Sistem saati: 25.05.2026 07:10
Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Tankın içindeki ilginç nesneler?

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 8 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı chnnn

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.06.2014 18:12   İleti başlığı: Tankın içindeki ilginç nesneler?   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Tankta çok küçük ve ince beyaz kıla benzeyen şeyler var,hatta ben kıl sanmıştım ilk başta gördüğümde o derece beyaz küçük kıla benziyorlar.Bunlar nedir bilgisi olan varmı?
Cihan AYDOĞAN-30-Denizli
100-50-60 4 adet 15 cm nattereri
VAKIFBANK/DENİZLİ
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Çağlar GÜNEŞ

Koleksiyoncu

Koleksiyoncu

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.06.2014 20:02   İleti başlığı: Re: Tankın içindeki ilginç nesneler?   

Yüksek ihtimal nematod olabilir bahar kurdu diede geçer hatta artan hava sıcaklıklarında piranha akvaryumlarında gorunen ve gorunmeyen yem atıklarından kaynaklı neredeyse olmazsa olmazıdır. Ben sera nematol ilacı ile birlikte bol kaya tuzu kullanarak su degisimlerini artırarak‚ akvaryuma bol sayıda bu kurtları tüketmesi icin makrakanta kuhli tetrazon cuce vatoz ekleyerek çözmüstüm. Sende bu söyledigim cözümleri tek tek deneyerek veya hepsini aynı anda uygulayarak cözüme ulasacagnı sanıyorum..
Çağlar GÜNEŞ

Balıkesir / Karesi

Alkış tutunca gökten yıldız ile hilâl Üze Tengri diyor, kan için size helâl...!

Çevrimdışı chnnn

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.06.2014 21:47   İleti başlığı: Re: Tankın içindeki ilginç nesneler?   

PYGOF yazdı:
Yüksek ihtimal nematod olabilir bahar kurdu diede geçer hatta artan hava sıcaklıklarında piranha akvaryumlarında gorunen ve gorunmeyen yem atıklarından kaynaklı neredeyse olmazsa olmazıdır. Ben sera nematol ilacı ile birlikte bol kaya tuzu kullanarak su degisimlerini artırarak‚ akvaryuma bol sayıda bu kurtları tüketmesi icin makrakanta kuhli tetrazon cuce vatoz ekleyerek çözmüstüm. Sende bu söyledigim cözümleri tek tek deneyerek veya hepsini aynı anda uygulayarak cözüme ulasacagnı sanıyorum..

Cevabın için teşekkürler.Peki hiç dokunmasam bir sorun oluştururmu balıklar için?
Cihan AYDOĞAN-30-Denizli
100-50-60 4 adet 15 cm nattereri
VAKIFBANK/DENİZLİ

Çevrimdışı Çağlar GÜNEŞ

Koleksiyoncu

Koleksiyoncu

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.06.2014 21:54   İleti başlığı: Re: Tankın içindeki ilginç nesneler?   

chnnn yazdı:
PYGOF yazdı:

Cevabın için teşekkürler.Peki hiç dokunmasam bir sorun oluştururmu balıklar için?

Kesin olusturmaz diyemem ama sahsi gorusum olusturmaz. Bu mevsimde asağı yukarı her akvaryumda olusur bunlar özellikle protein ağrliklı beslenen baliklarin akvaryumunda. Nematodlarinda turlerine gore zararlilari ve zararsizlari var. Zarari olsun yada olmasin Cihan sen önlemini al önlemini almazsan akvaryumdan bu yaratkları def edemeyeceksin sonuc olarakta kurtlu bi akvaryum keyfini kacıracak :onay:
Çağlar GÜNEŞ

Balıkesir / Karesi

Alkış tutunca gökten yıldız ile hilâl Üze Tengri diyor, kan için size helâl...!

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.06.2014 13:21   İleti başlığı: Re: Tankın içindeki ilginç nesneler?   

Muhtemelen planarya. Balıklara hiçbir zararı yoktur fakat kurtulmak istersen dip çekimlerini aksatmayıp sık ve düzensiz yemleme yapmazsan kısa sürede kaybolacaklardır.
Resim

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.07.2014 11:18   İleti başlığı: Re: Tankın içindeki ilginç nesneler?   

F.Basaran yazdı:
Muhtemelen planarya. Balıklara hiçbir zararı yoktur fakat kurtulmak istersen dip çekimlerini aksatmayıp sık ve düzensiz yemleme yapmazsan kısa sürede kaybolacaklardır.

:onay:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı Mr.Piranha

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.07.2014 01:45   İleti başlığı: Re: Tankın içindeki ilginç nesneler?   

F.Basaran yazdı:

Aynen katılıyorum arkadaşıma.
MURAT YÜCE /
Olmaz olmaz deme olmaz olur..

Çevrimdışı ali yılmaz

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.07.2014 19:48   İleti başlığı: Re: Tankın içindeki ilginç nesneler?   

F.Basaran yazdı:

:onay: Hava sıcaklığının artması nedeniyle oluşur genelde benim mangrow ların diplerinde olur dipte kalan yenmemiş yemlerde sebebiyettir katılıyorum.
120x50x60 Natteri Baby Piranha
100x50x50 RRA albino full red
100x50x50 L144 Blue Eyes Longfing
100X40X50 Ghost Mavi Kan Angel Fish Çifti
150x60x70 Frontoza Moba
150×50×50 Astronot Oscar
5 Ad 40x30x30 Halfmon & Dragon Betta (üretim)
1 Ad 60x40x30 mavi inci,sakura,kiraz karides

Ali Yılmaz Yas 22

ANKARA
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 8 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz