Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 22 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı grafikan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 10:21   İleti başlığı: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

agla: :agla: :agla: :agla: :agla:

arkadaslar uzun suredir pirana almak istiyordum ki dün bu işi yaptım yaklasık 1 ay bekledikten sonra zor bela bi akvaryum satıcısına yavru halde 10 tane natteri cinsi balık getirtmeyi basardım tabi acemilik hat safhada hayvanlara yemek olarak ne attımsa donuup yüzüne bakmadılar. ( tavuk eti - dip yem - dana ciğeri ) olmadı bu aksam diğer akvaryumdan balık takviyesi yapcam aceba ortamda ısık oldugu için mi yoksa akvaryum tabanında ince beyaz kum oldugu için mi yemediler bilmiyorum ...
Ltf yardım edin ben bu yavruları (tahmini daha 2-3 haftalık 2-3 Cm boyunda renkleri suanlık beyaz alt yuzgeci kırmızı) nasıl beslicem ????
Selçuk Aslan- İZMİR
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı JOKER3458.

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 24.06.2011 10:31   İleti başlığı: Re: Su acemiye bi yardım eli uzatırmısınız   

o boydaki balıklara benım tavsiyem kuru yem kuru yemide okan abi sana önerebilir.ve alışma süresince sabır :onay:
Tolga Bozkaya
Hobiye uzun bi üni. arası. :(

Çevrimdışı grafikan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 10:38   İleti başlığı: Re: Su acemiye bi yardım eli uzatırmısınız   

ilgin için cok sagol ödüm kopuyor eve gittigimde ölü bulcam die

okan abiii yardım.......
Selçuk Aslan- İZMİR

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 10:43   İleti başlığı: Re: Su acemiye bi yardım eli uzatırmısınız   

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Resim eklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz ama ben balıklarınızın nattereri değil pacu olduğunu düşünüyorum, resim eklerseniz ve eğer balıklarınız pacuysa vakit kaybetmeden geri iade edebilirsiniz. Nattereri ise de tankın ve balıkların resimleri daha iyi yardımcı olabilmemiz için gerekiyor.Bir de tankın boyutları filtrasyon, su sıcaklığı vb. bilgileri de verirseniz iyi olur. Bir de merak etmeyin açlıktan ölmezler.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 10:54   İleti başlığı: Re: Su acemiye bi yardım eli uzatırmısınız   

Aramıza hoşgeldiniz. Forum kuralları gereği imzanıza Ad,soyad ve şehir bilgilerinizi girmeniz gerek.
Yemek yememelerinin sebebi tanka henüz alışmamış olmaları olabilir ya da su değerleriniz tam oturmamışta olabilir. Siz ara ara yem vermeye devam edin ama verdiğiniz yemlerin suda uzun süre kalmasına izin vermeyin çünkü bu artıklar suyu bozabilir.
Yavru natt larda ilk etapta ışık çok problem oluyor fakat sonradan alışıyorlar sorun edilcek bir şey yok. Mümkünse tankın genel görüntüsünü buraya ekleyebilirseniz görerekte daha net yorum yapabiliriz.
Resim

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 11:08   İleti başlığı: Re: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

Balıkların pacu olduğunu düşünmemin sebebi verdiğiniz etsel ürünleri yememeleri değil o boyda yavru natt.larda alt yüzgeç kırmızı olmaz diye düşündüğümdendir.Bu sebeple fotoğraf ekleyemiyorsanız bile en azından elinizdeki yavrularla aşağıdaki videodaki yavruların vücut yapılarını karşılaştırabilirsiniz. Ben de yavruları aldığımda sizin aldığınız boyutlardaydı. Pacu ile nattereriyi ayırt etmek için en kolay ölçü çene yapıları, natt.larda alt çene üst çeneden daha önde oluyor. Eğer pacuysa, pacular akvaryumda beslenmek için uygun bir tür değil ve çok çabuk büyüyorlar, akvaryumlar yetersiz kalıyor, bu sebeple zaman geçirmeden iade etmekte fayda var.Tabi bu söylediklerim pacu oldukları varsayımı üzerine.İnşallah pacu değil nattereridirler.

Video bağlantısı

Çevrimdışı grafikan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 11:29   İleti başlığı: Re: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/24/4513.jpg

gece bi kac resmini cekmiştim ama akvaryumu düzenledigimde daha temiz resimelr atacagım suanlık zarar verebilir korkusu ile içinde sadece iç motor ve beyaz kum var
eyer ki hayvancıkları büyütebilirsem onların sanına yakısır bi akvaryumum ve doğal bi ortamları olacak tabi
Selçuk Aslan- İZMİR

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 11:46   İleti başlığı: Re: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

Balıklarınız nattereri gibi görünüyor.Bunun için adınıza sevindim, yalnız balıklar 2-3 cm den büyük görünüyorlar, belki fotodan öyle görünüyordur.Yemleme konusunda acele etmeyin, zamanla ortama alışacaklardır. Şimdilik ani hareketlerden ve tanka fazla müdahaleden uzak durursanız daha iyi olur.Bir de aydınlatmayı 1-2 gün açık tututp daha sonra günlük olarak aynı saatlerde açıp kapamaya özen gösterirseniz daha çabuk alışırlar. Yemlerken Fırat arkadaşımızın da dediği gibi yemedikleri yemi fazla tankta tutmayın, bir de taze veya dondurulmuş karides temin edebilirseniz, bu karidesi misina gibi birşeyin ucuna bağlayıp tanka sarkıtabilir ve tankın yanından uzaklaşıp yemelerini sağlayabilirsiniz.

Çevrimdışı grafikan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 11:54   İleti başlığı: Re: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

Aksam eve giderken bi balıkcıya ugrayıp biraz karides alıp bi onu deneyeyim

bir de cok fazla kullanmadıgım bi odam var insanları fazla gorup rahatsız olmamaları acısından balıkları o odaya alıp ısık seviyesini mümkün oldugu derecede düşürsem bunun faydası olur mu sizce

üstatlar ve bütün arkadaslar ilginize canı gönülden teşekkürler acıkcası bu kadarını beklemiyordum

:melek: :dans:
Selçuk Aslan- İZMİR

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 12:53   İleti başlığı: Re: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

Bence balıkları fazla kullanmadığınız odaya almak onların ürkekliklerini arttıracaktır.İnsanlara alışmaları için biraz daha ayakaltı bir yer olursa daha iyi olur. Ayrıca dediğim gibi ışık bir-iki gün açık kalsın daha sonra aynı saatlerde açıp kapatırsınız, yalnız onlar biraz alışana kadar tankın yanında ani hareketler yapılmasa iyi olur. Karidesi de taze alacaksanız kabukları soyulmuş şekilde alırsanız iyi olur. Birde balıklar ufak olduğu için karidesi parmağınızla biraz ezdikten veya bıçakla üzerine çentikler attıktan sonra misina gibi bir şeyin ucuna bağlayıp tankın orta seviyelerinde bir yerde kalacak şekilde sabitlerseniz daha sonra yemedikleri kısmı onları fazla ürkütmeden tanktan almanız kolay olur. Balıkçıdan aldığınız karidesin kalan kısmını buzluğa atıp vereceğiniz zaman, vereceğiniz miktarda karidesi buzluktan çıkartıp bir bardak ılık su içerisinde çözdürüp verebilirsiniz, çözdürdüğünüz bir bardak suyu yemi vermeden önce tanka dökerseniz iştahları açılacaktır.Ayrıca kuru yem olarak da tetra doromin sticks kullanabilirsiniz.

Bir de tankın hacmi biraz ufak gibi görünüyor, balıklarınızın sağlıklı ve istenilen şekilde gelişimlerinin sağlanması için daha geniş bir tank ve piranha tankları için olmazsa olmaz diyebileceğimiz dış filtre kullanmanızı tavsiye ederim. Büyüdüklerinde geniş tanka alırım diye düşünmeyin, çünkü ufak tankta gelişimleri yavaş olacak veya ufak kalacaklardır.Ayrıca balıklar biraz daha rahat etsin isterseniz, taban kumu olarak siyah hagen tarzı bir kum kullanabilirsiniz ve arka fon olarakta koyu bir fon ya da reklamcılardan temin edeceğiniz siyah bir fon kullanırsanız iyi olur.

Çevrimdışı grafikan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 13:04   İleti başlığı: Re: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

onerileriniz onemle gikkate alınacaktır :)
Selçuk Aslan- İZMİR

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2011 13:35   İleti başlığı: Re: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

Bunların hepsini uyguladıktan sonra konu cesaretli olmalarına gelincede kısaca şöyle söylebiliriz ışığa,harekete ve yüzeyden yem yemeye ne kadar alışık olurlarsa o kadar cesaretli olurlar. ilk zamanlar uzun süreler ışığı açık bırakabilirsin mutlaka strese girip oraya buraya savrulcaklar fakat zamanla alışacaklardır.
Işık faktöründen sonra en önemlisi harekete alışık olmalarıdır.Bunuda sağlamanın en iyi yolu tankı evde en çok hareketin olduğu yerlere koymaktır. (Açıkçası ben tankımı odaların ve salonun giriş kapılarının bulunduğu hole koydum canavar gelene geçene saldırıyor. :grin: )
Yüzeyden yem yemelerini sağlamanın en iyi yoluysa vereceğin yemi misinayla su yüzeyine yakın bir yere bağlamaktır. Böylelikle bir süre sonra piranhacıların en çok sevdiği şey olan elden yemleme olayına girebilirsin. :grin: :onay:

Bu arada tankında aşırı olmamak kaydıyla muhakkak tek yönlü bir akıntı olsun. Oksijeni hava kabarcıklarıyla değilde motorun su çıkışını yüzeye verip yüzey dalgalandırması yaparsan stres faktörünü ciddi şekilde azaltırsın buda dip not. :)
Resim

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 24.06.2011 17:55   İleti başlığı: Re: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

Selçuk zannedersem arkadaşlar istediğin bilgileri vermişler. Eeee bize de :hg: demek düşer. ;)
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)

Çevrimdışı grafikan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.06.2011 08:45   İleti başlığı: Re: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

teşekkürler arkadaslar oncelikle herkese günaydın

kuru yemi yediler eti (dana yüreği) yemediler içine diğer akvaryumdan balık attım o bilem gittti eti yemeye calıstı bizim keratalarda tık yok : :agla: :agla:

sabaha kadar birlikte abi kardes yasadılar sabah gıcık olup yem olarak attığım japon balıgını yine kendi akvaryumuna aldım.

bakalım bu gunde karides alcam (dün işten cok gec cıktıgımdan kasap bulabildim ama açık balıkcı kalmamıs) bu keratalar beni öldürecekler ama hadi hayırlısı.

2 günde saçlarım beyazladı :teksan:
Selçuk Aslan- İZMİR

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.06.2011 09:39   İleti başlığı: Re: Şu Acemiye Bir Yardım Eli Uzatır mısınız?   

Bence çok fazla kendini strese sokuyosun böyle giderse sende yemeden içmeden kesilirsin bu kadar kafana takma. :) Tank ortamın ve su değerlerin yerindeyse bence gerisini onlara bırak. Arada yemlerini at baktın yemiyorlar geri al. Nasıl olsa sonunda yiyecekler açlıktan ölmezler harab etme kendini bu kadar. :)
Resim
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 22 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz