Sump Sisteminde Neler Olmalı

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 2. sayfa [ 21 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2
Yazar Mesaj

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 20.05.2012 19:19   İleti başlığı: Re: Sump Sisteminde Neler Olmalı   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Şu an piranha alım-satım bölümünde akvaryum ortamında üretilmiş yavru Nat. ilanları var. :onay: Yani akvaryum ortamında üretmeniz mümkün.
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.05.2012 19:28   İleti başlığı: Re: Sump Sisteminde Neler Olmalı   

aykut_oruc yazdı:
Şu an piranha alım-satım bölümünde akvaryum ortamında üretilmiş yavru Nat. ilanları var. :onay: Yani akvaryum ortamında üretmeniz mümkün.

Çok teşekkürler.,bir canlının doğumu kadar mucizevi bir olay olamaz herhalde :) o yüzden bende mucizeye tanık olmak istiyorum :)
İsim: Görkem Cemal

Akvaryum: 1.80x60x60
24 Nat

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 20.05.2012 19:47   İleti başlığı: Re: Sump Sisteminde Neler Olmalı   

explode yazdı:
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Görkem elindeki tank sump için uygun. Planladığın ölçülerdeki tankta şahsen şuan ki bilgilerim olsa en fazla 15-16 balık bulundururdum. Şimdi benim tankımda 18 tane var ama balıkların son bir yılda gelişimleri durdu denecek kadar yavaşladı.Bunun en büyük sebebi de tankta müthiş derecede nitrat olması ve bir türlü çözüm bulamıyorum, balıkları satmaya veya vermeye de kıyamadığım için bu şekilde yaşamaya devam ediyorlar. Kısa vadede nitrat ölümcül derecede zararlı değil ama uzun vadede gelişimlerini etkiliyor. Eğer yavruyken fazla alayım, büyüdüklerinde satarım veya ayırırım diyorsan o başka.

herhangi bir ticari amaç gütmüyorum o yüzden en ideal rakamı almayı düşünüyorum. aslında benim düşüncem iki adet damızlık alıp onlardan yavru almak ancak, akvaryum ortamında üremeleri mümkün müdür pek bilmiyorum :)

Görkem ticari amaçlı değil de kalabalık sürü herzaman göze hoş geliyor. Bence eğer acelen yoksa 8-10 tane yavru natt. alıp kendin büyütmen çok daha zevkli olacaktır, bu ölçülerdeki bir tankta çok güzel damızlıklara sahip olabilirsin veya 5-6 tane damızlık alıp kendin de üretebilirsin.Üretim ile ilgili bilgilere piranhalarda üretim ve su kimyası bölümünü inceleyerek oradaki üretici arkadaşların paylaştığı konulardan ulaşabilirsin.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.05.2012 20:42   İleti başlığı: Re: Sump Sisteminde Neler Olmalı   

Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Görkem ticari amaçlı değil de kalabalık sürü herzaman göze hoş geliyor. Bence eğer acelen yoksa 8-10 tane yavru natt. alıp kendin büyütmen çok daha zevkli olacaktır, bu ölçülerdeki bir tankta çok güzel damızlıklara sahip olabilirsin veya 5-6 tane damızlık alıp kendin de üretebilirsin.Üretim ile ilgili bilgilere piranhalarda üretim ve su kimyası bölümünü inceleyerek oradaki üretici arkadaşların paylaştığı konulardan ulaşabilirsin.

yavru alıp büyütme fikri daha yakın geldi açıkçası. yavruların damızlık olması için uygun akvaryum şartlarında kaç sene geçmesi gerekiyor peki?
İsim: Görkem Cemal

Akvaryum: 1.80x60x60
24 Nat

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 20.05.2012 20:48   İleti başlığı: Re: Sump Sisteminde Neler Olmalı   

Yavrudan alıpta damızlık boylara getirmek daha keyiflidir.
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------

Çevrimdışı WİLD

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 20.05.2012 20:52   İleti başlığı: Re: Sump Sisteminde Neler Olmalı   

1 Senede yumurta atanlar görülmüştür..
Fatih WİLD
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 2. sayfa [ 21 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz