Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 3. sayfa [ 38 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.12.2010 18:02   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

PiranHa_TerBiyeCisi yazdı:
Semih dostum bune :Dbole difizor mu olur bunu cikaran benden -1 aldi.Co2 de onemli olan %100 cozmektir yani cozmeye calismaktir.Senin bu difizor %100 cozmuyor oldu hahah :DGul gul oldum yaw :DYerinde olsam mini ic filtre alir kafa motor kismini soker sonra o difizore usten bi delik acarim o deligede kafa motorunu sokarim kenarlari silikonlarim tamamdir.Sonra gor bak noluyor tabi isikta onemli isik dandikse isin zor.

yavbu diförüz aslında tupuyle kullanılıyor kendı tupu var otuz.com falan satıyor tuple bırlıkte ondan elımde var bıseyler yapayım dedım ama anladım kı olmamıs bende ıç fıltre var ama devamlı acmıyor cok devir dayım yapıyor buyuk onun kafasını bu dıförüze nasıl kullanırım pekı ? ışık sistemi güçlü yetıyor yanı ama fazlada ısık olsun ıstemıyorum natteriler fazla ısık sevmiyor o yuzden balıklar gelcek 2 haftaya cunku.
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.12.2010 18:05   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

xxbeylerbeyixx yazdı:
Difüzörsüz olmayacağını yazacaktım lakin yanlış anlaşılır diye yazmak istemedim.Ama en azından kendiniz gördünüz.Difüzör co2 nin suda daha kolay yayılması ve parçalanması için kullanılır.Bi tane küçük kafa motoruna monte edilerek co2 nin difüzörde odalarda parçalanması sağlanır.Direk hava taşıyla bu sistem olmazdı zaten.

atman f104 iç filtre var zaten ama kullanmıyorum bu filtrenin sadece kafa kısmını kullanabilirmiym bu elımdekı difürözü ağızına göre delip yerleştirsem falan oyle yapmaya calıssam olur mu ?
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri

Çevrimdışı PiranHa_TerBiyeCisi

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.12.2010 20:38   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Semih atman matman anlamam ama burda onemli olan co2 kabarciklarini biseyin icinde parcaliyarak tanka dagitmak.Yani bu suya kariscak ve bitkiler kullancak.Simdi difizorune bakiyorumda ona guclu bi kafa motoru takarsan icindeki co2 %100 parcalamadan atar bosaltir.Kafa motorunu sen ayarlican yada elindeki kafa motoruna gore bi plastik ayarlican mesela bi siseyi kesip ayarliyabilirsin dur bi video ekliyim :D

Bak mesela bu sistem super co2 cozuyor yani tankin komple bitkili olsa bile yeterde artar bile.Tabi bu co2 kabarcik cikisinada bagli bisey bitkiler buydukce cogaldikca co2 de artirilir.

Video bağlantısı

Bide bu var buda iyi cozuyor.Aslinda kucuk bi kafa motoru alcan 500 ml sisenin altini kescen kapagina delik sonra bu kucuk kafa motorunu tepesine takican.Sisenin icine bitane kalin sunger 6 cm lik.Super oluyor ben hep boyle yapiyordum.

Video bağlantısı

Bitane daha buldum iste bu super bundan yapip arka koseye koycan bitkilerle kamufle edicen tamamdir.

Video bağlantısı
Esad Bulut | Hollanda - 1990
Rocky The Rhombeus
Emek yoksa Agresiflikte yok
Akvaryumun kalbi -> Sump
H.C <3 Boyka

Resim

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 01.01.2011 00:52   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

[quote="PiranHa_TerBiyeCisi"]Semih atman matman anlamam ama burda onemli olan co2 kabarciklarini biseyin icinde parcaliyarak tanka dagitmak.Yani bu suya kariscak ve bitkiler kullancak.Simdi difizorune bakiyorumda ona guclu bi kafa motoru takarsan icindeki co2 %100 parcalamadan atar bosaltir.Kafa motorunu sen ayarlican yada elindeki kafa motoruna gore bi plastik ayarlican mesela bi siseyi kesip ayarliyabilirsin dur bi video ekliyim :D

ya akvaryumdan cıkardım ben atman motoru sadece kafasını kullancam onun motor baya güçlü ama üstünde devir dayım kısması var ayarını kendın yapıyosun o yonu ıyı motor olarak onu kullancam elimdeki diförüzu kullanmayım ben ozaman su sıstemı uygulayım ıç fıltre kafasına uygun mudur ?

http://www.akvaryum.com/Forum/vortex_co ... 170727.asp
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri

Çevrimdışı dr_ortho

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 01.01.2011 04:21   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Semih ayni co2 setini bir sure ben de kullandim. Cok kullanisli degil. İyi cozmuyor gazi. En iyisi diffuzor olarak vorteks kullanmak. Kendin yap sistemler bile var biraz bakarsan eger...
Ahmet Savran
26 / İzmir - Balçova

150*50*75(h) - Super Red Dragon Flowerhorn
100*40*45(h) - boş

Çevrimdışı dr_ortho

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 01.01.2011 04:22   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Smdi dikkat ettim, verdigin linkteki gibi bir seyi demek istemistim isini gorecektir.
Ahmet Savran
26 / İzmir - Balçova

150*50*75(h) - Super Red Dragon Flowerhorn
100*40*45(h) - boş

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 01.01.2011 16:16   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

dr_ortho yazdı:
Smdi dikkat ettim, verdigin linkteki gibi bir seyi demek istemistim isini gorecektir.

linkteki gibi yapcam kuş sulugundan dusunuyorum yapmayı ama uygun olur herhalde elımdekı kafa motorunu kullanarak.
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri

Çevrimdışı semih39

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 01.01.2011 23:11   İleti başlığı: Re: Co2 Mayalı Sistem Nasıl Oluyor   

Bitane daha buldum iste bu super bundan yapip arka koseye koycan bitkilerle kamufle edicen tamamdir.

Video bağlantısı[/quote]

ben bunu yapıcam abı mahzemelerı aldım shark marka ıc fıltre aldım bıtane en ufaklarından 6 tl ye :mrgreen: yanlız videodakı kus sulugumu ben kus sulugundan yapcam cok uygun bu ış için eger kus suluğuysa bunun altını kapamak lazım degılmı orjınal parcasıyla co2 kabarcıkları kacmasın dıye ?
Semih YÜRÜK
135*50*65
Pygocentrus Nattereri
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 3. sayfa [ 38 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz