetersiz kalabilir şayet bitki düşünmüyorsan flolarla uğraşmaya hiç gerek yok. Benim tankım 130*50*60(h) 2mt led canavar gibi aydınlatıyor. Gerçi ben yinede 50 cm beyaz 50 cm kırmızı alıcam ama bu bile yetiyor normalde. Sinan şu yaptığın led işinin ayrıntılarını tank örnekleri ve DIy projeler başlığı altında yeni bir konu olarak açarmısın? Ben de şu led işini merak ettim. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 25.05.2010 19:53 İleti: 1082 Yaş: 44 Konum: Ankara |
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Sinan şu yaptığın led işinin ayrıntılarını tank örnekleri ve DIy projeler başlığı altında yeni bir konu olarak açarmısın? Ben de şu led işini merak ettim.
Abi aldım ledi kapağa yapıştırdım başka hiç bir ayrıntısı yok emin olabilirsin. |
|
|
Sinan AYDIN Yaş:29 Ankara Ara verdi. |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz