Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Pirana Beslemeye Başlıyorum
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 11.03.2010 19:15 İleti: 441 Yaş: 39 Konum: İstanbul |
|
|
terlikk yazdı:
Teşekkürler söylediklerinizi dikkate alacağım. Yarın da iglo gurme karides alıp yavruların ilk karideslerini vereceğim.
Bu arada duzenli su degişimlerini aksatma balıklar her zman taze dinlenmiş suyu sever ![]() |
|
![]() Cihan Saka İstanbul /Fatih |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
terlikk yazdı:
Teşekkürler söylediklerinizi dikkate alacağım. Yarın da iglo gurme karides alıp yavruların ilk karideslerini vereceğim.
Verdiğim en iyi karides türü iglonun ki, biraz daha pahalı ama hem koku derdi yok hem de severek yiyorlar, iyi bir tercih |
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 11.03.2010 19:15 İleti: 441 Yaş: 39 Konum: İstanbul |
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
terlikk yazdı:
Verdiğim en iyi karides türü iglonun ki, biraz daha pahalı ama hem koku derdi yok hem de severek yiyorlar, iyi bir tercih ben pınar karides kullanıyorum hep |
|
![]() Cihan Saka İstanbul /Fatih |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Ben önceleri hep balıkçıdan alıyodum karidesi. Jumbo karidesler ziyan oluyodu. Şimdi pınarınkini kullanıyorum. Çok memnunum.
|
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhaba arkadaşlar yeni bir soruyla karşınızdayım. Bugün akvaryuma bir baktım yarım santimlik iki tane kahverengi salyangoz gördüm. Ben koymadım nerden çıktığı konusunda da hiçbir fikrim yok. Akvaryumdan çıkartayım mı ne yapayım nerden çıktı bunlar?
![]() |
|
|
6 x Nat. 100 x 50 x 35 Buğra Aydn |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 39 Konum: Bodrum |
|
|
terlikk yazdı:
Merhaba arkadaşlar yeni bir soruyla karşınızdayım. Bugün akvaryuma bir baktım yarım santimlik iki tane kahverengi salyangoz gördüm. Ben koymadım nerden çıktığı konusunda da hiçbir fikrim yok. Akvaryumdan çıkartayım mı ne yapayım nerden çıktı bunlar?
![]() Buğra yakın zamanda tanka bitki koyduysan onun üzerinden tanka geçmiş olabilir şimdi 2 taneyse hemen öldür derim bi çoğalırlarsa önüne zor geçersin. bir zararları yok ama kötü bir görüntü bence. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
leggera yazdı:
terlikk yazdı:
![]() Buğra yakın zamanda tanka bitki koyduysan onun üzerinden tanka geçmiş olabilir şimdi 2 taneyse hemen öldür derim bi çoğalırlarsa önüne zor geçersin. bir zararları yok ama kötü bir görüntü bence. Ben bu tur canlilari cok seviyorum.:D Ama sevmeyenler ve kurtulmak isteyenler icin sunu soyleyebilirim.Tankta artan yemleri toplayin ve yosun varsa temizleyin bunlari yaparken kesinlikle sonunda dip cekin taze su ekleyin.Bunu ne kadar cok tekrarlarasaniz o kadar cabuk kurtulursunuz bu canlilardan bide isiyi 30 uzerine cikarirsaniz isiniz dahada kolaylasir. Yalniz eger tankta bitki varsa isi en fazla 28 olmali yani 30 yada uzerine cikmak bitkilere zarar verebilir. |
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
PiranHa_TerBiyeCisi yazdı:
leggera yazdı:
terlikk yazdı:
![]() Buğra yakın zamanda tanka bitki koyduysan onun üzerinden tanka geçmiş olabilir şimdi 2 taneyse hemen öldür derim bi çoğalırlarsa önüne zor geçersin. bir zararları yok ama kötü bir görüntü bence. Ben bu tur canlilari cok seviyorum.:D Ama sevmeyenler ve kurtulmak isteyenler icin sunu soyleyebilirim.Tankta artan yemleri toplayin ve yosun varsa temizleyin bunlari yaparken kesinlikle sonunda dip cekin taze su ekleyin.Bunu ne kadar cok tekrarlarasaniz o kadar cabuk kurtulursunuz bu canlilardan bide isiyi 30 uzerine cikarirsaniz isiniz dahada kolaylasir. Yalniz eger tankta bitki varsa isi en fazla 28 olmali yani 30 yada uzerine cikmak bitkilere zarar verebilir. Yaw 2 tane varsa eziversin işte. ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Evet mosslardan geçmiş olabilir yakalaşık 20 gün önce tanka koymuştum. Şu an 3 tane görüyorum hemen toplayayım
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Bence de hiç zaman kaybetme ben birkeresinde umursamadım kendiliğinden geçer dedim bir çoğaldılar önüne geçemedim daha sonra 15 tane midas yavrusu aldım onlar çatır çatır yediler sonra lucifer da onları yedi 4 tane kaldı.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Yeni aldığınız piranhaların daha yumuşak suda daha neşeli bir şekilde hareket etmesini istiyorsanız az miktarda ağacında kurumuş meşe yaprağı veya bir miktar yosun yaprağını suyunuza bırakın balıklar çok daha mutlu olacaklar ve suya doğal vitamin sağlamış bulunacaksınıss.
|
|
|
Gökhan AKDOĞAN İSTANBUL |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhabalar arkadaşlar. Akvaryumda bir değişiklik yapmak istiyorum fikirlerinizi öğrenmek isterim. 4 tane fotoğraf paylaşacağım sizinle.
İlk olarak akvaryumun genel görüntüsü: ![]() Yapmak istediğim değişiklik 2. fotoğrafta kırmızıyla gösterdiğim yere iki tel arasında java moss eklemek istiyorum çünkü orası çok boş kalıyor. Sizce güzel durur mu ve neler tavsiye edersiniz? Gübre felan olayının piranalara bir zararı olmaz heralde? ![]() 3. ve 4. fotoğraflar da piranalarımın son durumunu gösteriyor. Hala akvaryumun en sağından çok nadir ayrılıyorlar. Bi adam akıllı hep beraber gezdiklerini göremedim :( Yemlemeyi her zaman misina ile asarak yapıyorum, ortalık sakinleşince yiyorlar. Dana yüreği ve karides veriyorum. Geçenlerde tavuk verdim tenezzül etmedi keratalar En aktif ve korkusuz olanı en küçüğü. Diğerlerinin belki yarısından da küçük. Yeme ilk o gidiyor, diğerleri hep aynı yerde dolanırken o kendi başına akvaryumun diğer tarafında duruyor ya da dolaşıyor. ![]() ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Buğra mos duvarı şık dururdu o boşlukta. Bir de benim sana diğer bir tavsiyem balıklar küçük oldukları için ürkek davranıyorlar. Bunu önüne geçmekte balık sayısını artırmakla olur
|
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
serkan akkaş yazdı:
Buğra mos duvarı şık dururdu o boşlukta. Bir de benim sana diğer bir tavsiyem balıklar küçük oldukları için ürkek davranıyorlar. Bunu önüne geçmekte balık sayısını artırmakla olur
Balık sayısını arttırırsam da muhtemelen ilerde sıkıntı olacak çünkü akvaryumum malesef geniş değil. Moss duvarı düşünceme şu an bir de 20-30cmlik saz düşüncesi ekledim. İkisinden birini kesin yapacağım |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz