Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 2. sayfa [ 38 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı Elegans

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 01:17   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Ben akvaryumun üstüne koydum bir sakatlık olmasın diye.Ayrıca yukarda yazdığım tarif zaten Esad ın tarifidir :mrgreen: akvaryumun altına koyarsan hem daha çok basınç gerekecek buda kabarcık kaybı+daha fazla risk demek.Hemde bir ihtimal basınç yetersiz geldiğinde sistem tersinir çalışıp akvaryumdaki suyla karışma ihtimalide olabilir.
Anıl ÖZER
total 650 litre Discus.
(kadastro teknikeri)
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 12:30   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Elegans yazdı:
Ben akvaryumun üstüne koydum bir sakatlık olmasın diye.Ayrıca yukarda yazdığım tarif zaten Esad ın tarifidir :mrgreen: akvaryumun altına koyarsan hem daha çok basınç gerekecek buda kabarcık kaybı+daha fazla risk demek.Hemde bir ihtimal basınç yetersiz geldiğinde sistem tersinir çalışıp akvaryumdaki suyla karışma ihtimalide olabilir.

ozamansa 2.5 lt kola şişesine 3 cay kaşığı maya 2.5 bucuk su bardağı şeker atıp karıstırıyorum :mrgreen: akvaryumun ustunde kotu bı goruntu olcağı ıçın altına koyayım mı dıye sormustum ya ondan ama bakcam artık bi çaresine bide kola şisesinden cıkan hortumun ucuna ne bağlıcam hava taşımı ?
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri

Çevrimdışı Elegans

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 13:11   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

semih39 yazdı:
Elegans yazdı:

ozamansa 2.5 lt kola şişesine 3 cay kaşığı maya 2.5 bucuk su bardağı şeker atıp karıstırıyorum :mrgreen: akvaryumun ustunde kotu bı goruntu olcağı ıçın altına koyayım mı dıye sormustum ya ondan ama bakcam artık bi çaresine bide kola şisesinden cıkan hortumun ucuna ne bağlıcam hava taşımı ?

Ben hava taşı bağladım.Kafa motorun varsa kafa motorunun hava girişinede takabilirsin.Evet yazdığın ölçüler yeterlidir,zaten yapmaya başla sen kendin gözünle anlayacaksın ne kadar yeter ne kadar yetmez :) bende senin gibiydim yapmaya başlayınca kendiliğinden gerisi geliyor :onay:
Anıl ÖZER
total 650 litre Discus.
(kadastro teknikeri)

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 14:52   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Elegans yazdı:
semih39 yazdı:
Elegans yazdı:

Ben hava taşı bağladım.Kafa motorun varsa kafa motorunun hava girişinede takabilirsin.Evet yazdığın ölçüler yeterlidir,zaten yapmaya başla sen kendin gözünle anlayacaksın ne kadar yeter ne kadar yetmez :) bende senin gibiydim yapmaya başlayınca kendiliğinden gerisi geliyor :onay:

bak kurdum ben koydum soyle bısey yaptım acaba uygun mu boyle co2 elde edebilirmiyim gerci daha ne bı kabarcık falan cıkıs olmadı yapalı yarım saat 1 saat oldu :grin:

Resim

Resim
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri

Çevrimdışı Elegans

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 22:16   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Ben kabarcığın maximum su içerisinde kalması acısından hava taşını akvaryumun en dibine koymuştum.Gayet başarılı :D.Kabarcık için biraz bekle çıkıcaktır.Şişeyi akvaryumdan alta koyduğun için şişede daha fazla basınç olması gerekecek ve buda kabarcık çıkış süresini biraz uzatacaktır.Suyuda biraz fazla koymuşsun ama hadi bakalım inşallah patlamaz şişe :D
Anıl ÖZER
total 650 litre Discus.
(kadastro teknikeri)

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 22:24   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Elegans yazdı:
Ben kabarcığın maximum su içerisinde kalması acısından hava taşını akvaryumun en dibine koymuştum.Gayet başarılı :D.Kabarcık için biraz bekle çıkıcaktır.Şişeyi akvaryumdan alta koyduğun için şişede daha fazla basınç olması gerekecek ve buda kabarcık çıkış süresini biraz uzatacaktır.Suyuda biraz fazla koymuşsun ama hadi bakalım inşallah patlamaz şişe :D

fazla mı yapmaya dukkanda zaten suan gozlemleyemıyorum ama en son kabarcık cıkıyordu baslamıstı yanı patlama falan olmaz ıns. yoksa sabah dukkana gıttımde fena halde bulmak ıstemıyorum :grin: şişeyi zaten akvaryumun ustunden bırazda yukarı falan koycam ayak altındada durmaması ıcın hava tası yerinide su gosterdıgım fotodakı dıfüröz uygulamaya bakcam cozulme daha fazla olsun dıye.
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri

Çevrimdışı Elegans

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 22:31   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Benim su biraz daha az+ akvaryumdan yukarıda şişe,yinede taş gibi oluyor :mrgreen:
Anıl ÖZER
total 650 litre Discus.
(kadastro teknikeri)

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 22:39   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Elegans yazdı:
Benim su biraz daha az+ akvaryumdan yukarıda şişe,yinede taş gibi oluyor :mrgreen:

suya karısıyor ya ben sanmıyorum patlasın :mrgreen: pekı bısey sorcam bılıyormusun hava tası baglamadan co2 versem ne olur bende difüröz bağlıcam kabarcık yapmıcak sonucta içine hava dolcak bıtkı co2 ihtiyacını karsıladıgında azalcak olur mu oyle ?
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri

Çevrimdışı Elegans

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 22:46   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Hava taşını bağlamaz isen kabarcıklar daha büyük çıkar.Bizim amacımız ise kabarcıkları mümkün olduğunca ufak çıkartmak ve maximum süre su içerisinde tutabilmek.Co2 oksijenden daha zor suda çözünüyor bildiğim kadarıyla
Anıl ÖZER
total 650 litre Discus.
(kadastro teknikeri)

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 23:00   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Elegans yazdı:
Hava taşını bağlamaz isen kabarcıklar daha büyük çıkar.Bizim amacımız ise kabarcıkları mümkün olduğunca ufak çıkartmak ve maximum süre su içerisinde tutabilmek.Co2 oksijenden daha zor suda çözünüyor bildiğim kadarıyla

neyse yarın bı sey dusundun onu uygulayım sonra vıdeo cekıp buraya eklıcem internete girersen bakarsın olup olmadıgına :mrgreen:
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri

Çevrimdışı murat BAKİ

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

İletiTarih: 31.12.2010 02:35   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Semih, kola şişesini koyu renk bir poşetle sarsan iyi olur, direkt ışıkla temas etmesin. Hava taşını kullanabilirsin, elindeki difüzörün çalışma prensibini bilmiyorum ; ama illaki kutusunun üzerinde veya kutu içindeki katalokta bağlantı şeklini gösteren bir çizim vardır. Olmadı iç filtreye de takabilirsin hortumu ; ama hazır elinde difüzör varken kurcala biraz.
Hava taşını bağlamadan verdiğin kabarcığın hiç bir etkisi yok, Anılın da dediği gibi mühim olan Co2'yi en küçük şekilde çözmek. Gerçi hava taşı bir reaktör ve difüzör kadar etkili değil Co2'yi çözmek için ; ama yine de yeterli gelecektir. :onay:
Murat BAKİ

'' Korkma; hiç birşey alıkoymasın hayattan ve gülümsemekten seni... Korkma; hayatım karışır, alt üst olur diye, nerden biliyorsun hayatın altının üstünden güzel olmayacağını.''

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.12.2010 12:58   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

murat BAKİ yazdı:
Semih, kola şişesini koyu renk bir poşetle sarsan iyi olur, direkt ışıkla temas etmesin. Hava taşını kullanabilirsin, elindeki difüzörün çalışma prensibini bilmiyorum ; ama illaki kutusunun üzerinde veya kutu içindeki katalokta bağlantı şeklini gösteren bir çizim vardır. Olmadı iç filtreye de takabilirsin hortumu ; ama hazır elinde difüzör varken kurcala biraz.
Hava taşını bağlamadan verdiğin kabarcığın hiç bir etkisi yok, Anılın da dediği gibi mühim olan Co2'yi en küçük şekilde çözmek. Gerçi hava taşı bir reaktör ve difüzör kadar etkili değil Co2'yi çözmek için ; ama yine de yeterli gelecektir. :onay:

kullanmaya calıstım 2 sekılde abi fotolarınıda cektım hatta atayım buraya anlayanlar bi baksın hangısı daha uygun olur dıye kola şişesinide dediğin gibi yaptım zaten ışıktan korumak ıçın.
bu sistemin geneli olarak
Resim
buda sadece difürözle co2 içine yukardakı delikten basıyorum kabarcık falan cıkmıyor hava doluyor içine fazla gelen co2 en alt kısımda bi delık var ordan büyük kabarcık olarak atıyor.
Resim
bunuda ben dusundum hava tasını difürözun ıcıne bagladım hava tasından cıkan kabarcıkları birazda olsa akvaryum ıcınde tutmak için.
Resim

acaba sımdı hangısı daha verimli oldu bu ısten anlayan arkadasların yardımını beklıyorum.
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri

Çevrimdışı xxbeylerbeyixx

Yasaklı Üye

İletiTarih: 31.12.2010 14:37   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Difüzörsüz olmayacağını yazacaktım lakin yanlış anlaşılır diye yazmak istemedim.Ama en azından kendiniz gördünüz.Difüzör co2 nin suda daha kolay yayılması ve parçalanması için kullanılır.Bi tane küçük kafa motoruna monte edilerek co2 nin difüzörde odalarda parçalanması sağlanır.Direk hava taşıyla bu sistem olmazdı zaten.
il:Ankara
ad:yener alkay
Nattereri:Sınırsız
Rhombeus :1
Cariba:6
piraya:1
Branditi:1
jasmin_sevgisi@windowslive.com

Çevrimdışı PiranHa_TerBiyeCisi

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.12.2010 15:28   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Semih dostum bune :Dbole difizor mu olur bunu cikaran benden -1 aldi.Co2 de onemli olan %100 cozmektir yani cozmeye calismaktir.Senin bu difizor %100 cozmuyor oldu hahah :DGul gul oldum yaw :DYerinde olsam mini ic filtre alir kafa motor kismini soker sonra o difizore usten bi delik acarim o deligede kafa motorunu sokarim kenarlari silikonlarim tamamdir.Sonra gor bak noluyor tabi isikta onemli isik dandikse isin zor.
Esad Bulut | Hollanda - 1990
Rocky The Rhombeus
Emek yoksa Agresiflikte yok
Akvaryumun kalbi -> Sump
H.C <3 Boyka

Resim

Çevrimdışı xxbeylerbeyixx

Yasaklı Üye

İletiTarih: 31.12.2010 16:05   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Işık denildiği gib çok önemli yine en aşağı t5 kullanmanda fayda var.
il:Ankara
ad:yener alkay
Nattereri:Sınırsız
Rhombeus :1
Cariba:6
piraya:1
Branditi:1
jasmin_sevgisi@windowslive.com
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 2. sayfa [ 38 ileti ]