Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Yeni Akvaryumu Kurdum
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 48 Konum: İstanbul |
|
|
Nitrivicten yana bir sıkıntı asla yaşamazsın rahatlıkla kullan..
|
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 01.09.2012 06:57 İleti: 318 Yaş: 32 Konum: Ankara |
|
|
Mr.Piranha yazdı:
Nitrivicten yana bir sıkıntı asla yaşamazsın rahatlıkla kullan..
Murat abi malesef elimde nitriveç yok şuan 1 avuç turşu tuzu aldım içine attım ondan öncede parlament mavisi olana kadar contra dökdüm.. |
|
|
Ozan SÖZDUYAR Ankara 120x50x50, 16 Baby Natt. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 08.09.2011 10:52 İleti: 6026 Yaş: 48 Konum: İstanbul 20/07/1977 |
|
|
Ozan cok zor durumda kalmadikca kaya tuzu ve ilac kullanmamaya calis. Ben 1 senedir ne tuz ne de ilac kullanmamaya calisiyorum. Sadece 1 defa adi salyangoz icin ilac kullandim bunun haricinde bisey kullanmiyorum. Florosan gun isigi mi yoksa grolux mu aldin?
|
|
|
Mehmet SOVUK Avcılar / İSTANBUL High Tech Planted Tank: 75*50*50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 08.09.2011 10:52 İleti: 6026 Yaş: 48 Konum: İstanbul 20/07/1977 |
|
|
Ozan yanlışlıkla mesajını sildim kusura bakma. Gün ışığı alıp parlak olduğu ve balıklarda stres yapar düşüncesiyle çıkardığını yazmıştın sanırım.
Belli bir süre sonra alışırlar aslında ama yine de değiştirebilirsen grolux ile değiştir. Biraz daha loş olur. |
|
|
Mehmet SOVUK Avcılar / İSTANBUL High Tech Planted Tank: 75*50*50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Mehmet SOVUK yazdı:
Ozan yanlışlıkla mesajını sildim kusura bakma. Gün ışığı alıp parlak olduğu ve balıklarda stres yapar düşüncesiyle çıkardığını yazmıştın sanırım.
Belli bir süre sonra alışırlar aslında ama yine de değiştirebilirsen grolux ile değiştir. Biraz daha loş olur. Estafurullah abi, gün ışığı aldım ama 35w olduğu için çok fazla aydınlatıyodu yani benim bile gözümü alıyordu yoksa çıkartmazdım. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bu gün 1-2 saat önce dışarı doğalgaz ve su almak için çıkmıştım çıkmadan öncede karides vermiştim balıklara ve eve geldiğimde hiç hoş bir manzara ile karşılaşmadım suyun içinde et parçası gibi birşey gördüm, balıkları ilk aldığımda yolda gelirken tekinin gözünü yemişlerdi hep filtre arkasında duruyodu öbürlerine göre zayıftı ve suyun içindeki et parçası onun solungaç ve kafa kısmıymış gerisinide öbür 5 li grup yemiş bir kayıp verdim çok içim yandı zaten beyaz benekle uğraşıyodum şimdi bide başıma bu çıktı, grolüx lambayıda bu gün gittim bi akvaryumcu ile konuştum yarın toptancıdan bulabilirse getiricek bende eski aldığım balasta bağlıcam son durum bu şuan abiler, arkadaşlar..
Daha ısıtıcım 100w olduğu için ısıtıcı alıcam, dış filtre alıcam ATMAN getirtmeyi düşünüyorum, bunlardan önce bi 8li grup daha almayı düşünüyorum sonra ufak tefek iç dekor.. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Bunlar gayet olan şeyler birbirlerini yemeleri gözlerini çıkarmaları v.b yinede geçmiş olsun.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Mr.Piranha yazdı:
Bunlar gayet olan şeyler birbirlerini yemeleri gözlerini çıkarmaları v.b yinede geçmiş olsun.
Teşekkürler, aç bırakmaya gelmiyolar.. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Aç kalma, yer darlığı, hakimiyet kurma istediği bunların hepsi etkendir.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Mr.Piranha yazdı:
Aç kalma, yer darlığı, hakimiyet kurma istediği bunların hepsi etkendir.
Bu beyaz benek için dün bi avuç turşu tuzu ve ısıyı 29 yaptım + 40-50 damla contra damlattım su parlament mavisini bulana kadar.. Az öncede 10 damla felan damlattım 300 litre su var başka yapmam gereken birşey var mı ? |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Tuzu çok atmışsın atmasanda olurdu, contrayı öyle kafana göre kullanmamalısın 3 günlük bir tedavi süresi sonunda sonuç verecektir. Mesela ilk gün 60 damla ikinci ve üçüncü gün ise 30 damla yeterlidir.Tabi bunları yaparken filtreleri kapatman gerekir ama hava motorunu açık tutman lazım. Dördüncü günde ise kısmı su değişimi yapman yeterli olacaktır ısıyı arttırman faydalı olacaktır.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Mr.Piranha yazdı:
Tuzu çok atmışsın atmasanda olurdu, contrayı öyle kafana göre kullanmamalısın 3 günlük bir tedavi süresi sonunda sonuç verecektir. Mesela ilk gün 60 damla ikinci ve üçüncü gün ise 30 damla yeterlidir.Tabi bunları yaparken filtreleri kapatman gerekir ama hava motorunu açık tutman lazım. Dördüncü günde ise kısmı su değişimi yapman yeterli olacaktır ısıyı arttırman faydalı olacaktır.
Malesef atarken filtreler açıktı ve hava motorum yok sadece filtre ile oksijen sağlıyorum ilerleyen zamanda alıcam.. İnşallah sonuç alırım.. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Daha sonra filtreleri temizlemeyi unutma.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Mr.Piranha yazdı:
Daha sonra filtreleri temizlemeyi unutma.
Bu gün ilacın 4. günü ve ilactan son 30 damla daha damlattım ve ilaç bitti filtrenin süngerini 1. gün çıkartmıştım sadece oksijen veriyor, balıkların eskisine göre yem yeme istekleri çok arttı artık ilk aldığım günkü gibi karınları şiş, ortama alışmış akvaryum onlarınmış gibi dolanıyolar fakat cama doğru yaklaştıklarında beyaz benekleri görüyorum hala, birde kumun üstünde örümcek ağı gibi birşeyler var bi kaç yerde + akvaryum dekorlarına sürtünmeleride azaldı.. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Konuya anca iştirak edebildim, tankınız hayırlı olsun.
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz