11cm Eigenmanni İçin İdeal Tank

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 3. sayfa [ 41 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.04.2013 16:46   İleti başlığı: Re: 11 cm Eigenmanni için ideal tank   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

slmky yazdı:
Bu sabah aynı akvaryumdaki japonun kuyruğundan bir parça almış. Bugün akvaryumcuya gidip küçük tetralar falan almayı düşünüyorum. Kuru yemi zaten akvaryumdaki japon yiyor, alabalıkta yemedi. Canlı yemle besleyeceğim herhalde sürekli, bir süre

Selim yem yememesine fazla takılma,yemi mutlaka yiyecektir.İyice üzerine gidersen,tanka çok müdahale edersen eğer adaptasyonun sürecini uzatırsın.Günde bir kere ver yemediği zaman çıkar,elbet bir gün yiyecektir.Bence canlı yeme alıştırma,arada verirsin, sonra normal attığın yemede bakmayacaktır. :atesdev:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı slmky

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 26.04.2013 10:22   İleti başlığı: Re: 11 cm Eigenmanni için ideal tank   

Dün tetraları alıp akvaryuma attım 6 adet. Emin olun japon balıkları çok daha agresif. Çok moralimi bozdu bu balık, tam bir fiyasko. 15 gün oldu neredeyse 1 gram dahi birşey yemedi neredeyse.

Tetralar hala yanında böyle giderse tuvalete atıp sifonu çekmeyi planlıyorum )))III

Ben natterilerimden çok daha iyi tepkiler alıyordum, keşke satmasaydım :sad:
Selim Kaya
Düldül -Serrasalmus Eigenmanni-
Bitkili canlı doğuran
Arthur- Muhabbet kuşu
Kırmızı Yanaklı Kaplumbağa 2 adet

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.04.2013 10:42   İleti başlığı: Re: 11 cm Eigenmanni için ideal tank   

slmky yazdı:
Dün tetraları alıp akvaryuma attım 6 adet. Emin olun japon balıkları çok daha agresif. Çok moralimi bozdu bu balık, tam bir fiyasko. 15 gün oldu neredeyse 1 gram dahi birşey yemedi neredeyse.

Tetralar hala yanında böyle giderse tuvalete atıp sifonu çekmeyi planlıyorum )))III

Selim çok acele ediyorsun kardeşim.Yememesini bukadar çok dert etme dediğim gibi bırak yemesin,elbet aç kalınca yiyecektir.Ama gözden çıkardıysan bana ver ben adam ederım onu. :atesdev:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı AppediX

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.04.2013 10:51   İleti başlığı: Re: 11 cm Eigenmanni için ideal tank   

poison44 yazdı:
slmky yazdı:

Selim çok acele ediyorsun kardeşim.Yememesini bukadar çok dert etme dediğim gibi bırak yemesin,elbet aç kalınca yiyecektir.Ama gözden çıkardıysan bana ver ben adam ederım onu. :atesdev:

Tuvalete ne gerek var değilmi;)
Ufuk OCAK
İstanbul / Ataşehir

Sağlık Sektörün'de Anlaşmalı Kurumlar Grup M.D

90*50*40 Serrasalmus Rhombeus Gold Diamond

Cahillerle savaşmayın. Ben asla kazanamadım!

Bazıları asla evcilleşmez..

Çevrimdışı slmky

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 26.04.2013 11:05   İleti başlığı: Re: 11 cm Eigenmanni için ideal tank   

Çıkarmadım abi daha ama o raddeye gelmeye başladı. Forumda bakıyorum 2. , 3. günde tepkiler alınmaya başlanıyor, en kötü ihtimal 1. hafta da yemek yedirtiyorlar falan. Benimkisi çok inatçı. Üstelik yeni akvaryum ortamına gelen bir hayvan da değil, Tuğfan abi de uzun bir süre kalmıştı. Ama bende inat etti.
Selim Kaya
Bitkili canlı doğuran
Arthur- Muhabbet kuşu

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.04.2013 11:13   İleti başlığı: Re: 11 cm Eigenmanni için ideal tank   

slmky yazdı:
Çıkarmadım abi daha ama o raddeye gelmeye başladı. Forumda bakıyorum 2. , 3. günde tepkiler alınmaya başlanıyor, en kötü ihtimal 1. hafta da yemek yedirtiyorlar falan. Benimkisi çok inatçı. Üstelik yeni akvaryum ortamına gelen bir hayvan da değil, Tuğfan abi de uzun bir süre kalmıştı. Ama bende inat etti.

Selim sabır,dediğim gibi sen anladığım kadarı ile çok kafana takıyorsun,bu zamanna kadar elimdeki türlerde bende bu tür şeyler yaşadım hatta ilk natlarım 25 gün yem yemedıler ne yaptıysam.Bırak kendi haline,yine diyorum canlı yem attığın içinde strese girmiş olabilir yemiyorsa çıkar,çıkarmazsan bu olay böyle devam edecek gibi. :atesdev:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı slmky

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 26.04.2013 11:37   İleti başlığı: Re: 11 cm Eigenmanni için ideal tank   

Yabancı sitelerde bu tür balıkların, balığı rahatlattığını okumuştum ama açıkçası hiç işe yaramadı. Bir de tankta tek bırakıp deneyeceğim. Sağolun.
Selim Kaya
Bitkili canlı doğuran
Arthur- Muhabbet kuşu

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.04.2013 11:45   İleti başlığı: Re: 11 cm Eigenmanni için ideal tank   

slmky yazdı:
Yabancı sitelerde bu tür balıkların, balığı rahatlattığını okumuştum ama açıkçası hiç işe yaramadı. Bir de tankta tek bırakıp deneyeceğim. Sağolun.

Selim bu doğru olabılır ama ,bol bitkili tank ortamları için bu kural geçerlidir diye düşünüyorum.Artı son eklediğin fotoraflarda üst kapak yoktu tankta,arka fonda yanlış hatırlamıyorsam,bunlarım pek fazla etkilediğini düşünmüyorum ama bomboş bir tankta tek sera etrafında dolaşan canlı yemler bence daha fazla strese sokar (bu benim şahsi fikrim). :atesdev:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı slmky

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 26.04.2013 13:30   İleti başlığı: Re: 11cm Eigenmanni İçin İdeal Tank   

Şuan kapakta arkaplan da var abi. Kapağım tam olarak kapak değil, düz bir tahta ama kapatıyor üstü işte :)
Selim Kaya
Bitkili canlı doğuran
Arthur- Muhabbet kuşu

Çevrimdışı yiqit

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 26.04.2013 14:13   İleti başlığı: Re: 11cm Eigenmanni İçin İdeal Tank   

slmky yazdı:
Şuan kapakta arkaplan da var abi. Kapağım tam olarak kapak değil, düz bir tahta ama kapatıyor üstü işte :)

Kapak ve arka fonun bende balıkları çok etkilediğine inanmayanlardanım, ortama alışma süreci uzun olmuş diyelim balığın, bence hepsi bu kadar :onay: Eminim yakın da seni utandıracak Selim..
Resim
Resim

Çevrimdışı slmky

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 26.04.2013 16:06   İleti başlığı: Re: 11cm Eigenmanni İçin İdeal Tank   

Sağolun, inşallah
Selim Kaya
Bitkili canlı doğuran
Arthur- Muhabbet kuşu
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 3. sayfa [ 41 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3