Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Balıklardaki STRES için Güzel bir deneme olmuş.." ALINTI"
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Şuan beslediğim canavarları herkes bilir.. Hani forumda en ufak balıklar bende iken, şuanda en büyükleri geçen balıklar.. Sizlere onlara nasıl bir taktik uygulayıp, bugünlere getirdiğimi geniş olarak anlatacağım..
İlk önce önemli olan, büyük bir tank alıp, gelen minik yavruları büyük tanka koymaktır. Tabi ki tank ile bitmiyor, onları doğada hissettirecek birde ortam hazırlamak gerekiyor.. Ben ortamı nasıl hazırladım peki?? . Aydınlatma için 2 tane kuvvetli yansıtıcısı olan floransan kapları ile aydınlatma sağladım. Bu aydınlatma tam tamına 16 saat açık kaldı. Balıklar tanka ilk konulduğu 2 gün boyunca aç kalacaklardı.. Sıra dekoru hazırlamaya gelmişti.. . İlk önce büyük bir kütüğü akvaryumun ortasına koydum ve saklanma yerini oluşturdum. Peki neden ortaya koydum bu kütüğü?? Tabi ki balıklar korktuklarında, ilk önce orta alanda toplansın ve bir köşede birikmesinler diye.. Ayrıca cesaretleri yerine gelince, akvaryuma orta bölümden daha kolay dağılabilirler diye, kütüğü tam ortaya yerleştirip arka cama yasladım.. . 2 hafta sadece kum ve kütük ile dekor oluşturdum ve cesaretleri yerine gelen balıkların, saklanmak için kütüğe ihtiyaç duymamaları için, akvaryuma bitkiler ekledim. Bitkileri her bölgeye karışık olarak dağıttım ve en ön camlara yakın olarak, büyük köklü bitkiler yerleştirdim.. Amaç ise, balıklar korktuğunda, ön cama yakın olan bitkilerin içinde saklansınlar ve kütüğün oraya kaçıp, alışkanlıklarını devam ettirmesinler diye bu uygulamaya başladım.. Artık korkan balıklar bitkilerin içinde saklanıyordu ve ondan sonra cesaretlerini toplayınca, akvaryuma daha kolay dağılıyorlardı.. . Yaklaşık bir ay sonra ise kütüğü köşeye çektim ve balıkların alıştıkları orta alanı boş bıraktım.. Artık çok nadir korkan minikler, sadece belli zamanlarda saklanıyorlardı ve her zaman akvaryuma dağınık şekilde yüzüyorlardı.. Taktik başarılı bir şekilde uygulanmıştı ve sonuç mükemmeldi.. . Balıklar 10 cm olana kadar dekor aynı kaldı ve bu zaman aşımından sonra, kütüğü testere ile bölerek akvaryuma dağıttım ve artık büyüyen balıklar için saklanacak alan kalmamıştı. Korkan balıklar dibe çökerek, kısa bir süre sonra cesaretlerini tekrardan kazanıp, akvaryuma dağılıyorlardı… . Aydınlatma süresinde hiçbir değişiklik olmadı ve balıklar hiçbir zaman karanlıkta bırakılmadı.. Bu taktiği ben her zaman kullanıyordum ama tam olarak kimseye örnekli bir şekilde anlatmamıştım. Bu taktiği her tür piranhada yapabilir ve tam sonuç alabilirsiniz.. Wild, havuz olması kesinlikle önemli değildir.. En az 300 lt bir tank ve en az 10 yavru alarak bu taktiğe başlayabilirsiniz.. NOT:Farklı bir siteden buldugum ve mantıklı gördügüm bir uygulama olmuş. "ALINTI" DIR.. |
|
|
"Bahadır PEKTAŞ"--ANKARA-- "100*40*55""P.Nattereri x 7 ""
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 28.04.2012 11:29 İleti: 114 Yaş: 36 Konum: Ankara |
|
|
Eline sağlık güzel paylaşım.
![]() |
|
| İlker Özger 150x65hx50 14 Adet Piranha Natteri 100x55x40 Kafalı Yunus (koloni) | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Bahadır bu tarz bilgiler sitemizdede bazı başlıklar altında karışık karışık mevcut. Teşekkürler düşüncen için.
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Rica ederim..
|
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 08.05.2012 10:16 İleti: 169 Yaş: 38 Konum: BURSA/Çarşamba |
|
|
Bahadır sen çözücen bu olayı iyice master yapıcan harbiden . Paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
Serhat GÖYDEMİR 150*60*50 Pygocentrus Nattereri / Ad.12 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
s.goydemir yazdı:
Bahadır sen çözücen bu olayı iyice master yapıcan harbiden . Paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz