Tüm zamanlar UTC + 2 saat
120x55x60h Tank Kurulumu ve Sump Hazırlanışı
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Piranhacı
Kayıt: 22.12.2008 00:15 İleti: 612 Yaş: 39 Konum: Istanbul |
|
|
aytacdemirkol yazdı:
Ben teşekkür ederim hafta sonu bitirmiş karşısına geçmiş olursun artık. Suyu oturtur neonları salarsın önden kobay olarak peşine keratayı görürüz.
İnşallah hocam haftasonu değilde biraz daha temkinli yaklaşıp önümüzdeki hafta gerekli su ölçümlerini yaptıktan sonra Çarşamba Perşembe gibi balığı koymayı düşünüyorum. Neonlar pleksinin deliklerinden sump a uçmasınlar diye 2 tane japon koydum okyanusta gibi hissediyorlardır kendilerini ![]() |
|
|
Gizer COŞKUN Yaş = 27 Büyükçekmece / ISTANBUL 120x55x60h Serrasalmus Black Diamond Rhombeus |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Japonlar sağlam balık olduğu için suda ki sıkıntılara amorti ediyorlar kendini. Deliklere bir tül tak neon atıver bir kaç tane sıkıntı var ise neondan hassas balık azdır.
|
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
aytacdemirkol yazdı:
Japonlar sağlam balık olduğu için suda ki sıkıntılara amorti ediyorlar kendini. Deliklere bir tül tak neon atıver bir kaç tane sıkıntı var ise neondan hassas balık azdır.
Düşündüm bende tül takıp neon la test etmeyi ama uğraşmamak için vazgeçmiştim |
|
|
Gizer COŞKUN Yaş = 27 Büyükçekmece / ISTANBUL 120x55x60h Serrasalmus Black Diamond Rhombeus |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Orası da var tabi ilk bir süre tank adaptasyonun da yem yemiyor dolaşan mevcutları götürmüş olur ve besin alıp stresi kederini atar.
|
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
aytacdemirkol yazdı:
Orası da var tabi ilk bir süre tank adaptasyonun da yem yemiyor dolaşan mevcutları götürmüş olur ve besin alıp stresi kederini atar.
Katılıyorum tanka müdahale etmeden acıktığında kendi ihtiyacını görebilecek sorumluluğu aşılamış oluyoruz bu şekilde |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 08.09.2011 10:52 İleti: 6026 Yaş: 48 Konum: İstanbul 20/07/1977 |
|
|
Gizer şu an her şey güzel gidiyor ve zamanla daha da iyi olacağını düşünüyorum. Sona çok yaklaşmışsın hatta bitmiş gibi. Canavar da içine girince tam keyif veren bir tank olacak.
|
|
|
Mehmet SOVUK Avcılar / İSTANBUL High Tech Planted Tank: 75*50*50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Mehmet SOVUK yazdı:
Gizer şu an her şey güzel gidiyor ve zamanla daha da iyi olacağını düşünüyorum. Sona çok yaklaşmışsın hatta bitmiş gibi. Canavar da içine girince tam keyif veren bir tank olacak.
Teşekkürler üstad. Piranha tanklarımda bitki ve dekor işini beceremedim bugüne kadar hiç. İnşallah bu tankta onu da başaracağım. Ekeceğim bitkilerle daha güzel bir görünüme kavuşacaktır diye düşünüyorum. Sürekli araştırma halindeyim. Her şey Rhom için |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Nazar boncuğunu da unutma bu arada. Benim olmaz ise olmazlarım arasında kesinlikle artık.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Maşallah Gizer,bende dekor için ilk etapta büyük mangow u çıkarmanı öneririm,gelen seranın saklanıcağı pek fazla yer kalmasın.
|
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
kanfi yazdı:
Bunlarda Cafer Bey'den alacağım balığın birkaç fotoğrafı. Işığı yeni açmış olmamıza rağmen çok fazla panik yapmadı. Ayrıca diğer balıklar arasında en hareketli olan en çabuk gelişme gösterende buymuş. Kaldıki 2-3 kere gittim geldim gerçektende en çok tepki veren bu balıktı. Kapora verilmiştir.
![]() ![]() ![]() Hayırlı olsun Gizer Bey.Adisyonu açtım.Balık yedikçe ekliyoruz adisyona. Bu arada tanıştığıma memnun oldum. İyi günler. |
|
|
Tanganika Akvaryum Beylikdüzü/İSTANBUL 0212 854 18 68 0532 510 46 23 Cafer AKERTEK Makina Mühendisi |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Ahhah tamam üstad yarın geliyorum almaya akvaryumun işi bitti sayılır bu akşama testlerimi yapıp balık eklemeye hazır hale getireceğim
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Balığımı tanka ekledim son durum. Akvaryumda 2 japon 1 lepistes 1 balon moli ve 3-4 tane neon tetram var
Bugün 15 tane kadar catappa yaprağı edindim. 5 tanesini tanka ekledim suyun rengi git gide sararıyor. Faydaları saymakla bitmeyecek bir yaprak. Yüksek ph ta yaşayan balıklar haricinde kullanılması çok faydalı. ![]() ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Hadi gözün aydın. Hayırlı olsun sağlıklıca büyütürsün inşallah.
. İlk bir kaç gün fazla ışık kullanma bence fotoğraf çekerken açtın ya da sanıyorum. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
aytacdemirkol yazdı:
Hadi gözün aydın. Hayırlı olsun sağlıklıca büyütürsün inşallah.
. İlk bir kaç gün fazla ışık kullanma bence fotoğraf çekerken açtın ya da sanıyorum. Teşekkür ederim sağolasın. Balığı fazla stressli görmediğim için ışıkları 5-10dk arayla sırayla açtım. En son ışığı açtığımda fotoğrafı çektim şimdi yine sırayla kapatacağım. Bitkilerin gelişimi için aydınlatmayı uzun süreli kapatmak istemiyorum. Japonlar ve balon moli sürekli tırtıklıyor bitkilerimi. Tilki kuyruklarının ufak boyda olanlarını ben ekiyorum onlar suyun üstüne çıkarıp ısırıyorlar. Artık iş "Rhombie" ye düşüyor. Adı da var artık abisi |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
|
|
Maşallah Rhombie
o zaman. Işığın dışında co2 takviyesi de yaparsan bitkilere daha iyi gelecektir gün ışığın yanı sıra co2 tam bir doping oluyor tabi isteğe kalmış bir durum. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

. İlk bir kaç gün fazla ışık kullanma bence fotoğraf çekerken açtın ya da sanıyorum.