120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 6 sayfadan 5. sayfa [ 84 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.06.2013 00:14   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

aytacdemirkol yazdı:
Ben teşekkür ederim hafta sonu bitirmiş karşısına geçmiş olursun artık. Suyu oturtur neonları salarsın önden kobay olarak peşine keratayı görürüz.

İnşallah hocam haftasonu değilde biraz daha temkinli yaklaşıp önümüzdeki hafta gerekli su ölçümlerini yaptıktan sonra Çarşamba Perşembe gibi balığı koymayı düşünüyorum. Neonlar pleksinin deliklerinden sump a uçmasınlar diye 2 tane japon koydum okyanusta gibi hissediyorlardır kendilerini :) 1 hafta sonra kim öle kim kala artık kısmet :jason:
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL
120x55x60h Serrasalmus Black Diamond Rhombeus
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.06.2013 00:21   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Japonlar sağlam balık olduğu için suda ki sıkıntılara amorti ediyorlar kendini. Deliklere bir tül tak neon atıver bir kaç tane sıkıntı var ise neondan hassas balık azdır.
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.06.2013 00:27   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

aytacdemirkol yazdı:
Japonlar sağlam balık olduğu için suda ki sıkıntılara amorti ediyorlar kendini. Deliklere bir tül tak neon atıver bir kaç tane sıkıntı var ise neondan hassas balık azdır.

Düşündüm bende tül takıp neon la test etmeyi ama uğraşmamak için vazgeçmiştim :) Sanırım aklın yolu bir yarın alayım 3-5 tane neon bir de onlarla test edeyim. Rhom tanka girdiğinde cennette sanacak kendini seç beğen ye :)
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.06.2013 00:29   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Orası da var tabi ilk bir süre tank adaptasyonun da yem yemiyor dolaşan mevcutları götürmüş olur ve besin alıp stresi kederini atar.
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.06.2013 00:37   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

aytacdemirkol yazdı:
Orası da var tabi ilk bir süre tank adaptasyonun da yem yemiyor dolaşan mevcutları götürmüş olur ve besin alıp stresi kederini atar.

Katılıyorum tanka müdahale etmeden acıktığında kendi ihtiyacını görebilecek sorumluluğu aşılamış oluyoruz bu şekilde :)
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.06.2013 00:41   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Gizer şu an her şey güzel gidiyor ve zamanla daha da iyi olacağını düşünüyorum. Sona çok yaklaşmışsın hatta bitmiş gibi. Canavar da içine girince tam keyif veren bir tank olacak. :onay:
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.06.2013 00:49   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Mehmet SOVUK yazdı:
Gizer şu an her şey güzel gidiyor ve zamanla daha da iyi olacağını düşünüyorum. Sona çok yaklaşmışsın hatta bitmiş gibi. Canavar da içine girince tam keyif veren bir tank olacak. :onay:

Teşekkürler üstad. Piranha tanklarımda bitki ve dekor işini beceremedim bugüne kadar hiç. İnşallah bu tankta onu da başaracağım. Ekeceğim bitkilerle daha güzel bir görünüme kavuşacaktır diye düşünüyorum. Sürekli araştırma halindeyim. Her şey Rhom için :)
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.06.2013 00:53   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Nazar boncuğunu da unutma bu arada. Benim olmaz ise olmazlarım arasında kesinlikle artık.
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.06.2013 08:33   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Maşallah Gizer,bende dekor için ilk etapta büyük mangow u çıkarmanı öneririm,gelen seranın saklanıcağı pek fazla yer kalmasın. :onay:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı Tanganika Akvaryum

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 24.06.2013 11:54   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

kanfi yazdı:
Bunlarda Cafer Bey'den alacağım balığın birkaç fotoğrafı. Işığı yeni açmış olmamıza rağmen çok fazla panik yapmadı. Ayrıca diğer balıklar arasında en hareketli olan en çabuk gelişme gösterende buymuş. Kaldıki 2-3 kere gittim geldim gerçektende en çok tepki veren bu balıktı. Kapora verilmiştir. :onay:

Resim

Resim

Resim

Hayırlı olsun Gizer Bey.Adisyonu açtım.Balık yedikçe ekliyoruz adisyona. :mrgreen:
Bu arada tanıştığıma memnun oldum. İyi günler.
Tanganika Akvaryum
Beylikdüzü/İSTANBUL
0212 854 18 68
0532 510 46 23
Cafer AKERTEK
Makina Mühendisi

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.06.2013 12:24   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Ahhah tamam üstad yarın geliyorum almaya akvaryumun işi bitti sayılır bu akşama testlerimi yapıp balık eklemeye hazır hale getireceğim :)
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.06.2013 22:00   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Balığımı tanka ekledim son durum. Akvaryumda 2 japon 1 lepistes 1 balon moli ve 3-4 tane neon tetram var :) Hepsine yan gözle bakıyor arada hamleler yapıyor ama şu an için sonuca ulaşamıyor :) İlk 2-3 saatlik izlenimler gayet olumlu. Korkma, kaçma, kendini cama vurma gibi durumlarla hiç karşılaşmadım. Biraz sağ köşede etrafı izliyor sonra sol köşeye gidiyor birazda orda takılıyor :)

Bugün 15 tane kadar catappa yaprağı edindim. 5 tanesini tanka ekledim suyun rengi git gide sararıyor. Faydaları saymakla bitmeyecek bir yaprak. Yüksek ph ta yaşayan balıklar haricinde kullanılması çok faydalı.

Resim

Resim
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.06.2013 22:19   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Hadi gözün aydın. Hayırlı olsun sağlıklıca büyütürsün inşallah. :nazar: . İlk bir kaç gün fazla ışık kullanma bence fotoğraf çekerken açtın ya da sanıyorum. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.06.2013 22:31   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

aytacdemirkol yazdı:
Hadi gözün aydın. Hayırlı olsun sağlıklıca büyütürsün inşallah. :nazar: . İlk bir kaç gün fazla ışık kullanma bence fotoğraf çekerken açtın ya da sanıyorum. :onay:

Teşekkür ederim sağolasın. Balığı fazla stressli görmediğim için ışıkları 5-10dk arayla sırayla açtım. En son ışığı açtığımda fotoğrafı çektim şimdi yine sırayla kapatacağım. Bitkilerin gelişimi için aydınlatmayı uzun süreli kapatmak istemiyorum. Japonlar ve balon moli sürekli tırtıklıyor bitkilerimi. Tilki kuyruklarının ufak boyda olanlarını ben ekiyorum onlar suyun üstüne çıkarıp ısırıyorlar. Artık iş "Rhombie" ye düşüyor. Adı da var artık abisi :)
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 25.06.2013 23:02   İleti başlığı: Re: 120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı   

Maşallah Rhombie :nazar: o zaman. Işığın dışında co2 takviyesi de yaparsan bitkilere daha iyi gelecektir gün ışığın yanı sıra co2 tam bir doping oluyor tabi isteğe kalmış bir durum. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 6 sayfadan 5. sayfa [ 84 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz