Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Piranha ve Bataklık Kereviti
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 29.01.2012 22:15 İleti: 143 Yaş: 41 Konum: ıstanbul |
|
|
dun pet shop'ta gordugum ve akvaryumda faydalı olacagını dusundugum bı kerevıt aldım dıpte balıklardan arta kalan et artıklarını harıka bı sekılde temızlıyo 2 aylık ve 8 cm boyunda balıklara bı zarar verecegını sanmıyorum yerlı uretım ayrıca karma bı tankta duruyodu pet shopta ve satıcıda teyıt ettı bunu elbette hıcbıseyın garantısı yok natt'larında ona zarar verecgını sanmıyorum cunku kabıgu sert bı canlı sızler ne dersınız? Gorsel olarak cok harıka duruyo sankı bı belgeselde denızın tabanını ızlıyomus havası verıyo abartı olmadı sanırım:))))
|
|
|
Kerim TASTAN 27 ISTANBUL/Esenyurt (Kuyumcu imalatcısı 110*50*60 8 Adet NATTERERI 90*40*40 3 Disi 1 Erkek Kafalı Yunus Kolonisi Piranha Bir Tutku Bir Asktır |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 39 Konum: Bodrum |
|
|
Natt ların ona zarar vermiceği konusunda şüpheliyim.İllaki hamle yapcaklardır hayvanı strese sokcaklardır bide kolunu bacağını ısırıp koparırlarsa yazık olur bence et artıklarından yalnızca dip çekimiyle kurtulma yolundan şaşmasan daha iyi olur gibi geldi bana.
![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
leggera yazdı:
Natt ların ona zarar vermiceği konusunda şüpheliyim.İllaki hamle yapcaklardır hayvanı strese sokcaklardır bide kolunu bacağını ısırıp koparırlarsa yazık olur bence et artıklarından yalnızca dip çekimiyle kurtulma yolundan şaşmasan daha iyi olur gibi geldi bana.
![]() ) cok tesekkurler |
|
|
Kerim TASTAN 27 ISTANBUL/Esenyurt (Kuyumcu imalatcısı 110*50*60 8 Adet NATTERERI 90*40*40 3 Disi 1 Erkek Kafalı Yunus Kolonisi Piranha Bir Tutku Bir Asktır |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 07.02.2010 22:57 İleti: 1609 Yaş: 31 Konum: İstanbul TATTOO ARTİST |
|
|
Eğer nattların sağlamsa kerevitin hiç şansı olucağıni sanmıyorum kabuğunun sert olması hiç farketmiyo denemiştim..
|
|
| Ayberk Cem | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Bu bence her iki canlı açısındanda sıtres kaynağı...
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
ayberkjr2 yazdı:
Eğer nattların sağlamsa kerevitin hiç şansı olucağıni sanmıyorum kabuğunun sert olması hiç farketmiyo denemiştim..
natt'lar suan 5 6 cm arasında degısıyo boyları halıyle urkek oluyolar suan ıkı tarafında bırbırıne rahatsızlıgı yok gozlemledıgım kadar zaten gecıcı bu tankta 90*40*40 tankıma koycam 2 hafta sonra |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 30.08.2009 20:50 İleti: 2521 Yaş: 41 Konum: TRABZON |
|
|
Profilinizde 28 adet 4 cm civarı natt beslediğiniz yazıyor. Bilmiyorum tankınız bitkili mi veya kerevitin saklanması için tankta mangrowe tarzı kökler mevcut mu!..
Görsel olarak göze hoş gelen bir canlı olduğu kısmına katılıyorum ; fakat kerevitlerin arada tankın dışına çıkması gerektiği gerçeğini de bilmenizi isterim. Eğer ısıtıcı sürekli çalışıyorsa ki muhtemelen çalışıyordur; ısıtıcıya tırmanmayı deneyecek ve ayakları yanacağından yarıya kadar çıkıp suya düşecektir, dış filtre su emiş borusuna mangrowe kökü gibi kökler yanaştırırsanız arada su dışına çıkacaktır. Ben tatlı su yengeci beslemiştim 1 sene kadar önce, su dışına çıkamadığından boğularak ölmüştü yengeç. Nattların kerevite zarar vereceğini düşünmüyorum ; ama arada su dışına çıkabilmesi için uygun bir ortam oluşturmanız kerevitin yaşaması için yeterli olacaktır. |
|
|
Murat BAKİ '' Korkma; hiç birşey alıkoymasın hayattan ve gülümsemekten seni... Korkma; hayatım karışır, alt üst olur diye, nerden biliyorsun hayatın altının üstünden güzel olmayacağını.'' |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
murat BAKİ yazdı:
Profilinizde 28 adet 4 cm civarı natt beslediğiniz yazıyor. Bilmiyorum tankınız bitkili mi veya kerevitin saklanması için tankta mangrowe tarzı kökler mevcut mu!..
Görsel olarak göze hoş gelen bir canlı olduğu kısmına katılıyorum ; fakat kerevitlerin arada tankın dışına çıkması gerektiği gerçeğini de bilmenizi isterim. Eğer ısıtıcı sürekli çalışıyorsa ki muhtemelen çalışıyordur; ısıtıcıya tırmanmayı deneyecek ve ayakları yanacağından yarıya kadar çıkıp suya düşecektir, dış filtre su emiş borusuna mangrowe kökü gibi kökler yanaştırırsanız arada su dışına çıkacaktır. Ben tatlı su yengeci beslemiştim 1 sene kadar önce, su dışına çıkamadığından boğularak ölmüştü yengeç. Nattların kerevite zarar vereceğini düşünmüyorum ; ama arada su dışına çıkabilmesi için uygun bir ortam oluşturmanız kerevitin yaşaması için yeterli olacaktır. oncelıklı verdıgınız bılgı ve tavsıye ıcın tesekkurler evet 31 adet natt vardı 28 kaldı suan eleme olacagıda aşıkar tankımda 3 adet mangrow koku 1 adet anubıas bıtkısı mevcut ve kerevıt ıcın koklerı bırlestırıp bı saklanma alanı olusturdum bu canlının su dısında yasayabılecegını bılmıyodum tesekkurler ancak yaptıgım arastırmalardada satıcıda bana bu sekılde bı bılgı vermedı yengec ve ıstakoz arasındada fark olabılır belkıde ımzamda belırmıs oldugum gıbı bos olan bı tankım var yenı daıreme gecınce kurucam muhtemelen kerevıtı orda beslıcem gercekten gorsellıgı harıka zaman ayırdıgınız ıcın tekrar tesekkurler saygılarımla |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
[img]http://[IMG]http://img837.imageshack.us/img837/1336/07012012090.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img]
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
acenılık resım yuklmeye calısıyorum kusura bakmayın:D
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 06.01.2012 12:47 İleti: 100 Yaş: 50 Konum: Istanbul/Beylerbeyi |
|
|
Kerevitlerin kolu veya bacaği kopunca yeniden çikiyor ama kerevitte natlara zarar verebilir onun alanına girerlerse solungacından tutup öldürebilir hatta ve hatta yiyebilir bile...
|
|
|
Seyfullah Kamil Ozturk. Emlak. 100*50*50 Frontoza Moba 5x 4d1e |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Tesekkurler kamıl abı ımzamdada belırttıgım gıbı kerevıtı ayırdım nolur nolmaz dıye
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bugun ısten gelınce akvaryuma bı baktım kerevtım ölmus;( Sandım kı ölmemıs kabuk degıstırmıs:)) kıpkırmızı duruyo kerevıtım sevıyorum keretayı bılıyodum kabuk degıstırdıgını ama bı an oyle gorunce korktum daha 8 sefer degıstırıyomus 6 ay ıcınde mevla oyke emsalsız yaratmıskı sankı bı kopyasını bırakıyo kabugunu atınca
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Geçmiş olsun Kerim..
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
aykut_oruc yazdı:
Geçmiş olsun Kerim..
Tesekkurler aykut abı öldu sandım kabugu gorunce ama sukur ölmemıs sagolasın saygılarımla..... |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz