Sürtünme

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 2. sayfa [ 36 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:42   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

şimdi oldu volkanik bi taş türü detayları fazla bakmadım ama salınım yapcagını zannetmiyorum volkanik yapısından dolayı yapsa yapsa mireal ve demir salınımı yapar anca

http://www.aldur.com.tr/bazalt.htm
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Winchester

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:50   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Heh teşekkür ederim zaten yazıyordu suya herhangi bir salınım kesinlikle yapmaz diye, aldığım yerde yazdığı için şüpheye düştüm ama yapmıyormuş..

Sorun amonyak nitrit yani, birde sabah ısı 26 daydı 28 e çıkarttım ondan da olabilir mi ki
Ozan SÖZDUYAR
Ankara
120x50x50, 16 Baby Natt.

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:55   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

sıcaklık sürtünmeye etken olmaz sıcak olunca dibe kacarlar daha soguk oldugundan ama sürtünme kasınma amanyok ve parazit olusumundandır 28-30C arasıda parazitleri öldürmek için yeterlidir tuz ve ilac yardımı ile ancak...
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı Winchester

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:58   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Bundan önceki balıkları beyaz benek sandığımda Mavi ilaç dediğiniz ( METİLEN MAVİSİ ) kullandım ve pişman oldum mangrow kökü bile mavi olmuştu kum desen öyleydi çok sıkıntılı bi ilaç CONTRA adı hatta kullanmam bir daha onu..

Yarın dip çekim ardından Sera Aquatan, kaya tuzu + hava..
İnşallah geçer abicim teşekkür ederim..
Ozan SÖZDUYAR
Ankara
120x50x50, 16 Baby Natt.

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 23:03   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Bişey değil evet adı cotra yılların tek ilacıdır bence fazla dökme ama üzerinde lt hesabı fazla ben 500lt tankıma 7 damla felan atıyorum fazlası dediğin gibi biraz maviletiyo etrafı özellik hava hortumları mavileşiyo.
iyi aksamlar.
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı İsmail Yaşar

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 30.10.2012 23:14   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Beyaz benek hastalığı ilk günlerde pek gözle görülmüyor daha sonraki günlerde fark ediliyor,bence her ihtimale karşı dikkatli olmak lazım ama beyaz benek hastalığının tedavisi olan bir hastalık,contradan dökersiniz olur biter ama bu aşamada abilerimizin tavsiyeleri göz önüne alınmalı sağlıklı balıklar dilerim.
İSMAİL YAŞAR-Konya
KTO Karatay Unıversıty Mecatronik Engineer

Çevrimdışı Winchester

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 23:24   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

kemal42 yazdı:
Beyaz benek hastalığı ilk günlerde pek gözle görülmüyor daha sonraki günlerde fark ediliyor,bence her ihtimale karşı dikkatli olmak lazım ama beyaz benek hastalığının tedavisi olan bir hastalık,contradan dökersiniz olur biter ama bu aşamada abilerimizin tavsiyeleri göz önüne alınmalı sağlıklı balıklar dilerim.

Beyaz benek kolay ya geçer geçirtiriz de benim sıkıntım sorunu çıkaran şeyi bulmak yani bu amonyak ve nitrit yani su kimyasındaki bozukluğu kökten çözmek ben kendimi bunun için yırtıyorum birazda..
Ozan SÖZDUYAR
Ankara
120x50x50, 16 Baby Natt.

Çevrimdışı BELVA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 23:34   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Opsozan yazdı:
kemal42 yazdı:

Beyaz benek kolay ya geçer geçirtiriz de benim sıkıntım sorunu çıkaran şeyi bulmak yani bu amonyak ve nitrit yani su kimyasındaki bozukluğu kökten çözmek ben kendimi bunun için yırtıyorum birazda..

sen haledersin sıkma canını ;)

ben tankı kuralı 1 hafta oldu (468lt) ama bende biraz taze dinlendirilmiş su eklesem mi ? dip çekip kaya tuzu atayım bende. Ozandaki sonunun aynısı bende de var
ONUR AYAZ
istanbul
20 natt.
130*60*60

Çevrimdışı İsmail Yaşar

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 30.10.2012 23:36   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Anladım ozan ama bu aşamada beklemekten başka pek birşey yapılamaz.su değerlerini ölçme malzemelerin varsa bi bak istersen ama tekrar söylüyorum abilerimizin dediği gibi bakteri kültürününü oturması için biraz beklemek lazım.zaten çok ters bi durum olduğunu düşünmüyorum.
İSMAİL YAŞAR-Konya

Çevrimdışı İsmail Yaşar

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 30.10.2012 23:40   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Onur ve Ozanda ikinizde yakın zamanda kurdunuz tankları ikinizdede aynı sorun olduğuna göre büyük ihtimal bakteri dengesi tam oturmadı normal zaten bendede benzer sorunlar olmuştu zamanında beyler
İSMAİL YAŞAR-Konya

Çevrimdışı Mr.Piranha

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.10.2012 00:06   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Genelde bu durum dış parazit rahatsızlığı olarak tanımlarınır hemen bu yanlış bir tanımlamadır.Dış parazitler gözle görülebilir boydadır!!

Bu tür sorunlar genelde nitrit kaynaklıdır yemlenme sonrasında artar balıklar yüzgeçlerini açar kapar titreşim gibi hareketler yapar dekor malzemelerine sürtünürler.

Bunun nedenleri kalabalık tanklar düzensiz su değişimi kötü ve kalitesiz yemleme su sıcaklığındaki ani düşüşlerde biyolojk döngüyü bozabilir.Burda dış filtre malzemelerinin seçimi kaliteside etkendir.

Özellikle taban kumunda biriken artıklar zamanla ciddi sorunlar yaratır kum sifonlanma sureti ile dönem dönem temizlenmelidir.

iyotsuz kalın tuz kullanımı su değişimlerinde faydalı olacaktır.
MURAT YÜCE /
Olmaz olmaz deme olmaz olur..

Çevrimdışı BELVA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.10.2012 00:12   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Mr.Piranha yazdı:
Genelde bu durum dış parazit rahatsızlığı olarak tanımlarınır hemen bu yanlış bir tanımlamadır.Dış parazitler gözle görülebilir boydadır!!

Bu tür sorunlar genelde nitrit kaynaklıdır yemlenme sonrasında artar balıklar yüzgeçlerini açar kapar titreşim gibi hareketler yapar dekor malzemelerine sürtünürler.

Bunun nedenleri kalabalık tanklar düzensiz su değişimi kötü ve kalitesiz yemleme su sıcaklığındaki ani düşüşlerde biyolojk döngüyü bozabilir.Burda dış filtre malzemelerinin seçimi kaliteside etkendir.

Özellikle taban kumunda biriken artıklar zamanla ciddi sorunlar yaratır kum sifonlanma sureti ile dönem dönem temizlenmelidir.

iyotsuz kalın tuz kullanımı su değişimlerinde faydalı olacaktır.

abi ben 2 avuç içi turşu tuzu-kaya tuzu attım yarında dip çekip biraz daha kaya tuzu atacağım birde Sera Bio Nitrivec sipariş ettim. umarım düzelir.
Tank daha yeni balıklar 2 gündür içinde sizce dip çekmeli miyim? yoksa beklemeli miyim ?
ONUR AYAZ
istanbul
20 natt.
130*60*60

Çevrimdışı Mr.Piranha

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.10.2012 00:16   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Sanırım aynı sorun sende de var biraz su değişimi faydalı olacaktır elbette.Su değişimlerinde agutan yada muhteviyatı bir ürün faydalı olacaktır.
MURAT YÜCE /
Olmaz olmaz deme olmaz olur..

Çevrimdışı BELVA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.10.2012 00:35   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Mr.Piranha yazdı:
Sanırım aynı sorun sende de var biraz su değişimi faydalı olacaktır elbette.Su değişimlerinde agutan yada muhteviyatı bir ürün faydalı olacaktır.

evet aynı sorun olduğu için başka başlık açmadım ozanda kusura bakmasın onun konusunu işgal ettik :)

2 avuç içi kaya tuzu attım. Rahatladılar biraz. Yarın akşam eve gelene kadar yem atmayayım diyorum. Fazla yem vermeden de oluyormuş. (ben günde 2-3 kere besliyorum) Akvaryumda temizlik yapsın diye vatoz var şimdiye kadar saldırmadılar umarın yarın acıkıp saldırmazlar :)
ONUR AYAZ
istanbul
20 natt.
130*60*60

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.10.2012 07:38   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

BELVA yazdı:
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Bence bu aşamada ilaca veya başka bir katkıya gerek yok, sadece bakteri döngüsünün daha çabuk oluşması istenirse sera nitrivec veya başka bir bakteri kültürü kullanılabir ama şart değil.

Abi dediğin ilaç Sera Bio Nitrivec mı ? Ben forumu alt üst ederken raslatım ve sipariş ettim birde su berraklaştırıcı sipariş ettim bu ilacı kullanır kullanmaz onuda kulsan da suyun rengi düzelse olur mu ? Birde Okan abi çok büyük bir sorun değil dimi abi ?

Evet bio nitrivec, bu arada ilaç ve aşırı tuz kullanımı yararlı bakterilerin ölümüne sebep olacağından biyolojik döngünün oluşma süreci daha da uzayacak ve sorun devam edecektir. Kısmi su değisimi ve dip çekiminden sonra sadece ölçüye uygun miktarda nitrivec ekleyip döngünün oluşmasını beklersen sorun düzelecektir. Toxiveci şu aşamada kullanmana gerek yok acil bir durum olursa kullanırsın.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 2. sayfa [ 36 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz