Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 44 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 06.06.2012 20:49   İleti başlığı: Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Uzun süredir hayalini kurduğum piranha beslemek için uyun bir tankı sonunda yaptırmayı başardım :)
Tank ölçüleri 180*60*60 10mm camdan.
Birtek üstten kuşaklaması kaldı.
Resim

Resim

Piranhalara uygun tank koşullarını oluşturmak için ne yapabilirim.
Örneğin; yavru almak istiyorum. Yumurtaları en iyi toplayabileceğim kum türü hangisidir ?
İsim: Görkem Cemal

Akvaryum: 1.80x60x60
24 Nat
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 06.06.2012 20:58   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Görkem maşallah çok şık bir tank yaptırmışsın tam bir piranha tank ebatları :onay: Ben üretim yapıyorum ve kumum lav kırığı ;) Tekrar hayırlı olsun merakla içini doldurmanı bekliyorum :onay: :nazar: :nazar:
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)

Çevrimdışı Dr.Serra

Koleksiyoncu

Koleksiyoncu

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.06.2012 21:01   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Ölçüleri oldukça iyi tankınız hayırlı olsun. :nazar:
Dr. Serra Yasin ATASAZ
Serra türleri Alım-Satım

Resim

Çevrimdışı HergeLe

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.06.2012 21:01   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Hayirli olsun cok güzel bir tank, birde güzel kapak, ve isiklandirma sistemi kurdunmu süper olur, benim nattlarda siyah hagen da yumurta döktüler, ama bence bunun bir önemi yok okadar, silis dede dökebilirler, hagenda da , veya serkan abimin dedigi gibi lav kirigin da da, yumurta dökecek balik döker, kum ayrimi yapmaz :onay:

>>> Rocky The RHOMBEUS <<<
||| THE MOST AGRESSIVE PIRANHA EVER |||

#ProudRhombeusKingRocky

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 06.06.2012 21:26   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

hepinize teşekkür ederim. Kum ayırt etmekten ziyade, yumurtaları toplayıp yavru akvaryumuna koyacağım için, hangi kum türünde yumurtaları en rahat şekilde görüp alabilirim onu sormak istedim.

24 Nat

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.06.2012 21:36   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Tank ölçüleri harika güle güle kullanın, :onay: ama direk yavru düşünmek biraz garip geldi bana :shock: ama hayırlısı olsun iyişallah yavru alırsınız bu tankta.
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 06.06.2012 21:37   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

poison44 yazdı:
Tank ölçüleri harika güle güle kullanın, :onay: ama direk yavru düşünmek biraz garip geldi bana :shock: ama hayırlısı olsun iyişallah yavru alırsınız bu tankta.

Direk düşünmemin sebebi kumu bir kere koyduğumda bu ölçüde bir akvaryumda değiştirmek gerekirse büyük çile olur diye düşündüm. Yoksa yavru 1 sene içinde olmuş yada 5 sene içinde olmuş bir önemi yok :)

24 Nat

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.06.2012 21:47   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

explode yazdı:
poison44 yazdı:

Direk düşünmemin sebebi kumu bir kere koyduğumda bu ölçüde bir akvaryumda değiştirmek gerekirse büyük çile olur diye düşündüm. Yoksa yavru 1 sene içinde olmuş yada 5 sene içinde olmuş bir önemi yok :)

Ozaman yanlış anlamanızı istemem ama,natt'lar için yavrulama döneminde kullanılıcak kum değilde o aşamaya getirene kadar onlara daha az stresli ve kendilerini daha rahat hissedecekleri bir kum seçmek daha mantıklı diye düşünüyorum.
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 06.06.2012 22:00   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

poison44 yazdı:
explode yazdı:
poison44 yazdı:

Ozaman yanlış anlamanızı istemem ama,natt'lar için yavrulama döneminde kullanılıcak kum değilde o aşamaya getirene kadar onlara daha az stresli ve kendilerini daha rahat hissedecekleri bir kum seçmek daha mantıklı diye düşünüyorum.

Estağfurullah yanlış anlamak ne demek. İlk defa besleyeceğim için yanlış bir ortam hazırlamak istemem balıklar için. Peki hangi tür kumu önerirsiniz stresi minimuma indirmek için ?

24 Nat

Çevrimdışı U.Dalkılıç

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

İletiTarih: 06.06.2012 22:03   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Tank çok güzel :nazar: güle güle kullan .Üretim için her kum uygundur önemli olan balıkları üretebilecek kıvama getirmek Bu tankta da kolaylıkla 1 senede damızlık balık yetiştirebilirsin.
Resim
Utku DALKILIÇ 30
(535) 326 9 888

kardelen.cicekcilik@hotmail.com
www.utkudalkilic.com
Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır.

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.06.2012 22:04   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Benim herzaman ki tercihim siyah hagen kum. :onay:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 06.06.2012 22:12   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

poison44 yazdı:

peki bu kumun taneciklerinin büyüklüğü standart mıdır? değilse tanecik büyüklüğü kaç mm veya cm olmalı?

24 Nat

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 06.06.2012 22:12   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

U.Dalkılıç yazdı:
Tank çok güzel :nazar: güle güle kullan .Üretim için her kum uygundur önemli olan balıkları üretebilecek kıvama getirmek Bu tankta da kolaylıkla 1 senede damızlık balık yetiştirebilirsin.

çok teşekkür ederim desteğiniz için :)

24 Nat

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.06.2012 22:15   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

explode yazdı:
poison44 yazdı:

peki bu kumun taneciklerinin büyüklüğü standart mıdır? değilse tanecik büyüklüğü kaç mm veya cm olmalı?

Ben standart biliyorum tane büyüklüğünü,yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltirler,aslında tanklarda çeşitli kumları deniyen arkadaşlar var başlıklarını bulursam eklerim başlık altına. :onay:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.06.2012 22:21   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Bu başlıkta Okan ağbi denemelerini resimlerle paylaşmış sağolsun,inceliye bilirsiniz.
Lav kırığı,hagen ve silis kum.
Bir de Mehmet ağbinin tank kurulumu var,bu başlıkta çok yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
Yeni Tank Kurulumu (Mehmet Sovuk)
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 44 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz