Su Değişimi Hakkında

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 4. sayfa [ 50 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4
Yazar Mesaj

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 11.04.2012 16:36   İleti başlığı: Re: Su Değişimi Hakkında   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Bakalim benim gerci su degeri felan olctugum you ama ay sonuna kadar dip cekmeyecegim. Yanliz %25 su degisimine devam...
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 11.04.2012 21:15   İleti başlığı: Re: Su Değişimi Hakkında   

Mehmet SOVUK yazdı:
Arkadaşlar ben de dahil hepimiz muhakkak su değişimlerini aksatmıyoruz. Fakat ben 1 defaya mahsus 1 haftalık diğil de üzerinden 2 hafta geçtikten sonra su değişimini yaptım ve şunu gördüm; tankdaki su çok berraktı ve balıklar da çok mutluydu yani tankda her şey yolundaydı. Şunu diyebilirim suyun berraklığı, su değişimini yaptığım ilk günlere göre çok çok daha fazla berraktı.

Bi de şunu sormak istiyorum; mesela 1.50'lik bi tankda 1 adet serra bakmakla, yine 1.50'lik bi tankda 20 adet yetişkin nat bakacak olursak sizce su değişimi nasıl olmalıdır? Çünki tankdaki balık yükü değişkenlik gösterecek ve suyun bozulma oranı da değişecektir diye düşünüyorum.

Mehmet bu tamamen balık sayısı ve tank hacmiyle ilgili bir durum, dediğin gibi su değişim aralığı uzadığında su daha berrak oluyor, çünkü bakteri popülasyonu git gide artıyor ve sudaki amonyak ve nitrit kısa sürede nitrata dönüyor, buradaki sorun nitrat fazlalığı bunu direkt olarak gözlemlemek zor yani tanktaki suyun berraklığı nitrat oranının normal olduğunun göstergesi değil, benim tankımda nitrat oranı muazzam yüksekken bile tanktaki su cam gibiydi, şimdi nitrat fazlalığı sebebiyle yaptığım sık su değişimi ve dip çekimlerinden dolayı biyolojik döngüde aksama oldu ve su iyice bulanıklaştı ama tankta tek bir balık besliyorsak bundan kaynaklanan azotlu atık miktarı düşük olduğundan doğal olarak biyolojik döngü oturmuşsa sudaki nitrat miktarı da çok aşırı olmayacaktır, tabi tankta yem artıkları olmadığını varsayarsak, bu sebeple serra besleyen arkadaşların su değişim zamanlarını natt. besleyen arkadaşlara göre daha uzun tutmaları veya miktar olarak daha az su ile değişimi yapmaları bir sıkıntı sebebi olmayacak ve tanktaki biyolojik denge de bu sebeple çok etkilenmeyecektir. Yani aslında klasik olarak haftalık %30 dip çekimi ve su değişimi tavsiyesi herkes için geçerli bir genel kaide değildir, herkesin tank ve balık durumuna göre az veya daha fazla olarak yapılması gerekebilir.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 12.04.2012 09:57   İleti başlığı: Re: Su Değişimi Hakkında   

Balıklarımıza ne yedirdiğimiz bile su değerlerini etkileyebiliyor. Mesela hamsi çok yağlı, ben artık kesinlikle vermiyorum..
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------

Çevrimdışı serkanser

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 10.05.2012 09:22   İleti başlığı: Re: Su Değişimi Hakkında   

Arkadaşlar ben konuya farklı bir çözüm arıyorum akvaryumdaki kumu kaldırsak kötü duruyor , evin tam girişinde sıfır estetik bu yüzden kum yerine koyabileceğimiz ama aralarına artık vs girmeyecek görüntüsü kum gibi olacak bir ürün yada evde kendimizin yapabileceği bir çözüm olsa bence hepimizin işi çok daha kolay olacak kum evet biyojik döngü için önemli ama bunu filitrelerimize eklediğimiz medyalar ile bence yeterli düzeyde sağlamak mümkün sumpu olanlarda zaten sorun olacağımı düşünmüyorum bence bu tip yeni bir şey bulalım ilk aklıma gelen akvaryumların arkalarında kullanılan dekorlardan kum benzeri bir şey yapmak acaba hiç deneyen oldu mu ?
Serkan Serttaş
1981
İstanbul
haqos Q-1000 100*60*50

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 10.05.2012 23:49   İleti başlığı: Re: Su Değişimi Hakkında   

Kumsuz tank evet görüntü bozuyor ve bakterilerin tutunacağı hiç bir yer kalmıyor bu da yüksek orantılı su değişimleri için engel, diğer taraftan saksı gibi suyun içinde belli kutuların içerisine konulan toprak ve bitkiler var. Belki bu bir çözüm olabilir :onay:
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 4. sayfa [ 50 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz